![]() |
|
307 far içinin buharlaşması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 Saat 10:35 |
|
Arkadaşlar 2 gün önce aracımı garajdan alırken ne tesadüftür ki sağ farın içinin su ile dolduğunu ve farda birikim yapmaya başladığını farkettim..
ertesi gün ustamla farın içindeki suyu kaybettik ama az önce baktım yine var.. her hangi bir yere darbe vb hiçbirşey olmadı,sizce sorun ne olabilir teşekkürler
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kimsenin mi fikri yok
![]() |
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Bende de benzer sıkıntı var. İçinde su olmasa da soğuk havalarda buhulanabiliyor.
|
||
![]() |
||
|
tam anlamıyla su dolmasından ziyade buğu yapıyor artıktan damlacıklar halinde en köşe toplanıyor,titiz birisi olarak kör bakışlara sahip bi 307m var şu an :D
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
Antiseptiq ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Antiseptiq
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bende de aynı sorun var, far içine su doluyor, farları yakınca ısınıyor buhar oluyor :) öylece 1 ay kısır döngüde buhar - su şeklinde gidiyor, sonra da yok oluyor...
|
||
![]() |
||
|
iyi ki söyledin kardeşim,hiç akıl edememiştim,kapaklarda sıkıntı farda yok söküldü komple kontrol edildi problem yok ama sorun devam ediyor.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
soketlerın gırdıgı lastık bır parca var onuda bı kontrol et kardesım delık yırtık falan olabılır.
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
|
iyi oldu bu hiç aklıma gelmemişti vallaha teşekkürler :)
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
|
bi göz açık bi göz kapalı olunca farlar hayko cepkin gibi olmuştur :))
|
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
rica ederim ne demek kardeşim :)
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
|
benimkide aldı zamanında bende bulamadım ama sonra bi baktımki farın bağlantı uçlarından biri kırılmış oda görünmüyo farı esnetince fark ettim sonra japonla hallettim.kaputu açınca farın üst kısmında saca sabitlenmesini sağlayan plastik bi kulak var o dibinden kırılabiliyo darbeyede gerek olmuyo ona bi bak istersen.ama içini iyice kurut farın arkasındaki kapakları aç sinyal lambasını çıkart 2-3 gün havalandır sonra kırık çatlak veya açıklık varsa öyle kapat mazallah akvaryum olur :)
|
||
![]() |
||
tayfundoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Temmuz - 1993 Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: BURSA OSMANGAZİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfundoner
|
||
TYFN DNR
2000 PEUGEOT PARTNER 1.9 D TYFN_DNR28@hotmail.com Gurbetçi Çotanak 028 |
||
![]() |
||
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
|
buna benzer sorun benim araçta da vardı. Ama bendeki su ile ilgili değil. Aksine elektrik bağlantısında kısa devre varmış. Zaten arada bir farlar gidiyordu. O kısa devre yanığı arada is yapmış ve farın içine oturmuş. Sizinki yine geçiyorsa iyi valla. Bende öyle bir durum da yok :/
|
||
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
genelde far camının kenarındaki silikondan su aldığı için buharlaşma yapar, onun dışında kapak açıkmış bilmemneymiş hiç zannetmiyorum. eğer biyere dokundurmadıysan ya önceki sahibi dokundurmuştur ya da silikon zamanla özelliğini kaybetmiştir. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
sorunum çözüldü gibi netlik kazanınca problemin ne oldugunu paylaşacağım ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
AS055 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1987 Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Fardaki ön camın yapışma kısmındaki silikon malzeme yıpranmıstır. su girişi ve buharlasma bu ek yerlerinden hava ve su girmesiyle olusur. farınızı çıkartıp oda sıcaklığında 1 - 2 gün bekletip kurutmanız lazım. daha sonra da ek yerlerini silikonlayın. Buharlasma ve su girişi kesilecektir
|
||
![]() |
||
|
sorun nedenmiş çözdüysen yazda bizimde başımıza gelirse bizde ders alalım :)
|
||
![]() |
||
zubeyir35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zubeyir35
|
aynı problem bendede var :( birde bu farı nasıl sökeriz? forumda bulamadım:( problem nedenmiş?
|
||
2006 307 1.6 hdi 110hp
|
||
![]() |
||
|
sinyal dibinden su aldığı için farda buharlaşma olmuş,söküp yıkadım temizledim akşama fotoğrafları ekleyim.
Edit : Konu hortlamış resimler tarafımdan eklenecektir :)
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |