Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kontak kapattığımda teyp kapanmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22910
Tarih: 22 Kasım 2024 Saat 23:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: kontak kapattığımda teyp kapanmıyor
Mesajı Yazan: 206206
Konu: kontak kapattığımda teyp kapanmıyor
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 09:15
  Merhabalar, 2006 mod. 206 hdi aracımın dün orjinal  cd çalarını söküp, bimeksten aldığım  pıoneer mhv 1400 cd çaları  olmayan radyo aux usb  girişli  oto teybi  kendim bağladım . montaj sonrası  herşey yolunda ama, motoru stop edip kontağı kapattığımda  eskiden  teypte kapanırdı ama  şuanda teyp çalışmaya devam ediyor. acaba teybe hangi kabloyu bağlamayı unuttum arkadaşlar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 09:21
Orj teybin haricinde farkli bi teyp takarken bi kabloyu ters bagliyirlar ama hangi kabloyu tam olarak bilemiyiyorm

Gerci hoparlor kablolarini bulursan sokette geriye bi kac kablo kalir

Birde deneme yaptin mi hic?? Bendede sony var ve kontagi kapattin mi bi 10 dk falan caliyor sonra kapaniyor ve hatta oyle biseyki kapilari acsam bile teyp kendi aciliyor :)) kendi izelligindenmidir yoksa yanlis baglatimi bilemiyorum

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 09:42

sizin teyp  tam otomatik olmuş:) istesen yapamazsın sanırım kapı açınca otomatik açılmasını ..

eskiden kontak kapalı iken teyp açtığımda 30 dak sonra eko moda geçip kapanırdı şimdi  o  özellikte kaybolmuş

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 09:43
Hocam Araçtan teybe iki adet 4*2 pinli ISO soketi gelir. Bunun birisi hoparlörlerdir. (slotta doludur. Diğeri ise aracın beyninden ve aküden gelen kısmıdır.

Üstteki resim benim aracımdaki soket. Soldaki Kalın sarı-yeşil kablo şase kablosudur. Bu direk bağlı olacak.

Şasenin yanındaki mavi İse direk aküden gelen hattır. SÜrekli + olan. Bu teybin hafıza (kırmızı) kablosuna bağlanır

Şasenin altındaki koyu sarı kablo ise BSI dan gelen (kontak da denebilir) + akımdır. Bunu da teybin kontak (sarı) kablosuna bağlanması gerekir.

Ben Pİoneer kullandığım için renkleri bu şekilde söyledim
Pioneer teyplerdeki sarı ve kırmızı güç kabloları değiştirilebilir şekilde olur kırmızı hafıza sarı ise kontak + sıdır.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 09:46
Orjinalini yazan: tlp tlp Yazdı:

Orj teybin haricinde farkli bi teyp takarken bi kabloyu ters bagliyirlar ama hangi kabloyu tam olarak bilemiyiyorm

Gerci hoparlor kablolarini bulursan sokette geriye bi kac kablo kalir

Birde deneme yaptin mi hic?? Bendede sony var ve kontagi kapattin mi bi 10 dk falan caliyor sonra kapaniyor ve hatta oyle biseyki kapilari acsam bile teyp kendi aciliyor :)) kendi izelligindenmidir yoksa yanlis baglatimi bilemiyorum

Sizin bağlantınız benim anlattığım şekilde olmuş. Şimdiki araçlar bsı üzerinden tetik aldıkları için kontak devri kapandı. araçtaki her tetiğe (kapı olur kilitleme olur açma olur) teyp açılıyor. Hatta benzer bir 206 benim aracın yanında kapısını kumandadan kitleyip yada açınca benim teyp yine açılıyor LOL

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 10:01
teşekkür ederim sn . Scherzo ;
 bende soketteki yeşil şaseyi teypteki siyah şaseye bağladım. ve teypteki sarı ve kırmızı kabloları birleştirerek aracın artı kablosuna bağladım  fakat senin bahsettiğin bsı kablosunu boşta bıraktım
sanırım bahsettiğiniz kablo resımdekı sokete baktıgımda  ustten ikincı kablo oluyo degılmı . bu kabloyu teybın sarı kablosuna bagladıgımda sorun cozulmusmu olacak

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 10:19
Teyplerin çalışma prensibi gereği iki kablo(sarı-kırmızı) + kutba bağlanması gerekiyor birinden birinin olmaması teybin açılmamasına sebep olur.

Şasenin yanındaki mavi kalın kablo aküden gelen sürekli + dır. Bunun teypteki kırmızıya bağlı olması lazım. Sİzde bu her ikisine de bağlıdır. Bu sebepten akım hiç kesilmez ve teyp kapatana kadar açık kalır.

Bunun yerine her ikisi şasenin altındaki koyu sarı olana bağlanırsa bu sefer sadece kontakta çalışır teyp. Ama her kontağı açıp kapamanız da teyp sıfırlanır.

En güzel bağlantı (sizin teyp ve araç bağlantılarınızdan emin değilim. Ben kendi bağlantılarımı baz alarak söylüyorum bunları) şasenin yanındaki kalın mavi olanı teybin hafıza kablosuna, Şasenin hemen altındaki koyu sarı olanı ise kontak olan sarıya bağlamanız.

Eğer imkanınız varsa aracın ISO soketini voltmetre veya 12v luk bir kontrol kalemi ile hangi kablodan akım geldiğine bakabilirsiniz.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 10:47
gayet iyi açıklama yaptınız , sayenizde  ben buradaki mantığı anladım.  ben teypten gelen sarı kabloyu , sokettekı sarıya bagladıgımda  sanırım sorun çözülecek

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 11:08
Orjinalini yazan: 206206 206206 Yazdı:

gayet iyi açıklama yaptınız , sayenizde  ben buradaki mantığı anladım.  ben teypten gelen sarı kabloyu , sokettekı sarıya bagladıgımda  sanırım sorun çözülecek

Şematik anlamda bu şekilde olacak ama sizin aracın ve teybin kablo renkleri ve yerlerin ufak farklılıklar olabilir.

Bu şekilde deneyin. Birbirine temas etttirmeyin. Sigorta atabilir. Sİgorta atınca benim aracım korumaya aldı sigortayı değiştirene kadar çalışmadı.

Olaki sigorta atarsa direksiyon altında sigorta paneli vardır. O panelin sol altında küçük sigortalar vardır. Soldan ikinci sarı olan küçük sigorta teybin sigortasıdır.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 11:09

belirttiğim kısım karanlık çıkmış ama OBD soketinin hemen yanıdnaki yer.Sol alttaki küçük sigortalardan soldan ikinci

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 11:30

tşk ler  umarım  atmaz  :)

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 16:06
şimdi ...  teypte  2 tane  + çıkıs  var  .. biri kırmızı  diğreri  sarı renkte  ikisindede sigorta var, bunların hangisi  hafıza için sürekli aküden güç alacak olan kablo acaba

-------------
pegeout 207 1,4 hdi trndy

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 16:24
Hocam sigorta olması normal. Genelde kırmızı olan direk aküye bağlanır(hafıza) sarı olan ise kontaktır. Bu şekilde bir deneyin eğer kontak kapatınca hafıza gidiyorsa diğer şekilde deneyin

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 16:28

Bu ürünün kırmızı kablosu (ACC), kontak anahtarının açma/kapama işlemlerine

bağlı bir terminale takılmazsa, akü boşalabilir...  teypin  kullanma kılavuzunda bu yazı  yazıyor  . bu  durumda kırmıız kabloyu  nereye bağlamalıyım

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 21:04
İşte size dediğim gibi teypten teybe değişiyor bu durum. Sizde kırmızı kontak(bsı) dan gelen dediğim Resimde şasenin altında olan Koyu sarı renkliye bağlanacak diğeri maviye bağlanacak

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 18:54

konuştuğumuz gibi kontak kablosuna bağladım tey bı  kontagı kapattıgımda  teyp kapanıyor. ama  diyelimki motor kapalıyken  muzık dınlemek istediğimde, anahtarı en üstte getirmeden teyp  açılmıyordu.  bunun da motora zararlı oldugunu duydugumdan tekrar eskı seklinde bağladım

-------------

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 20:35

konuştuğumuz gibi kontak kablosuna bağladım tey bı  kontagı kapattıgımda  teyp kapanıyor. ama  diyelimki motor kapalıyken  muzık dınlemek istediğimde, anahtarı en üstte getirmeden teyp  açılmıyordu.  bunun da motora zararlı oldugunu duydugumdan tekrar eskı seklinde bağladım

Extradan kontak kapandığında teyp kapanırsa direk bağlantı olmadığından hafızaya aldığınız bilgiler gidebilir (kanallar, bass ayarları vs.)

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 23:26

Motora zarardan kastınız ne acaba ? Marş basmadan aracın motoruna ne gibi zarar vereceksiniz ki?

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: eskişehir26
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 14:09
{pıoneer MVH 1400 ub} beyler ne ben nede takan elaman bunun acma kapa dugmesini bulamadı ustunde off dıe bı duyme var ama kapanmıyor sadece beklemeye alıyor bi yardımcı olursanız?AngryAngryCry

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 14:35
Orjinalini yazan: eskişehir26 eskişehir26 Yazdı:

{pıoneer MVH 1400 ub} beyler ne ben nede takan elaman bunun acma kapa dugmesini bulamadı ustunde off dıe bı duyme var ama kapanmıyor sadece beklemeye alıyor bi yardımcı olursanız?AngryAngryCry

Bir forumda kırmızı tuşlardan üzerinde SRC yazana basık tutun kapanıyor demişler hocam, bir deneyin isterseniz.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 15:27
kardeşim basıyorumda beklemeye alıyor kapanmıyor

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 15:59
aynı teyipten bendede var
teyibin bağlantıları doğruysa ilk açtıgınızda setup bölümünden demo yu off durumuna getirmeniz gerekiyor

-------------
www.gngtasarim.com

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 16:48
denedimde kapanmadı kardeşim ya

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 17:35

denedimde kapanmadı kardeşim ya

Hocam öncelikli kabloları kontrol edin. Akü ve kontak bağlantısı doğru olmuş mu ?

Eğer doğru ise teybi kapatın ve araçtan inip kapıyı kilitleyin 1-2 dk bekleyin teybin kapanması lazım yine kapanmıyorsa kablolar yanlış bağlanmış.

Teybin soketlerine farklı bağlanması buna sebep olabilir.

Dİyelim kablolar doğru bağlanmış ama teyp demoda kalıyor olabilir. Sizin modelde tam nasıl kapanır bilmiyorum ama ana seçeneklerde olması lazım.

http://docs.pioneer.eu/Manuals/MVH_1400UB_MAN_MVH1400UB_TU_manual/GetPDF.ashx" rel="nofollow - Buraya tıklayak türkçe manueli elde edebilirsiniz.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: eray307
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2012 Saat 18:09
Bende de double din var.Direk kontağa bağlı.Kontak açınca otomatik çalışıyor.

-------------
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:52
kardeş o tuşa basıyorum beklemeye alıyor kendini ya

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:55
Orjinalini yazan: gngburak gngburak Yazdı:

aynı teyipten bendede var
teyibin bağlantıları doğruysa ilk açtıgınızda setup bölümünden demo yu off durumuna getirmeniz gerekiyor
kardeş başka birşeyle oynandıysa yıne kapanmama gibi bi sorun olurmu ?

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 01:21
deh-9350 kullanıyorum eğer teybin elektriği keislirse yeniden elektrik bağlanırsa direk demo modunda açılıyor. Bu modu ana ayar ekraından veya panel üzeirndeki DSPL tuşu ile demo açıkken kapatabiliyorsunuz.

Eğerki her araca bindiğinizde demo kapattığınız halde açılıyorsa kablolar yanlış bağlanmış değtişirin

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: 206xt
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 11:47
aynı sorun bendede oldu elektrikci sigortayı bi yandaki boş yere taktı artık kontak kapalıyken çalışmıyor sordum ortak uç falan bişiler dedi ama sorun herhangi bir operasyon yapmadan çözüldü bende anlamadım.aracım
 2000 model 206.1.6 xt

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:14
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

deh-9350 kullanıyorum eğer teybin elektriği keislirse yeniden elektrik bağlanırsa direk demo modunda açılıyor. Bu modu ana ayar ekraından veya panel üzeirndeki DSPL tuşu ile demo açıkken kapatabiliyorsunuz.

Eğerki her araca bindiğinizde demo kapattığınız halde açılıyorsa kablolar yanlış bağlanmış değtişirin
baglatıyı elektirikciye gösterdim lakin sorun yok dedı bun turlerde reset tusu falan varmı acaba

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:27

baglatıyı elektirikciye gösterdim lakin sorun yok dedı bun turlerde reset tusu falan varmı acaba

Teybi çok inceleyemedim bugün media markta gittim.
Genel çalışması benim teyp ile aynı. Teybi kapatınca demoya geçiyor. Ana ayar menüsünüde bulamadım demo sadece oradan kapanıyor zannedersem ekranda öyle yazıyordu

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: enginden
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2013 Saat 19:56
merhaba. ben de yeni aldığım 206 arabama mvh 1400ub modelini aldım. aracın kendisinde bulunan rd3 kodlu orjinal cd çalar radyoyu çıkardım ve pioneer'i bağladım.kontak anahtarı ve teybin hafızasının sıfırlanma sorunu mevcut onu kendim sizlerin tarif ettiği şekilde halledebilirim. ancak aracın orjinal teybine giren anten kablosunun ucu ile pioneer teybe olan anten girişi uyumlu değil. bu bağlantıyı nasıl yaptınız ve herhangi bir aparat kullandınız mı?

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2013 Saat 20:55
Orjinalini yazan: enginden enginden Yazdı:

merhaba. ben de yeni aldığım 206 arabama mvh 1400ub modelini aldım. aracın kendisinde bulunan rd3 kodlu orjinal cd çalar radyoyu çıkardım ve pioneer'i bağladım.kontak anahtarı ve teybin hafızasının sıfırlanma sorunu mevcut onu kendim sizlerin tarif ettiği şekilde halledebilirim. ancak aracın orjinal teybine giren anten kablosunun ucu ile pioneer teybe olan anten girişi uyumlu değil. bu bağlantıyı nasıl yaptınız ve herhangi bir aparat kullandınız mı?

Hayırlı olsun hocam,

Kabloları değiştirirken çok dikkat edin. Ufak bir şase teması geri dönülemez hatalara yol açabilir.

İstediğiniz parça ISO anten çevirici diye geçer. Herhangi bir oto teypçii veya elektirkçisinde bulunabilir.
Arabam pejo teybim pioneer derseniz o parçayı verirler.

Kendisi de şöyle bişi.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: enginden
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2013 Saat 21:00
teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

Mesajı Yazan: Gökhan Çetin
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2013 Saat 21:09
benim arabada 5 dk da eko moda giriyor akümü bitti ki ?

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2013 Saat 23:38
arkadaşlar gereklı butun açıklamaları yapmış bende teyp taktırdım kontağa bağlamamışlar ılk zamanlar aklıma çok takılmıştı ama kontak kapanınca açık kalıyor dıye sonra avantajlarıda var sorun etmedım  akuyude açık kalmadığı surece bıtırmez ...ama orjinal teybın şöyle bır duzenı vardı  açıkken kontağı kapat kapanırdı ama elle açınca tekrar açma ıhtımalın vardı kontakta anahtar olmasa bıle . ama başa teyplerde ya kontak kapanınca kapancak yada sureklı açık olucak . orjınal sıstemı daha hoştu bu şekılde ayar yapmanın bır yolu varmı acaba ?

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 00:01
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

arkadaşlar gereklı butun açıklamaları yapmış bende teyp taktırdım kontağa bağlamamışlar ılk zamanlar aklıma çok takılmıştı ama kontak kapanınca açık kalıyor dıye sonra avantajlarıda var sorun etmedım  akuyude açık kalmadığı surece bıtırmez ...ama orjinal teybın şöyle bır duzenı vardı  açıkken kontağı kapat kapanırdı ama elle açınca tekrar açma ıhtımalın vardı kontakta anahtar olmasa bıle . ama başa teyplerde ya kontak kapanınca kapancak yada sureklı açık olucak . orjınal sıstemı daha hoştu bu şekılde ayar yapmanın bır yolu varmı acaba ?

Benim araba da böyle oldu ;

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 00:06

Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Benim araba da böyle oldu ;

Video acilmiyor Ali Smile

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 00:09
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Video acilmiyor Ali Smile

Güncelledim abi.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: thereal
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2013 Saat 23:32
1400ub'de demo mode teyp ilk kurulum anında kapatılmadıysa daha sonra da setup menusune girerek kapatabiliyoruz. Tekrar kurulum menusune girmek için teyp demo modedayken(teyp normal açıkken src tuşuna uzun basılırsa demo modea giriyor) src tuşuna uzun basılı tutun setup yazısı geliyor ekrana sonrasında ses düğmesine basın ve setup içerisine girin, ardından demo mode gelene kadar ses düğmesini çevirin ve demo mode geldiğinde ses ddüğmesine basarak demo mode'u kapatın. Bundan sonra eğer bağlantılar düzgün yapıldıysa teyp kapandığında demo mode'a geçmez tamamen kapatır.

Mesajı Yazan: ginger
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2013 Saat 01:30

Teyplerin çalışma prensibi gereği iki kablo(sarı-kırmızı) + kutba bağlanması gerekiyor birinden birinin olmaması teybin açılmamasına sebep olur.

Şasenin yanındaki mavi kalın kablo aküden gelen sürekli + dır. Bunun teypteki kırmızıya bağlı olması lazım. Sİzde bu her ikisine de bağlıdır. Bu sebepten akım hiç kesilmez ve teyp kapatana kadar açık kalır.

Bunun yerine her ikisi şasenin altındaki koyu sarı olana bağlanırsa bu sefer sadece kontakta çalışır teyp. Ama her kontağı açıp kapamanız da teyp sıfırlanır.

En güzel bağlantı (sizin teyp ve araç bağlantılarınızdan emin değilim. Ben kendi bağlantılarımı baz alarak söylüyorum bunları) şasenin yanındaki kalın mavi olanı teybin hafıza kablosuna, Şasenin hemen altındaki koyu sarı olanı ise kontak olan sarıya bağlamanız.

Eğer imkanınız varsa aracın ISO soketini voltmetre veya 12v luk bir kontrol kalemi ile hangi kablodan akım geldiğine bakabilirsiniz.

Sayın Uzman Arkadaşım Merhaba,

Konu biraz eskimiş olabilir ama bilgiler güncel teknolojileri de içermektedir.
Mümkünse, anlamadığım bir kaç noktada bilgi almak isterim.
Aracım : Peugeot 206 1.4 HDI XT
Yapılan İşlem : Orginal kaset çalar söküldü yerine Pioneer DEH-x1650 oto teybi alındı, alınan yere monte ettirildi.
Sorun : Arabayı kapattıktan sonra gecikme devresinin süresinden sonra teyp kapanıyor, bu güzel bir şey tıpkı orijinal teyp gibi ama bir de baktım ki Pioneer hafızasını unutuyor, en ufak bir bilgi bile geride kalmıyor.
Yarın götürüp tekrar yaptıracağım ama bu arkadaşların bilgine karşı endişem olduğundan sizden alacağım bilgiler ile hazırlıklı gitmek isterim,
Sorularım

1.) Hafızayı unutmasın diye sanırım sarı kabloyu artıya bağlamak lazım, başlıkları tek tek okudum ama kafam almadı sade olarak tekrar anlatmanız mümkün mü?

2.) Düzgün bağlantı yapıldıktan sonra, teyp açık halde arabayı kapatıp gittikten sonra teyp bir süre sonra kapanıp arabayı tekrar çalıştırdığımızda gündelik yaşantısına hafızasını unutmadan devam edebilecek mi ? :) Yoksa bu orijinal teybe özgü bir özellikti geçmiş olsun mu?

Yardımlarınızı şimdiden rica eder, okuduğunuz için teşekkür ederim :)

* bu arada orijinal teybimin radyosunun kötü çekmesi nedeniyle giriştiğim bu macerada edindiğim tecrübeleri sıralayayım

Sony Ax30 'un teybinin sesi çok güzel berrak ama az eko ayarı var, radyosu da orijinal teybim kadar kötü cızır cızır bir şey dinlenmiyor,
- 120TL ye Sony yerine 175TL ye Pioneer DEH-x1650 hem cd hemde android telefonunun içeriğinin mp3lerini okuması açısından kesinlikle daha iyi. Radyoda Sony gibi cızırtı yapmadı.
cherno ocene nikli arkadaş gerçek bir anma hizmeti yapmakta, 40TL ye kendisinden aldığım direksiyon kumandası kolu aparatın parasını ödemekte 2 gün geciktim hala önemli değil ödersin diyor ve kendisine Sony teyp alacağım dedim, aldım da ama rezalet radyosu yüzünden iade ettim ettim ve kumanda kolu aparatının devresinin her teybe göre farklı olduğunu öğrendim ve arkadaş Sony için değiştirelecek komponentleri tarif etme konusunda yardımcı olacağını söyledi. Gerek kalmadı ama en azından bilgisini saklayan cimrilerden değil.
- Kumanda kolu çok güzel çalışıyor, kendi hazırladığı broşür ile mis gibi monte ettim hatta teypçide ki bu teybe kol olmaz denen 3 müşteri ile telefonunu paylaştım. Kesinlikle cherno ocene nikli arkadaş çok delikanlı güzel bir arkadaş, helal olsun, açık söyleyeyim bu kadar emeğimi bu kadar ucuza satmazdım, hatta bütçem olsa motive olup daha değişik projeler yapsın diye kendisine bu aparat için 2 -3 katı fazla para yollamak isterim. 
- Aparatı yapmaya çalışırken bir yandan video çekmeye çalıştım, epey zor oldu, bir video çalışması yapıp sizlerinde fikir sahibi olması açısından sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
- Pioneer, Pioneer gerçekten Pioneer miş, Sony filan gerçekten hikayeymiş diye öğrendim.

Teşekkürler.

İyi akşamlar.

Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2013 Saat 12:39
Merhaba
birazdan teypciye gidecegim. Bilgi sahibi olan yok mu?

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2013 Saat 13:04
valla okumadım ama, bende JVC vardı, kontağı kapatsamda teyip kapanmıyordu, sonra Kontak sigortasına bağlattım, kontak kapalıya gelince teyip kapanıyordu ama hafıza falan silinmiyordu. :) bukadarını diye bilirim :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2013 Saat 15:53
Teyp iso soket ile takilmisti iso soket soketteki kirmizi ve sari kablonun yeri degistildi duzeldi.
simdi arac eko moduna gectiginde teyp kapaniyor
kontagi kapattiginda kapaniyor
kontak en sondaki araba calistirma noktasina gelip birakinca teyp acilabiliyor
kumanda kolum orgibalinalinden bile cok ozellige sahip oldu.
her kese tesekkurler...

Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2013 Saat 18:13
Kusura bakmayın arazideydim gün boyu cevap atamadım. Sorunaynen bahsedildiği gibi sadece kabloların değişmesinden kaynaklı.

GÜle güle kullanın.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2013 Saat 10:14
bu teypte muteye almayı
klasörler içinde mp3 leri rastgele çalmayı bilen var mı :D

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2013 Saat 11:55
Eger kumanda kolunuz calisiyorsa sesin arti eksi tuslarina birden basarsaniz att moduna alir teybi. Buda sesi yuzde 40 oranina yakin kisiyor. Geri ayni islemi yaparsaniz eski seviyeye geliyor.

Mute sanirsam sadece uzaktan kumandada var

Rastgele icin on tuslardan birine basiyorduk tam hangisi bilemiyorum dalgali ok logosu olmasi lazim

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: denizkartali06
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2013 Saat 22:58
herkese slm lar ginger arkadasım ben de pioneer teyp takmıştım.kolu da dediğin kişiye yani izmire yoladım bana yapıp gönderdi dört dörtlük kullanıyorum 2 yıldır.hafıza unutma sorunu bende de var.ben uğrasmadım bana detaylı anlatırsan bende duzeltmek isterim.benimki sanırım 2100dı..

-------------
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2013 Saat 23:51
selam arkadasim. keske foto cekseydim ama hatirladigim kadariyla soyleydi.
teybin arkasina iso soket denen soket takildi soketin diger ucu arabadaki kablolara aynen oldu.
hafizayi unutuyor sikayetiyle gittigimde iso sokettin ortasindan kirmizi ve sariyi kesti. sonra kirmiziyi sariya sariyi kirmiziya bagladi.

mantik su anladigim kadariyla
kirmizi + besleme
siyah - besleme
sari hafizayi tutuyor

benim onceki hali montajinda arabadaki kabloyu kestiginden orayi tekrar kesmek yerine isoyu capraz baglanti yapti. siz teybinizde sariyi artiya yani kirmiziya baglarsaniz bence sorun cozulur.

o kadar sene hafizayi unutarak nasil kullandiniz ekolayzer filan kalmiyor hafizayi unutunca oylede hic dinlenmiyor :)

bu arada koldan ses arti ve ses eksiya basili tuttum volume degeri sapitiyor souleki ses 15nde diyelim
15 16 15 16 15 16 diyen kipirdiyor lcd ekran :)))

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 00:16
http://p1311.hizliresim.com/1h/d/ug9uq.jpg" rel="nofollow - http://p1311.hizliresim.com/1h/d/ug9uq.jpg

suna bakınız

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 22:01
benim koldan düğmelerde sıkıntı yok dediğiniz takılma olayı koldaki döner tuş var ya onda oluyor sadece onu da engin bey söylemişti.o tuş da pek işe yaramıyor.kolun ucundaki tuşla acıp kapatıyorum tuner usb cd aux değişikliklerinide yapıyor.sadece usb içerisindeki dosyaların geçişini elle yapıyorum.bu arada benim teyp 2300ub idi hatırladım :)

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 22:04
Orjinalini yazan: ginger ginger Yazdı:

http://p1311.hizliresim.com/1h/d/ug9uq.jpg" rel="nofollow - http://p1311.hizliresim.com/1h/d/ug9uq.jpg

suna bakınız

kardesim sema için tesekkür ederim ama hiçbirsey anlamadım.yarın ilk işim sarı ve kırmızı kabloların yerlerini değiştircem..insallah dediğin gibi sorun kaybolur.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 22:08
Orjinalini yazan: denizkartali06 denizkartali06 Yazdı:

suna bakınız

kardesim sema için tesekkür ederim ama hiçbirsey anlamadım.yarın ilk işim sarı ve kırmızı kabloların yerlerini değiştircem..insallah dediğin gibi sorun kaybolur.

şöyle de birsey söyleyim bilmem sende de aynı mıydı ben kontağı kapattığımda teyp 3 dakika calısıyor sonra otomatik olarak küt diye hersey kapanıyor.yarım kontağı acınca da belli bir müddet daha calısıyor.bu daha uzun oluyor sonra o da kapanıyor..takrar kontağı acıp kapatmam gerekiyor..aynı süreler sabit sıkala...!!!

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 22:30

suna bakınız

şöyle de birsey söyleyim bilmem sende de aynı mıydı ben kontağı kapattığımda teyp 3 dakika calısıyor sonra otomatik olarak küt diye hersey kapanıyor.yarım kontağı acınca da belli bir müddet daha calısıyor.bu daha uzun oluyor sonra o da kapanıyor..takrar kontağı acıp kapatmam gerekiyor..aynı süreler sabit sıkala...!!!

bahsettikleirniz normal benim aracımda da öyle siz sadece kabloları değiştirin.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2013 Saat 23:04
tskler

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2013 Saat 00:21
Evet normal. Araba eko.mod denen moda geciyor. Akuyu koruyor bence iyi bir sey.

Bu arada 16gb flash diske 2970 tane mp3 kopyaladim hala 1.5gb bos yer var :) 700mb lik cd ile ugrasmaya bic degmez. Mecburen ust model olsun ve cd sizi ile arasinda az fiyat farki var diye pioneer deh-x1650 aldik ama cd surucusunu pek kullanmaya firsat olmayacak anlasilan :) acaba dvd okurmu orasi :p

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2013 Saat 00:33

Evet normal. Araba eko.mod denen moda geciyor. Akuyu koruyor bence iyi bir sey.

Bu arada 16gb flash diske 2970 tane mp3 kopyaladim hala 1.5gb bos yer var :) 700mb lik cd ile ugrasmaya bic degmez. Mecburen ust model olsun ve cd sizi ile arasinda az fiyat farki var diye pioneer deh-x1650 aldik ama cd surucusunu pek kullanmaya firsat olmayacak anlasilan :) acaba dvd okurmu orasi :p

Teyp ile aracın ekonomi modu bağımsızdır. Teyp tamamen BSi a bağımlı haldedir. Bsi ın kapanması ile teypte off konuma girer.

dvd zorlanabilir :D de arkaya bir video out yapmak lazım :D

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2013 Saat 08:07
bsi msi kapaniyor iste :)))
dvd diskten amacim video oynatma degilde 4,5gb lik depolama alanona sahip olmaydi :)

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2013 Saat 13:39
sizden aldığım bilgiler doğrultusunda resimde görülen yerden değiştirdim.sarıyı kırmızıya kırmızıyı sarıya taktım sanırım unutma sorunu cözüldü..soyle bir durum var.teybi acık bırakıp aracı kıtleyip gidersem doğal olarak 3 dk sonra kapanıyor.aracı kumandayla acınca otomatikman kaldığı yerden devam ediyor bu süper.bunu istemez isek teybş kapatıp öyle inecez arabadan..bu arada kumanda kolununda videosunu cektim.yükleyebilirsem deniycem..

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2013 Saat 14:22
Hadi geçmiş olsun :d

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat