Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor
    Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 16:42
merhaba arkadaşlar dün araçımda motorun üzerindeki yağ kapağını açtığımda çalışır iken hava üflediğini farkettim  bu normalmidir bilmiyorum hiçte normal gelmedi ayrı meseleGülme bunu neden yapıyordur fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 19:05
aracında yağ eksiltme su eksiltme  yoksa sorun olduğunu sanmıyorum ben 
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 19:46
Hüseyininde dedigi gibi aracta su veya yag eksiltme olayi yoksa gelen hava sorun degildir.
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080
Yukarı Dön
OkaN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Nisan - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OkaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 19:57
ordan hava gelmesi gayet normal ama havayla beraber  duman geliyosa tatlı tatlı ozaman sakat :)) 
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
Yukarı Dön
gozem Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gozem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 20:31
Aracın hava üflemesi normaldir,her araba üfler.
Yanlız,üflerken dışarıya yağ atıyorsa o zaman durum sakattır.
Benim aracımda cok üflüyor mesela,ama yağ atmıyor çekişi ve gidişi mükemmel,1gr da yağ eksiltme yok. Sizde aracınızın yağ seviyesini sürekli kontrol ediniz.
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 20:40
Motor KM de Ayrıca Motor Üflemesi Hayra Alamet Değildir... 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 22:32
Hava üflemesi hiçde normal değil. sağlıklı motor tam tersini yapar içeri doğru hava çeker.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 22:49
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 22:52
10 000 km bakımı yeni yaptım değiştirdiğim yağda hemen hemen hiç eksiltme yok gibiydi zaten her 10000 km de yağı bujı ve butun filtreleri de değiştiriyorum ne yağ ne de su eksiltme gibi bir problemim olmuyor bu hava üflemesine hiç tanık olmamıştım o yuzden merak ettim yorumlarınız için teşekkür ederim.....

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 Saat 23:03
arkadaşlar sağlıklı bir arabada çalışırken yağ kapağını açamazsınız.
çünkü vakumla içeri doğru çeker.
aynı süpürge çalışırken kapağını açamamanız gibi.
motorun hava üflemesi kesinlikle normal değildir. 

Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 01:47
Aracı yeniden çalıştır ve kontrol et üfleme devam ediyorsa zaten yağ eksiltir. Eksiltmiyorsa sorun yok. Araç yağ buharını bu kompresyon vasıtasıyla manifolda iletir. Sıkıntı olmaz. 
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
Yukarı Dön
insomnia Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Ağustos - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı insomnia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 10:00
hiçbir sorun yok arkadaşım bendede aynısı rölantide hafif hava üfler gibi yapar hafif gaz ver telin oradan anında keser kompresör kaybın yağ eksiltmende yoksa tam gaz devam
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 11:39
ya şimdi herkes bişeyler demiş, herkes doğru bildiğini söylemiş ama hala kesin ve gerçek bilgiyi alamamıza rağmen kafam karışmış durumda
ayrıca kimse dizel mi benzinlimi diye sormamış konuşmuş arkadaşın aqrabası anladığıma göre benzinli ama bazı arkadaşlar kendi araçları olan dizeler için yorum yapmış
doğrusu yanlışı nedir ben anlamadım,ayrıca çalışan arabada yağ kapağımı açılır ya
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
aşil16 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
18 - Mart - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aşil16 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 11:44
benımkıde ufluyor hava,bu normal dedı ustalar,onemlı olan yag atmaması dedıler aracaım yag eksıltmıyor,ve benzınlı
5546158013
model 2000
206 xs
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 11:44
eğer aracınız çalışırken yağ kapağını açtığınızda üflüyorsa ve buhar görülüyorsa (üfleme üzerine cep telefonunu tutup kontrol edin ekran buharlanıyorsa) motorun ömrü azalmış demektir.fakat üfleme az ise ve buhar yoksa korkulacak bişey yoktur.
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 12:00
deneyip geleyim
bu soğukta indim aşağı denedim de geldim, biraz  zor da olsa yağ kapağını açabildim sanki vakumlu gibiydi, 
izlenimlerim ise ; üfleme denilen şey  ne bilmiyorum ama por por şeklinde bir hafif esinti geliyor ,elimi üzerine koyduğumda bu belli oluyor ,yağ fışkırtma gibi bişey  olmadı ,içeride dönen sanırım enjektörler onları görebiliyordum metal aksamları çok güzel parlıyordu,ayrıca duman veya renkli bir buhar olmadı.cep telimi almayı unuttuğum için anahtarlığın yüzeyini kapağın üzerine  tuttum buhar yapmadı hiç.

aracım dizel ve 90.000 km de
saygılar

Düzenleyen feline - 30 Ekim 2011 Saat 12:19

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 13:18
o zaman aracınızda hiç bir sıkıntı yok o por por ses önemli değil her motor çok azda olsa hafif bir esinti verir ama bu buharla birlikte ve daha çok olursa sıkntı olur.yazdığınızdan anladığım kadarıyla aracınızı gayet iyi kullanmışınız güle güle binebilirsiniz motorunuz on numara diyebilirim.
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 15:13
teşekkürler :)) çocuğum yok ama olsaydı onunla okadar ilgilenmezdim sanırım her 10binde yağını her 6000 de hava filtresini her 15.000 de mazot filresini değiştiririm siz anlayın artık.
Allah kimseye kaza,bela,ceza ve arıza vermesin inşalla

Yukarı Dön
I Love My Pug Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 16:29
Dizel araçların 0 kmsi dahi üfleme yapabilir bu normaldir, arkadaşlarında dediği gibi eğer buharlı bi üfleme söz konusuysa kompresyon testi yaptırmanı tavsiye ederim, sekman kırıldığındada aynı üflemeyi yapar fakat buharlı olarak. En iyi ve net sonuç kompresyon testiyle açığa çıkar, basit bir işlem 15 dakka sürmez.
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 14:25
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

deneyip geleyim
bu soğukta indim aşağı denedim de geldim, biraz  zor da olsa yağ kapağını açabildim sanki vakumlu gibiydi, 
izlenimlerim ise ; üfleme denilen şey  ne bilmiyorum ama por por şeklinde bir hafif esinti geliyor ,elimi üzerine koyduğumda bu belli oluyor ,yağ fışkırtma gibi bişey  olmadı ,içeride dönen sanırım enjektörler onları görebiliyordum metal aksamları çok güzel parlıyordu,ayrıca duman veya renkli bir buhar olmadı.cep telimi almayı unuttuğum için anahtarlığın yüzeyini kapağın üzerine  tuttum buhar yapmadı hiç.

aracım dizel ve 90.000 km de
saygılar

aracım benzinli ve 120.000 km de bendeki de por por şeklindeki esinti idi zaten motor kapağını açmamdaki sebep bor koyabilmek içindi bende bu esnada farkettim zaten....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 166 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 364 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 145 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 111 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27207 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 590 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297549 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94890 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1242 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6633 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 683 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49758 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1022 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English