Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Quaxis Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Quaxis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması
    Gönderim Zamanı: 25 Mart 2025 Saat 16:35
Bir problemim var size aktarmak istedim 2004 206 hdi aracımın orjinal teybini söktüm başka bir teyp takmak için teybi söktüğümde arkasında daha önceden bir işlem yapılmış kablolar açıktaydı bana lazım olan kabloları kullandım 3-5 tane kablo açıkta kaldı sonra araç çalışmadı rast gele kabloları birleştirdim araç çalıştı silecekler filan kendi kendine çalıştı birşeyler oldu sonra sabit elektrik kablosu 15 dakika sonra kendini iptal ediyordu kapı otomatiği çalışmadı bende aküden direk kablo çekerek onu düzelttim ama bu sefer de göğüsteki panelin ışıkları filan yanmadı bu kabloları doğru düzgün nasıl bağlayabilirim bir şeması filan var mı elinizde yada ezbere mi yapılıyor ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz? 🙂
Yukarı Dön
binpda45 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı binpda45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2025 Saat 22:17
Selamun aleyküm. Kardeş aynı sorun az önce bende de okdu. Teybi söküp pioneer teyp taktım. Teyp sorunsuz çalışıyor fakat bu sefer de araç çalışmıyor. Orijinal sokette 12volt kablosu 2 taneydi. İkisi de aynı pine bağlıydı. Bir tanesinde 12v var ama diğerinde yoktu. Orijinalde aynı pine bağlı oldukları için ikisini birleştirip teybin 12v girişini o noktaya bağladım. Gösterge civarından bip bip sesleri geldi ve çıkarttım kabloyu. Sonra kontağı açınca parklar sürekli yandı, sinyalleri ve dörtlüleri açınca çalıştı fakat içeriden duyulan tık tık sesler gelmedi. Kısa ve uzun farlar da yanmıyor ve marş almıyor araç. Benim de aynı konuda yardıma ihtiyacım var. 
Yukarı Dön
Elkadarbiroglan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Elkadarbiroglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2025 Saat 02:26
Cümleten Selam arkadaşlar,

Ramazan'ın ilk haftası aynı sorunu ben de yaşadım ve hala devam etmekte.
Aracımı yeni aldım 1.4 2004 model 206. Araçta ses sistemi vardı fiyatta anlasamadigim için eski sahibine sokmesini istedim. Kendisi orjinal kabinlerini bıraktığını ve amfi takınca istemin çalışacağını söyledi. Ben de anfi sistemi pahalı olduğu için orjinal formunda kullanmak için aracı işten anlamayan bir ustaya götürdüm. Tesisatı komple iptal etti orjinale çevirdi. Satan arkadaş kabinleri bağladığını söylemişti ama on kapıların kabin soketleri bile takılı değildi. Neyse kendimiz bir şekilde taktik. Sonrasında usta aku tarafından bir şase kablosu çekilmiş onu da iptal edelim dedi kabloyu kesti. Nereden kesti de iptal etti bilmiyorum. Neyse sonrasında teyp kabin güzelce calisiyordu. Lambalar silecekler sinyaller farlar vs. Tam olarak çalışıyordu. Teybi yerine oturturken teyp hata vermeye başladı.kendini korumaya alıp durdu sürekli
 Başka bir teyp ile denedigimizde aynı sorun olmadı. Olan benim pahalı teybe oldu..

Esas sıkıntı bundan sonra başlıyor, sabahtan akşama usta uğraştı içine etti. Dedim kabinleri ayarladiysam yeter kalsın bırak istemiyorum. Kabinleri ayarladi bıraktı. Sonrasında evin önüne geldigimde aracin merkezi kilidinin çalışmadığını fark ettim. Geri götürdüm araci. Arabanın ne kadar sigortası varsa hepsini tek tek kontrol etti ve sağlam çıktı ama sorunu cozemedi. Arac çalışır vaziyette içerden kilitleniyor ama kontağı kapatınca içerden de kilitlenmiyor. Her kontak acisimda saat göstergesi sıfırlanıyor. İlk kademe kontak cevirdigimde akü lambası yanıyor ve silecekler kendiliğinden çalışmaya başlıyor. Kontağı tam açtığımda sorun olmuyor fakat arada bir ikaz sesi geliyor. Bazen sol park yanmiyordu, elimle soketi oynattim düzeldi. Kontak kapali iken araçta komple elektrik kesiliyor. Korna ötmüyor, dortluler, farlar, sinyaller yanmıyor, merkezi kilit çalışmıyor. Ben de şuan için çözüm olarak arabadan inmeden merkezi kilidi elimle kapatiyorim kontağı kapatınca şoför kapısının kilidini elimle kaldiririp kapıyı dıştan kilitliyorum. Araci farklı bir ustaya gösterdim, aracın BSİ beyninin arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Araçta rölanti sorunu yoktu, şimdi kendiliğinden gaz veriiyor 1400 devire çıkıyor.  Gaz verince dusuyor. Işıklarda durdugumda sanki ben hafiften ara gaz veriyor musun gibi oluyor. Aynı şekilde durmak için yavasladigimda da aynı şekilde oluyor. Kontağı kapatınca gosterge ibreleri askıda kalıyor açınca iniyor. Yani sizin anlayacağınız kontak açıkken elektrik var kapalıyken araçta komple elektrik devreleri kesiliyor. Kumandayı değiştirdim onu da okumuyor. Sorun nedir yardım ve önerilerinizi rica ediyorum. BSİ beyni değişimi için 25 Bin TL fiyat çıkardılar, o kadar verecek param olmadığı için yaptiramiyorum maalesef... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 114 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 415 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 140 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 396 2 Elkadarbiroglan
konu icon Far Soketi Sökümü son mesaja git 378 0 fearlyzed
konu icon Takviyeli Direksiyon Arızası (direksiyon dönmüyor) son mesaja git 29246 13 Aykutylmz
konu icon 2021 model peugeot 2008 hakkında son mesaja git 280 0 otoban1607
konu icon Yağ km sıfırlama sorunu son mesaja git 1064 2 Kemal bostancı
konu icon Peugeot 5008 GT 1.5BllueHDI 2023 KRİKO son mesaja git 813 0 onurkilic78
konu icon 1.6Hdi rolantide titreme son mesaja git 2465 3 fcesur77
konu icon Bilgi Ekranı Sorunu - Sıcakta Çalışıyor. son mesaja git 483 0 Appmage
konu icon rolantide titreme sorunu son mesaja git 15728 22 fcesur77
konu icon Ayıplı Araç Teslimatı Ve Yaşanan Süreç Hakkında son mesaja git 329 0 ferhat bey
konu icon Beyaz farların yasaklanması Hk. son mesaja git 599 2 P4tris
konu icon Partner tepee arka sinyal sorunu son mesaja git 270 0 Umuta
konu icon Selamar son mesaja git 5 0 Protoplast
konu icon Motor arıza ışığı ve tekleme sorunu son mesaja git 748 0 Hasan okçu
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 867 0 Hüseyin123
konu icon Peugeot 2008 Etg6 Şanzıman Sorunu son mesaja git 1037 0 pecocuk
konu icon Gösterge sorunu son mesaja git 934 0 Hakan70
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MARCH EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
fcesur77 2
onurkilic78 2
bycarisma 2
wins7on 2
ulas55 1
P4tris 1
ferhat bey 1
müslümbaba 1
Ozanrcz 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English