Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19453
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 09:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 306 yağ kapağı üzerinden hava üflüyor
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:42
merhaba arkadaşlar dün araçımda motorun üzerindeki yağ kapağını açtığımda çalışır iken hava üflediğini farkettim  bu normalmidir bilmiyorum hiçte normal gelmedi ayrı meseleGülme bunu neden yapıyordur fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 19:05
aracında yağ eksiltme su eksiltme  yoksa sorun olduğunu sanmıyorum ben 

Mesajı Yazan: Serdar
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 19:46
Hüseyininde dedigi gibi aracta su veya yag eksiltme olayi yoksa gelen hava sorun degildir.

-------------
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 19:57
ordan hava gelmesi gayet normal ama havayla beraber  duman geliyosa tatlı tatlı ozaman sakat :)) 

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 20:31
Aracın hava üflemesi normaldir,her araba üfler.
Yanlız,üflerken dışarıya yağ atıyorsa o zaman durum sakattır.
Benim aracımda cok üflüyor mesela,ama yağ atmıyor çekişi ve gidişi mükemmel,1gr da yağ eksiltme yok. Sizde aracınızın yağ seviyesini sürekli kontrol ediniz.

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 20:40
Motor KM de Ayrıca Motor Üflemesi Hayra Alamet Değildir... 

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:32
Hava üflemesi hiçde normal değil. sağlıklı motor tam tersini yapar içeri doğru hava çeker.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:49

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:52
10 000 km bakımı yeni yaptım değiştirdiğim yağda hemen hemen hiç eksiltme yok gibiydi zaten her 10000 km de yağı bujı ve butun filtreleri de değiştiriyorum ne yağ ne de su eksiltme gibi bir problemim olmuyor bu hava üflemesine hiç tanık olmamıştım o yuzden merak ettim yorumlarınız için teşekkür ederim.....

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:03
arkadaşlar sağlıklı bir arabada çalışırken yağ kapağını açamazsınız.
çünkü vakumla içeri doğru çeker.
aynı süpürge çalışırken kapağını açamamanız gibi.
motorun hava üflemesi kesinlikle normal değildir. 

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 01:47
Aracı yeniden çalıştır ve kontrol et üfleme devam ediyorsa zaten yağ eksiltir. Eksiltmiyorsa sorun yok. Araç yağ buharını bu kompresyon vasıtasıyla manifolda iletir. Sıkıntı olmaz. 

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 10:00
hiçbir sorun yok arkadaşım bendede aynısı rölantide hafif hava üfler gibi yapar hafif gaz ver telin oradan anında keser kompresör kaybın yağ eksiltmende yoksa tam gaz devam

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 11:39
ya şimdi herkes bişeyler demiş, herkes doğru bildiğini söylemiş ama hala kesin ve gerçek bilgiyi alamamıza rağmen kafam karışmış durumda
ayrıca kimse dizel mi benzinlimi diye sormamış konuşmuş arkadaşın aqrabası anladığıma göre benzinli ama bazı arkadaşlar kendi araçları olan dizeler için yorum yapmış
doğrusu yanlışı nedir ben anlamadım,ayrıca çalışan arabada yağ kapağımı açılır ya

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: aşil16
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 11:44
benımkıde ufluyor hava,bu normal dedı ustalar,onemlı olan yag atmaması dedıler aracaım yag eksıltmıyor,ve benzınlı

-------------
5546158013
model 2000
206 xs

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 11:44
eğer aracınız çalışırken yağ kapağını açtığınızda üflüyorsa ve buhar görülüyorsa (üfleme üzerine cep telefonunu tutup kontrol edin ekran buharlanıyorsa) motorun ömrü azalmış demektir.fakat üfleme az ise ve buhar yoksa korkulacak bişey yoktur.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 12:00
deneyip geleyim
bu soğukta indim aşağı denedim de geldim, biraz  zor da olsa yağ kapağını açabildim sanki vakumlu gibiydi, 
izlenimlerim ise ; üfleme denilen şey  ne bilmiyorum ama por por şeklinde bir hafif esinti geliyor ,elimi üzerine koyduğumda bu belli oluyor ,yağ fışkırtma gibi bişey  olmadı ,içeride dönen sanırım enjektörler onları görebiliyordum metal aksamları çok güzel parlıyordu,ayrıca duman veya renkli bir buhar olmadı.cep telimi almayı unuttuğum için anahtarlığın yüzeyini kapağın üzerine  tuttum buhar yapmadı hiç.

aracım dizel ve 90.000 km de
saygılar

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 13:18
o zaman aracınızda hiç bir sıkıntı yok o por por ses önemli değil her motor çok azda olsa hafif bir esinti verir ama bu buharla birlikte ve daha çok olursa sıkntı olur.yazdığınızdan anladığım kadarıyla aracınızı gayet iyi kullanmışınız güle güle binebilirsiniz motorunuz on numara diyebilirim.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 15:13
teşekkürler :)) çocuğum yok ama olsaydı onunla okadar ilgilenmezdim sanırım her 10binde yağını her 6000 de hava filtresini her 15.000 de mazot filresini değiştiririm siz anlayın artık.
Allah kimseye kaza,bela,ceza ve arıza vermesin inşalla

-------------

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 16:29
Dizel araçların 0 kmsi dahi üfleme yapabilir bu normaldir, arkadaşlarında dediği gibi eğer buharlı bi üfleme söz konusuysa kompresyon testi yaptırmanı tavsiye ederim, sekman kırıldığındada aynı üflemeyi yapar fakat buharlı olarak. En iyi ve net sonuç kompresyon testiyle açığa çıkar, basit bir işlem 15 dakka sürmez.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:25
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

deneyip geleyim
bu soğukta indim aşağı denedim de geldim, biraz  zor da olsa yağ kapağını açabildim sanki vakumlu gibiydi, 
izlenimlerim ise ; üfleme denilen şey  ne bilmiyorum ama por por şeklinde bir hafif esinti geliyor ,elimi üzerine koyduğumda bu belli oluyor ,yağ fışkırtma gibi bişey  olmadı ,içeride dönen sanırım enjektörler onları görebiliyordum metal aksamları çok güzel parlıyordu,ayrıca duman veya renkli bir buhar olmadı.cep telimi almayı unuttuğum için anahtarlığın yüzeyini kapağın üzerine  tuttum buhar yapmadı hiç.

aracım dizel ve 90.000 km de
saygılar

aracım benzinli ve 120.000 km de bendeki de por por şeklindeki esinti idi zaten motor kapağını açmamdaki sebep bor koyabilmek içindi bende bu esnada farkettim zaten....

Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:45

arkadaşlar yorumların hiç birisine malesef katılmıyorum bir arkadaşımız kompresyon testi yaptır yazmış 

yağ koyma kapağından duman yağ atıyor yada atmıyor diye kompresör testi yanma odasındaki basıncı ölçer oysaki yağ konulan yer ile onun altındaki sitem ile yağ kanalları yağ pompa basıncı yani kompresör testi ile uzaktan yakından alakası yok  arabanın motoru bitikmi değilmi diye yağ kapağını açar bakarlar bazı meslekdaşlarım burdan bakılarak anlaşılmaz motor durumu kompresör testi yapılması gerekir anlaşılması için başka türlü de anlaşılır egsoza bakılır çok bitik motorda mavi beyaz karışık atar sadece bembeyaz atıyorsa hararetten yapar yağa su vermiştir siyah atıyorsa dizelde enjektör hava filtresi yakıt pompasından yapar benzinlide siyah atıyorsa ateşlemeden yapar su atıyorsa normal gri atıyorsa ada duman gözükmüyorsa motor çok iyi yinede kompresör testi silindir kaçak testi daha net matematiksel  bilgi verir 

bir arkadışımız vakum yaapar dumanı içine çekerse motor sağlıklıdır yazmış buda tamamen yanlış motor yağ doldurma kapağını açtığınız zaman yağ da dumanda atar hiç bir şey atmayabilirde bu arabadan arabaya değişir bazılarında yağ köpük önleyici levha vardır bazılarında üst kapak bölmeli yapılmıştır bazılarında bir şey yoktur kapağı açtığınızda vakum yapmaz hiç bir motorda orada yağ devirdaim oluyor yani yağ pompası yağı basıyor motor blok silindir kapak yağ kanalları kam mili subaplar ... yağlanıyor vakumluk bir durum yok 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net