Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rot ayarı hakkında...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rot ayarı hakkında...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rot ayarı hakkında...
    Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 Saat 01:13

arkdaslar bu rot ayarı açık-kapalı olayı hakkında bilgisi olan varmı bizim burdaki rotçularda işçilik 0 bilgisayara göre ayar yapılıyor ama birazda işçilik olması şart nedeni gelirsek dün arabada gram çekme yoktu ama direksiyon yamuk duruyordu gittim ayarlasın diye bu seferde sağa sola dalma olayı gene basladı bu rotlar kapalı mı durması lazım dün kapalı konumdaydı çekme yoktu bugun açık bıraktı salak dalma problemi basladı bilgisi olan arkdaslar varmı

Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 Saat 10:13
Öncelikle direksiyonun sıfırlamasını yapsın sonra rot ayarı..
Yukarı Dön
SİNAN GTI Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SİNAN GTI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 Saat 13:01
butun dıreksıyonlar sıfırlama olmayabılıyor dıkkatınıze bazen uzerınde mılın sadece toorna dıslerınden zıyade sabıtlame pımıde oluyo ovarsa duzeltemezsınız
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 Saat 13:05
Orjinalini yazan: SİNAN GTI SİNAN GTI Yazdı:

butun dıreksıyonlar sıfırlama olmayabılıyor dıkkatınıze bazen uzerınde mılın sadece toorna dıslerınden zıyade sabıtlame pımıde oluyo ovarsa duzeltemezsınız

arkadaşın araba sanırım 206 idi.. 206 larda pim yok sinan.. Sadece airbag e dikkat etmek lazım.. Yani kontağı çıkarıp, aküyü ayırmak gerekiyor sonra airbag..
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 Saat 13:40
araç 206 quiksilver yalnız direksiyon ayarınıda gene rotlardan yaptı
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 15:43

hasimayaz, bu direksiyon sıfırlama nasıl yapılıyor bilgin varmı acaba burdaki ustalar biraz salak biz soylıcez onlar yapsın bari

Yukarı Dön
HakanGokdemir Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 15:46
Haşim in tarifi ile kendin yap bence o salak ustalar onuda beceremez...Ermm
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
Yukarı Dön
SİNAN GTI Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SİNAN GTI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 16:20
dıreksıyon sıfırlama rotlardanmı:)ole bısey olmaz rotu tam ayar yaparsın dıreksıyon sımıdını soker olması gerektıgı gıbı yerıne takarsın bıter dıreksıyon duzdurcak dıye rot bozulurmu
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 16:22
Orjinalini yazan: SİNAN GTI SİNAN GTI Yazdı:

dıreksıyon sıfırlama rotlardanmı:)ole bısey olmaz rotu tam ayar yaparsın dıreksıyon sımıdını soker olması gerektıgı gıbı yerıne takarsın bıter dıreksıyon duzdurcak dıye rot bozulurmu

haydaaaaaaaa bu zamana kadar 10 tane rot ayarı yaptırdım hepsi direksiyon yamuklugunu rotlardan yaptı
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 17:26
 Müdahaleye başlamadan önce mutlaka anahtarı kontaktan ayırınız ve aküyü tamamen sökünüz. (her iki kutbunuda). Resimlerde görüldüğü üzere aracımızın airbag' i korna kısmında bulunmakta ve üst kapağını tırnaklarından ayırırken çok dikkatli olmalıyız. Yani korna kısmının ortasında tırnaklarla gövdeye tutturulmuş bir airbag bizi bekliyor. Resimde görüldüğü üzere fabrika çıkışı sıfırlanmış direksiyon simiti işaret boyası ile işaretlenmiş. biz yeniden sıfırlamayı yaptıktan sonra işaretlemeyi unutmayalım

Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 17:46
hasimayaz, Çok saol valla cok işime yarıyacak yarın kendim yapmaya calısacagım baska dikkat etmem gereken yer varmı airbagi bozmıyalım allah korusun birde bu ayarın nasıl yapılacagı hakkında biraz bilgi verirmisin ?
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 17:50

birde benim direksiyon cok agır kendini zor topluyor bunu masfaldan ayarlanabiliyormus onu nasıl ayarlıyabiliriz cok soru oldu kusura bakma hasimayaz.

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 18:16
Orjinalini yazan: 206Quick 206Quick Yazdı:

birde benim direksiyon cok agır kendini zor topluyor bunu masfaldan ayarlanabiliyormus onu nasıl ayarlıyabiliriz cok soru oldu kusura bakma hasimayaz.

Mafsalda böyle bir ayar yok. Eski karadüzen direksiyon millerinde kırılma açısını düşürerek direksiyon biraz yumuşatılırdı. Yeni araçlarda böyle bir durum söz konusu değil. En fazla gıcırtı varsa yağlanarak bu giderilebilir. O da zaten mafsal rulmanları kendinden yağlı gelir. Yağsız kalması yada kuruması diye bir durum kolay kolay gerçekleşmez.

Direksiyon ayarına gelince. Kontağın araç üstünde olmaması ve aküyü ayırmış ve aracın eco moda geçmiş olması çok önemli. Direksiyon simiti ve karşılığında küçük dişli izler olur. Hangi yöne çevirmek istiyorsan söküp bir kaç tık attıracaksın dişliden.(direksiyonu kendine çekerek, + biraz zorlaman gerekebilir,) 
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 18:27
Tmm teşekkür ederim..anahtarı kontaktan cıkarınca az çevirince kitleniyor kitli kalıcak bir sorun olmaz herhalde araç eco moda nasıl geçircez onuda bilmiyorum :) herhalde aküyü sökünce eco modunu geçecek
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 21:06

Tmm teşekkür ederim..anahtarı kontaktan cıkarınca az çevirince kitleniyor kitli kalıcak bir sorun olmaz herhalde araç eco moda nasıl geçircez onuda bilmiyorum :) herhalde aküyü sökünce eco modunu geçecek

Anahtarı kontaktan çıkartıp cebine koy. Direksiyon bırak kitlensin önemli değil. daha sonra radyoyu aç ve bekle 15 - 20 dk. kadar sonra radyo ekranında ECO MODE  yazısını göreceksin ve uyarı sesini duyacaksın. daha sonra akü kutup başlarını sök ve 1 - 2 dk. bekle (beklememizin sebebi ECU üstündeki kondansitörlerin boşalması gerekli)  artık direksiyonu sökme işlemine geçebilirsin.

Düzenleyen hasimayaz - 12 Mart 2009 Saat 21:14
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 21:13

tmm abi anladım cok saolsun sen eco mod diyince baska bisey sanmıstım economy mode desene sen :):)

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 Saat 21:14

tmm abi anladım cok saolsun sen eco mod diyince baska bisey sanmıstım economy mode desene sen :):)

Son bir hatırlatma :
Kutup başlarını tek hamlede sök. Elinden geldiğince Ark (kıvılcım) yaptırmamaya özen göster. Her iki kutbuda sök ve akü üstüne bir karton koyarak kazara kutup başlarının temas etmesini önle.
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2009 Saat 19:20
hasim abi araba auto kinge bırakmıstım halledemedim bu pazar günü inşallah havada güzel olursa yapmaya calısacagım hala aklıma takılan sorular var mesela aküyü sökmeden yapsak olmazmı bi yerde okudum akünün önce - sonra + kutbu sökülcekmis yoksa beyine zarar falan verebilirmis gibi yazılar okudum simdi arabanın bütün problemlerini halletmişken bide beyin zarar görmesin gittim servise direksiyon sıfırlamayı  sordum 150 ytl dediler cok degilmi olmazsa özel peugeot servisine yaptırayım daha ucuza aslında resimlerde görüldügü gibi kolay gibi duruyor...ayarı ile ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilirsen 150 ytl cebimde kalır :) birde bu airbagte korkutuyor biraz
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2009 Saat 09:12

hasim abi araba auto kinge bırakmıstım halledemedim bu pazar günü inşallah havada güzel olursa yapmaya calısacagım hala aklıma takılan sorular var mesela aküyü sökmeden yapsak olmazmı bi yerde okudum akünün önce - sonra + kutbu sökülcekmis yoksa beyine zarar falan verebilirmis gibi yazılar okudum simdi arabanın bütün problemlerini halletmişken bide beyin zarar görmesin gittim servise direksiyon sıfırlamayı  sordum 150 ytl dediler cok degilmi olmazsa özel peugeot servisine yaptırayım daha ucuza aslında resimlerde görüldügü gibi kolay gibi duruyor...ayarı ile ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilirsen 150 ytl cebimde kalır :) birde bu airbagte korkutuyor biraz

Daha önce değiştirmediysen zorlanabilirsin. Özel servisinde rahatlıkla yapabileceği birşey 20 - 30 liradan fazla verme.. akünün ilk söküleceği kutup genelde mandallı olur. 2 nci sökülecek kutup vidalı olur. Benim akü defalarca sökülüp takıldı. henüz sorun yaşamadım.
Yukarı Dön
206Quick Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206Quick Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2009 Saat 17:43
hasim abi bugun 1 saat ugrastım bi türlü sökemedim airbagi orda sabit demir cubuk var vida falanda yok nasıl cıkaracam onu birazda zarar verdik galiba simdi airbag tam oturmadı sökülmedi de artık geri dönüşü yok kendim yapıcam bu ayarı inşallah :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 281 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33605 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103054 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 522 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29864 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52466 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1042 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15627 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 549 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 424 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 378 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16909 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 913 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 478 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3883 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 948 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3176 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34622 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1485 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2766 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English