|
kontak kapattığımda teyp kapanmıyor |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
206206
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 Saat 09:15 |
Merhabalar, 2006 mod. 206 hdi aracımın dün orjinal cd çalarını söküp, bimeksten aldığım pıoneer mhv 1400 cd çaları olmayan radyo aux usb girişli oto teybi kendim bağladım . montaj sonrası herşey yolunda ama, motoru stop edip kontağı kapattığımda eskiden teypte kapanırdı ama şuanda teyp çalışmaya devam ediyor. acaba teybe hangi kabloyu bağlamayı unuttum arkadaşlar
Düzenleyen 206206 - 08 Mayıs 2012 Saat 09:17 |
|
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Orj teybin haricinde farkli bi teyp takarken bi kabloyu ters bagliyirlar ama hangi kabloyu tam olarak bilemiyiyorm
Gerci hoparlor kablolarini bulursan sokette geriye bi kac kablo kalir Birde deneme yaptin mi hic?? Bendede sony var ve kontagi kapattin mi bi 10 dk falan caliyor sonra kapaniyor ve hatta oyle biseyki kapilari acsam bile teyp kendi aciliyor :)) kendi izelligindenmidir yoksa yanlis baglatimi bilemiyorum |
|
206206
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sizin teyp tam otomatik olmuş:) istesen yapamazsın sanırım kapı açınca otomatik açılmasını .. eskiden kontak kapalı iken teyp açtığımda 30 dak sonra eko moda geçip kapanırdı şimdi o özellikte kaybolmuş
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam Araçtan teybe iki adet 4*2 pinli ISO soketi gelir. Bunun birisi hoparlörlerdir. (slotta doludur. Diğeri ise aracın beyninden ve aküden gelen kısmıdır.
Üstteki resim benim aracımdaki soket. Soldaki Kalın sarı-yeşil kablo şase kablosudur. Bu direk bağlı olacak. Şasenin yanındaki mavi İse direk aküden gelen hattır. SÜrekli + olan. Bu teybin hafıza (kırmızı) kablosuna bağlanır Şasenin altındaki koyu sarı kablo ise BSI dan gelen (kontak da denebilir) + akımdır. Bunu da teybin kontak (sarı) kablosuna bağlanması gerekir. Ben Pİoneer kullandığım için renkleri bu şekilde söyledim Pioneer teyplerdeki sarı ve kırmızı güç kabloları değiştirilebilir şekilde olur kırmızı hafıza sarı ise kontak + sıdır. |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sizin bağlantınız benim anlattığım şekilde olmuş. Şimdiki araçlar bsı üzerinden tetik aldıkları için kontak devri kapandı. araçtaki her tetiğe (kapı olur kilitleme olur açma olur) teyp açılıyor. Hatta benzer bir 206 benim aracın yanında kapısını kumandadan kitleyip yada açınca benim teyp yine açılıyor |
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkür ederim sn . Scherzo ;
bende soketteki yeşil şaseyi teypteki siyah şaseye bağladım. ve teypteki sarı ve kırmızı kabloları birleştirerek aracın artı kablosuna bağladım fakat senin bahsettiğin bsı kablosunu boşta bıraktım
sanırım bahsettiğiniz kablo resımdekı sokete baktıgımda ustten ikincı kablo oluyo degılmı . bu kabloyu teybın sarı kablosuna bagladıgımda sorun cozulmusmu olacak
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teyplerin çalışma prensibi gereği iki kablo(sarı-kırmızı) + kutba bağlanması gerekiyor birinden birinin olmaması teybin açılmamasına sebep olur.
Şasenin yanındaki mavi kalın kablo aküden gelen sürekli + dır. Bunun teypteki kırmızıya bağlı olması lazım. Sİzde bu her ikisine de bağlıdır. Bu sebepten akım hiç kesilmez ve teyp kapatana kadar açık kalır. Bunun yerine her ikisi şasenin altındaki koyu sarı olana bağlanırsa bu sefer sadece kontakta çalışır teyp. Ama her kontağı açıp kapamanız da teyp sıfırlanır. En güzel bağlantı (sizin teyp ve araç bağlantılarınızdan emin değilim. Ben kendi bağlantılarımı baz alarak söylüyorum bunları) şasenin yanındaki kalın mavi olanı teybin hafıza kablosuna, Şasenin hemen altındaki koyu sarı olanı ise kontak olan sarıya bağlamanız. Eğer imkanınız varsa aracın ISO soketini voltmetre veya 12v luk bir kontrol kalemi ile hangi kablodan akım geldiğine bakabilirsiniz. |
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gayet iyi açıklama yaptınız , sayenizde ben buradaki mantığı anladım. ben teypten gelen sarı kabloyu , sokettekı sarıya bagladıgımda sanırım sorun çözülecek
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şematik anlamda bu şekilde olacak ama sizin aracın ve teybin kablo renkleri ve yerlerin ufak farklılıklar olabilir. Bu şekilde deneyin. Birbirine temas etttirmeyin. Sigorta atabilir. Sİgorta atınca benim aracım korumaya aldı sigortayı değiştirene kadar çalışmadı. Olaki sigorta atarsa direksiyon altında sigorta paneli vardır. O panelin sol altında küçük sigortalar vardır. Soldan ikinci sarı olan küçük sigorta teybin sigortasıdır. |
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
belirttiğim kısım karanlık çıkmış ama OBD soketinin hemen yanıdnaki yer.Sol alttaki küçük sigortalardan soldan ikinci |
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tşk ler umarım atmaz :) |
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdi ... teypte 2 tane + çıkıs var .. biri kırmızı diğreri sarı renkte ikisindede sigorta var, bunların hangisi hafıza için sürekli aküden güç alacak olan kablo acaba
Düzenleyen 206206 - 08 Mayıs 2012 Saat 16:08 |
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam sigorta olması normal. Genelde kırmızı olan direk aküye bağlanır(hafıza) sarı olan ise kontaktır. Bu şekilde bir deneyin eğer kontak kapatınca hafıza gidiyorsa diğer şekilde deneyin
|
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu ürünün k ırmızı kablosu (ACC), kontak anahtarının açma/kapama işlemlerineba ğlı bir terminale takılmazsa, akü boşalabilir... teypin kullanma kılavuzunda bu yazı yazıyor . bu durumda kırmıız kabloyu nereye bağlamalıyım |
|
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İşte size dediğim gibi teypten teybe değişiyor bu durum. Sizde kırmızı kontak(bsı) dan gelen dediğim Resimde şasenin altında olan Koyu sarı renkliye bağlanacak diğeri maviye bağlanacak
|
|
206206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
konuştuğumuz gibi kontak kablosuna bağladım tey bı kontagı kapattıgımda teyp kapanıyor. ama diyelimki motor kapalıyken muzık dınlemek istediğimde, anahtarı en üstte getirmeden teyp açılmıyordu. bunun da motora zararlı oldugunu duydugumdan tekrar eskı seklinde bağladım |
|
|
|
ibrahim YILDIZAK
2. Vites 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Extradan kontak kapandığında teyp kapanırsa direk bağlantı olmadığından hafızaya aldığınız bilgiler gidebilir (kanallar, bass ayarları vs.)
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motora zarardan kastınız ne acaba ? Marş basmadan aracın motoruna ne gibi zarar vereceksiniz ki? |
|
eskişehir26
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eskişehir26
|
{pıoneer MVH 1400 ub} beyler ne ben nede takan elaman bunun acma kapa dugmesini bulamadı ustunde off dıe bı duyme var ama kapanmıyor sadece beklemeye alıyor bi yardımcı olursanız?
Düzenleyen eskişehir26 - 23 Aralık 2012 Saat 14:11 |
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Bir forumda kırmızı tuşlardan üzerinde SRC yazana basık tutun kapanıyor demişler hocam, bir deneyin isterseniz.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |