![]() |
|
206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
AVORAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2018 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzun süre silkeleme ve stop etme sorunları yaşadım. Sonunda "OKSİJEN SENSÖRÜ"nün arızalı olduğu anlaşıldı. Değiştirdik, sorun bitti.
|
|
PEUGEOT-KARŞIYAKA
|
|
![]() |
|
Frr78 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Bu sorun bende de var, çözebildin mi? Neden kaynaklanıyor ?
|
|
Aaa
|
|
![]() |
|
AVORAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2018 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Bobin değişikliği işe yaramadı. Aracı cihaza bağladığımızda, ekzost gazı değerlerinden yola çıkarak oksijen sensörünün bozuk olabileceğini düşündük. Oksijen sensörünü değiştirdiğimiz anda silkelenme - tekleme ve rölantide stop etme sorunları tamamen ortadan kalktı.
|
|
PEUGEOT-KARŞIYAKA
|
|
![]() |
|
husobay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2018 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
merhaba önceden gazkelebek sensör soketini çıkarınca dalgalanma azalırdl
geçende fişi çektim devir saati 3000e fırladı tamircim kelebek bozuk
demişti pahalı bir parça gitgide dahadamı bozuluyor bu melet anlamadım 😞
|
|
![]() |
|
Remzisu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2018 Konum: Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
herkeze merhaba arkadaşlar, bir süredir takip ediyorum forumu.
Benimde yaşadıgım bir durumdan dolayı hemen hemen bütün Cevapları okudum. Aracım 2000 model 1.6 xs benzinli Sorun şu ki : Benim aracımda kalarüfer peteği patlamıştı bu konu hakkında foruma Fotoğraflı anlatım yapan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum sayesinde değiştirdim. Yanlız sorun çalıştırdıktan bir iki gün içinde rölanti yükselmesi olmaya başladı devamında Motor fazla ısınmaya ve sürekli olmasada sık bir şekilde fan açmaya başladı Ve bu konuda bende araştırdım burdada okudum gaz kelebeğinin potansiyometressini Elimle oynattım ve rölanti de değişmeler oldu. Söküp gaz kelebeğini de temizliycem ama Emin olmadigim konu rölanti ilk çalışmada normal gaz pedalına Bastığım an 1000 devirde sabit dururken 2000 devire çıkıp orda kalması Egsozdan buhar atmaya başladı bunu fark ettim siyah veya beyaz değil su buhari gibi koku yok mesela Insallah değildir ama bu devir yüksekliği akabinde motorun iç bölümlerindeki kanallarda sorun Yaşanmış olabilirmi. Parçayı söyledim pazartesi yada salı elimde olucak ve potansiyometreyi değiştiricem. Başka tavsiyesi olan varmı???
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
lambada sensörleri ve katalizörden kaynaklı olabilir aracınızı devirsiz kullanıyorsanız bu sıkıntı görünüyor. Aracınızı uzun yolda 1 saat devirli kullanın birde bu sensörleri sökebilirseniz temizleyin belki işe yarar
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
Remzisu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2018 Konum: Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
günlük 10 dakika işe gitme süresi haricinde uzun yol veya başka bir hız devirsiz kullanım yok Çünkü mahalle içi bodrum da yaşıyorum yollar çokta güzel değil birazda müzik eşliğinde Okadar. Oksijen sensörü şu egzoza bağlı olan sanırım lambarka ne demek ?? gaz kelebeğini de söküp Temizliycem inşallah çözülür. Kalarüferi değiştirdim herhangi birşeyimi unuttum diyicem Yok yani konu belli spor hava filtresi var uzun düz boru Kelebek çıkışı kelepçesi alttan bir boru daha geliyo birde motor üst kapağının ordan 3 çıkış ve bunların Hepsini takibettim aceba başka yerdenmi çıktı diye onlarda sağlam. 50tl bir fiyatı var potansiyometreyi Değiştirip birde öyle kontrol ediyim bari.
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
katalizör sensörlerine ben lambada sensörü diyorum )))
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
arkadaşlar parça geldi potansiyometre değişti
Ama malesef rölanti yüksekliği ordan değilmiş Hava soğuk olduğu için sensörleri açıp Henüz temizleyemedim artik bilgisayardan baktircam Nerde ağrıza var sorun nedir. Fark ettiğim bir konuda egzozdan buhar çıkması Su eksiltme söz konusu hiç başına bu durum gelen varmı? Bi araç egzozdan hava soğukken buhar atar tamam ama radyatordeki Suyun eksilmesine sebep olucak kadar değildir. Sizce nolmus olabilir? ??
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
araçta antifriz varmı? eğer araç önceden antifirizsiz kullanıldıysa daha sonra koyulan antifizi motor bölümündeki kiri pası tortuları çözecektir. birde su nedeni ile silindir kapak contası kaçırıyor olabilir. araçta lpg varsa lpg ragülatörüne gelen hortumlardanda yapar eksiltme ek olarak yedek su deposu kapağı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Aynen öyle görünüyo değiştirdim parçayı fayda %1 bile değişme olmadı klarüfer radyatörünradyatörünü Değiştirdiğim zamanı anlattım tamirciye temiz su ekledigin Zaman bütün tortu vs gitmiştir diye oda söyledi mecbur üst Kapak conta değişimi beni bekliyo 😵
|
|
![]() |
|
arkadaşlar araç şuan serviste usta baktı motoruna falan
Rektefiyelik bir durum görünmüyo bende sensörler var Takip bi denerim ondan olabilir dedi. Kalarüfer radyatörü değişti binsorun yoktu patladığında da Hararet yapmadı tamircinin önünde oldu olay yanındaki iş merkezine Giderken 😁 Alt hortum sıcak üst soğuk duruyo belki hararet sensörü Oynuyorsa o agrizaliysa Sıkıntı yok değiştiririz Düzelir dedi inşallah üst kapak conta değişmeden Bu iş biticek sanırım. Anladım ki İçindeki su pis diye degistirmemek gerekiyormus. |
|
![]() |
|
Oyazici ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok
|
|
![]() |
|
Oyazici ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok
|
|
![]() |
|
Canvurgun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canvurgun
Merhaba arkadaşlar pejo 206 1. Benzinli üst kapak contası yaptirdiktan sonra rölanti sorunu nu yaşıyorum boğaz kelebeği bobin bujiler değişti seyir halindeyken sanki hiç bir sorun yokmuş gibi fakat ışıklarda trafikte bazen 20 devire bazense 10 PS i nin altina iniyor stop ve yağ lamasi yaniyor gaza bastığımda sönüyor nasıl çözeceğiz bu işi yaw
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
Benzin pompası rolesini bi aç kontrol et, yağ lambası yağ yerinde ise Müşür ile alakalı ama geri düzeliyor diyorsun kablolarında bi temassızlık kopukluk olabilir saçma gelebilir ama firen müşürü yada sigorta zımbırtısıda olabilir firene basınca rolantiyi etkileyem bi faktör vardı belkide yanlış hatırlıyorum.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |