Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26648
Tarih: 18 Mayıs 2025 Saat 18:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Konu: 206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 19:26
Merhaba arkadaşlar. bizim 206 1,6 16v 110hp roland garros rölantide hafif hafif silkeleme yapıyor ve devir saati sabit durmuyor, ufak ufak oynaşıyor. gaz kelebeğini temizledim, bujileri değiştirdim düzelmedi. neden yapar bunu?

not:araçta LPG yok, hiç takılmadı..

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Cevaplar:
Mesajı Yazan: soldiermertefe
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 22:38
bobin arızası var değiştirin düzelir.

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 23:54
Bende de var aynı problem buıjiler değişti ateşleme bobini de değişti ama hala aynı devam ediyor boşuna değiştirdik parçaları

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 00:08
Orjinalini yazan: soldiermertefe soldiermertefe Yazdı:

kesin mi?

-------------

Mesajı Yazan: falan
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 00:12
rolanti sürekli düşüyor veya çıkıyorsa rolanti motoru arızasıdr..  

-------------
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 00:16
Orjinalini yazan: falan falan Yazdı:

rolanti sürekli düşüyor veya çıkıyorsa rolanti motoru arızasıdr..  
çok çok minimal bir oynama oluyor devirde, bariz bir yükselip düşme yok. silkeleme daha çok can sıkıcı

-------------

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 01:15
bobin arızası olabilir.

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 13:43
çok hafif oynama varsa kelebeği temizlediyseniz bujiler değiştiyse %90 bobin arızası olabilir ama westinghause içerisinde diyafram var o da bozulmuş olabilir delikse rölanti sizinki gibi yapar anlamak için frenlerinizi kontrol ettirin bide yakıt sistemini kontrol ettirin şamandıra arızası veya filtrede felan tıkanıklık olabilir.

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 13:55
Orjinalini yazan: soldiermertefe soldiermertefe Yazdı:

ya arkadas bölemi yardımcı olunur? şimdi aracında arızası olan arkadasımız senin sözünü dinleyip gitse bobini değiştirse ve sorun devam etse....
sana gelip - seni dinledim bobini değiştirdim düzelmedi ver parasını dese napcan?

bari bobinden olabilir bi baktır istersen deLOL

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 15:45
kelebeği temizlediniz mi temizlettiniz mi? eğer kendiniz temizlediyseniz tamamen adaptasyon sorunu. Aynı şeyi yaşadım, aldırmadım 3 ay kadar önce temizlemiştim adaptosyana gitmemiştim, 2 ay falan ufak ufak yaptı aynı sorunu benm roland garros da, şu an düzeldi, sanırım kelebek tekrar kirlenip eski haline geldiği için adaptasyona gerek kalmadı LOL

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 22:50
bugrature sen yorum yapmadan önce yukarıdaki yoruma bir bak ondan sonra sende yorumlar hakkında değilde arıza hakkında yorum yap

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesajı Yazan: emin15
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 23:48
peugeot un 1.6 16v 110 luk benzin motorlu araçlarında subap itici problemi çıkıyor özellikle ileri safhalarda motor soğukken tekleme (ısınınca düzeliyor) problemi olabiliyor, subapların düzensiz açılması rölantinin düzensiz olmasına sebep veriyor.bobinde problem olsaydı kesin motor ikaz lambası yanardı.subap iticileri ileri safhalarda motor ikaz lambasını yakabiliyor ,yeni başladıysa yanmıyabiliyor  

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2013 Saat 00:44
güncel

-------------

Mesajı Yazan: erdem
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2013 Saat 23:41
merhabalar bendede 2000 model 206 xr 1.4 otomatik araç var eşime aldım. aldıktan 1 hafta sonra bakımlarını yaptım ve lpg taktırdım araç benzinde ve lpg de motor sıcakken yokuş aşağı giderken gazdan ayagını cekınce egzozdan yuksek seste tek patlatma yapıyor rolantı desen yerinde durmuyor direksiyon hareketlerinde rolanti düşüp yükseliyor lpg ye gecerken araba ölüyor lpg ye gectikten sonra gidişi normale donuyor  rolantı dengeleyıcı degıstı duzelmedı daha kotu oldu sente ayarı kopresor olcumu bujıler filitreler degisti diyarbakırda pejoda usta bası olarak calısmıs bır pejojuya goturdum planet 2000 de butun yapması gerekenleri yaptı ama yok araba adam olmuyor potor asırı derecede ısınıyor birinden duydum ısı sensoru arızalı olabılır dıye onuda deneyecegım bakalım ama derseniz birdaha pejo aman aman cozum veya yapmam gerekenler hakında tavsiyeleriniz varsa şimdiden tşk ederim 

Mesajı Yazan: nurkann
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2013 Saat 23:01
Sorun bende de aynı devam ediyor :( rolanti motoru değişti, kelebek temizlendi ama araba hala soğuk havada rolanti anında düşüp stop ediyor motor ısındıktan sonra ise stop etmiyor ama rolanti 200-1000 arası sürekli inip çıkıyor. Çok can sıkıcı kırmızı ışıkta otomatik vites arabayla stop etmekte rezillik resmen. 

Benim aracımada hiç LPG takılmamış 1.4 benzinli otomatik 206

Mesajı Yazan: padawantr
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2013 Saat 13:52
aynı sorun bizde de mevcut. sıcak havada, motor sıcakken rölanti degesizliği mevcut. bazen stop bile edebiliyor. boğaz kelebeği temizlendi. (bu arada boğaz kelebeği tekrar adaptasyon işlemi nasıl oluyor?) LPG'de de benzinde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.

Bir de Erdem arkadaşımızın yaşadığı gibi motor kompresyona bindiği zaman egsoz kısmından bir patlama meydana geliyor. Bu da sanırım gazın düzgün yanmadan atıldığının göstergesi.

Bu iki sorunda bobin arızasından kaynaklanabilir mi?

Bu sorunları çözen veya fikir verebilecek olan var mı?

Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2013 Saat 11:15
Hala aynı sorun devam ediyor.
Çıldıracam.
Nereye götürelim arabayı?
Ne işlem yapalım?

Bi yardım....

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2013 Saat 11:50
Orjinalini yazan: padawantr padawantr Yazdı:

Hala aynı sorun devam ediyor.
Çıldıracam.
Nereye götürelim arabayı?
Ne işlem yapalım?

Bi yardım....

İstanbul' da olsanız kimsenin çözemediği problemleri çözen bi ustam var

Mesajı Yazan: mami202
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2013 Saat 22:38
benim araçtada titreme  boşta iken  daha belirgin olarak vardı  enjektörlerden biri  bozulmuş   banada ilk başta usta ateşleme bobini dedi  sonra pc ye bağladık enjeksiyon arızası çıktı   enjeksiyon sağlam beyin arızalı dedi  anlayacağınız  arızanın sebebi nereden nereye geldi   tabi  yaptırtmadım bu ustaya 
ı gittim  iyi bi elektrikçi ustası buldum hem sorunun  nerden kaynaklan dığını buldu hemde hangi enjektörün problemlii olduğunu gösterdi 

sonuç değiştirdim düzeldi  hala çok az titreme var  sanırım diğerleride ömrünü tamamlamak üzere bujilerim iyi durumda bu arada onlarıda kontrol ettirdim.  saygılar...

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2013 Saat 09:53
kalkışlarda yapıyorsa bobşn. yok dururken yapıyorsa rolanti ayar valfi?

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: phoenix.1905
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2013 Saat 20:13
Boğaz kelebeğinin orada hava sensörü var oradan da yapabilir!

-------------
Peugeot 306 xr platinium (2001)

Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2013 Saat 09:00
Orjinalini yazan: phoenix.1905 phoenix.1905 Yazdı:

Bahsettiğiniz yer tam olarak neresi? Ve bu hava sensörü temizlenen bir şey mi yoksa değişebilen bi parça mı?

Mesajı Yazan: serkans
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2013 Saat 10:43

bilgi verecek olan varmı arkadaşlar

-------------
93-106-307-207

Mesajı Yazan: inandugcar
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2013 Saat 19:14
Boğaz kelebeğinin metal kısmında olan küçük bir delikten içeri uzanan ince bir sensör.Uç kısmında ikili bir soketi mevcut. 

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 08:09

Benim arabada da benzer bir durum var rolanti dengesiz ve araba çalıştırıldığında özellikle yokuslarda ve biraz zorlandığında titreme ve tekleme yapıyor bunu devam ettirirsen sarı arıza ışığı yanıyor bu olay hem lpg hemde benzinde oluyor. Bilgisayara bağlattık 4. enjektör arızası gösterdi onu değiştik olmadı, bobini değiştik olmadı bujiler zaten yeni almıstık. Şimdi arabanın tüm elektrik tesisatını kontrol ediyor usta araba 4 gündür sanayide hala net bir sonuç alamadık.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 08:40
Orjinalini yazan: phoenix.1905 phoenix.1905 Yazdı:

işte ona rolanti aYAr valfi deniyor hava sensörü diğer bir adıda ralanti ayar valfi...

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: rahmi 206
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2014 Saat 23:16
aynı sorunu benim roland garros 2001 model 90 hp aracımda yaklaşık 1 sene boyunca yaşadım.yakın zamanda bobin'i bujileri hava ve benzin filtresini oksijen sensörünü değiştim,gaz kelebeğini temizlettim ve würt marka benzin katkısını doldurdum depo'ya.ayrıca gergi rulmanı da bozuktu ve ses yapıyordu onuda yeni değiştim,şimdi araç çalışırken sanki başka bir araçtaymışım gibi geliyor,alışmak zaman alacak Big smile

-------------
206 roland garros

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2014 Saat 23:39
Ufak tefek rolanti titremelerini yapılabiliyorsa sübap ayarı yaptırarak gidereceğinizi düşünüyorum.
Silkeleme ile hiç bir bilgim yok, her araçta olabiliyor, bende 99 Astra vardı onda çok bariz yapıyordu şimdi 206'da yok. LPG ile ilgili bir bozulma olduğunu düşünüyorum, fakat benzin pompasından da şüpheleniyorum. enjektörleri de bir bakımda değiştirmek bu soruna faydalı olabilir. 
Gizemli bir problem, çözene helal olsun, kolay gelsin.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2014 Saat 23:38
Buyur aga:

Muhtemelen sorun ve çözümü budur.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2014 Saat 23:39
Bir de bu araçlarda 4 nolu enjektöre cam suyu fıskiyesinden su girişi oluyormuş bu programda yazdığına göre. Eğer böyle bir durum varsa hangi parçaları değiştireceğinizi biliyorsunuz.

-------------

Mesajı Yazan: ARAL
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2014 Saat 20:43
arkadaşlar bendede vardı aynı sorun boğaz kelebeğindeki rolanti sensörünüde değiştirmeme rağmen çözülmedi.bir çok usta direk bobinde diyor ama bobinden kaynaklanmıyor genelde o sorun.titreme yapıyorsa ve rolanti düzensizse ya sensör arızalıdır yada boğaz kelebeği bi yerden hava alıyordur.boğaz kelebeğini kontrol ettirin komple iyi oturmuşmu, contasının ordan hava alıyormu diye.sonuç olarak bu sıkıntı motora giren hava ayarının sensör tarafından yapılmamasından kaynaklanıyor.ben çıkma temiz bir boğaz kelebeği buldum sensörlüsünden.taktık çok çok hafif derecede rolanti bozukluğu oldu.sonra ustam su döktü bir kaç yere hava alan yer varmı diye.ve boğaz kelebeğinin bağlantı yerinden (contasının ordan ) hava aldığını fark ettik.bi yapıştırıcı gibi birşey sürdü boğaz kelebeğini yerine otutturdu ve güzelce montajını yaptı şimdi böyle bir sıkıntım yok.isterseniz sizde parça değiştirmeden önce mevcut parçaları özellikle boğaz kelebeğini sensörleri bağlantı noktalarını birgüzel kontrol ettirin.sonra boş yere parçaya paranız gitmesin.

-------------
hastasıyız dede :) 206 gti

Mesajı Yazan: İBRAHİM ASİL
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2014 Saat 20:57
DİYARBAKIR daysan üzgünüm ama işin çok zor servis burç oto ekspertize 600 lira istiyo kaldıkı onarım a bakıma dışarda orta halli ustalar var ama denk gelmek zor 

-------------
Asil :)

Mesajı Yazan: bcalbay
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2014 Saat 23:18
Boğaz Kelebeğini değiştirdim bende de var o sıkıntı arıza lambası yanıyor katolizor ve gaz pedalı sinyali düşük diyor silkeleyip ayağını gazdan çekince istop bile ediyor bazen 

Mesajı Yazan: x1ozan
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2016 Saat 15:20
Bu devir düzensizliği ile ilgili Avrupa yakası güvenilir Peugeot ustası olan var mı ?

Mesajı Yazan: ALLEX
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2016 Saat 23:28
Orjinalini yazan: x1ozan x1ozan Yazdı:

Bu devir düzensizliği ile ilgili Avrupa yakası güvenilir Peugeot ustası olan var mı ?

Kocatepe /bayrampaşa da yerleri .
Uzman otomotiv.
0 212 640 36 90 - YALÇIN USTA 0533 567 30 02 MUAMMER USTA 0539 541 36 89

-------------
MORALİ AĞRIYOR....

Mesajı Yazan: ersinyildiz
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2016 Saat 00:00
Burada hiç bahsedilmemiş ama kendi yaşadığımdan örnek vereyim. Geçtiğimiz kış aracın göstergeleri arada gidip gelmeye başlamıştı. Sorunu zar zor tespit ettik, alternatör arızalanıp arada fazla akım vermeye başlamış. Alternatörü değiştirmek yerine elektrikçi tamirini yaptı. Şarj dinamosundaki devreyi tamir ediyorlar sanırım. Yalnız o işlemden sonra bu devirde oynama ve arada da silkeleme sıkıntısı baş gösterdi. Sanki devir motoruna giden elektrikte dalgalanma var gibi. Stop edecek veya sıkıntı yaratacak seviyede değil ama rahatsız ediyor yine de. Camlar tam kapalıyken kapatmaya çalıştığımda tekrar yani camı kaldıran motoru zorladığımda rölanti dengesizleşiyor yine. Bu durumun direkt bir ilgisi var mıdır bilmiyorum ama aklınızda olsun diye yazayım dedim. İsterseniz bir ölçtürün.

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2016 Saat 08:54
En önemli 2 parça
1 alternatör , 80.000 de bir bakımı veya yenisi ile değişimi 
2  katalizör giriş çıkış lambada sensörlerinin değişimi 

diyarbakırdan arkadaşın biri lpg taktırdım egzoz patlıyor birde araç silkeliyor demiş sanırım bujilerin biri bozulmuş bujilerin ayarını 60 olarak ayarlatıp taktırın sorun muhtemelen hallolacaktır.

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesajı Yazan: road26
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2017 Saat 20:13
206 1.4 benzinli aracında rölanti dengesiz ligi vardı. Devir sebepsiz yükselme yapıyordu. Boğaz kelebeği temizliği ve rölanti valfi kontrolü yapılacaktı. Bi yerden duyduğum hararet müşürü problemin kaynağı olabilir bilgisiyle. Mevcut müşürü değiştirmek suretiyle problem çözüldü. Umarim yardımcı olur. (hararet müşürü tüm işlemleri kontrol ediyor motor ısısını beyne göndererek jikle açılması fan açılması nı sağlıyor yanlış bilgiler herşeyi aksatiyor )

Mesajı Yazan: yigit_dark
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2017 Saat 00:05
Benim aracımda benzinli lpg yok. Vitesi boşa çektiğimde yolda iniyor kalkıyor 1000devirin üstünde sabitleniyor genelde. Normal rolantiye gelmiyor yani. Yavaşlayıp frene bastığımda ancak normal seviyeye geliyor. Havalarda soğumaya başladı gece yola çıktım geçenlerde araba ısınana kadar düşük devirlerde çok silkeleme yaptı. Hiç denk gelmemiştim bu zamana kadar böyle bir problem. Hararet müşürünü mü değişelim nasıl başlıyalım acaba ustalara götürsek araba kalsın bakmamız lazım falan diyecekler çünkü motor sıcakken yapmıyor. Birsürü boşa parça değişecek. Ayrıca geçenlerde bobin değişti aracımda farklı bir arıza kodundan. Valeo taktım. Bujilerde bakımda değişti geçenlerde. Yani silkeleme bobin veya buji olamaz.

Mesajı Yazan: luridline
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 11:32
Sorunları çözebildiniz mi? Son durum nedir

Mesajı Yazan: AVORAN
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2018 Saat 11:22
Uzun süre silkeleme ve stop etme sorunları yaşadım. Sonunda "OKSİJEN SENSÖRÜ"nün arızalı olduğu anlaşıldı. Değiştirdik,  sorun bitti. 

-------------
PEUGEOT-KARŞIYAKA

Mesajı Yazan: Frr78
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2018 Saat 21:41
Bu sorun bende de var, çözebildin mi? Neden kaynaklanıyor ?

-------------
Aaa

Mesajı Yazan: AVORAN
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2018 Saat 03:18
Bobin değişikliği işe yaramadı. Aracı cihaza bağladığımızda, ekzost gazı değerlerinden yola çıkarak  oksijen sensörünün bozuk olabileceğini düşündük.  Oksijen sensörünü değiştirdiğimiz anda silkelenme - tekleme ve rölantide stop etme sorunları tamamen ortadan kalktı. 

-------------
PEUGEOT-KARŞIYAKA

Mesajı Yazan: husobay
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2018 Saat 15:42
merhaba önceden gazkelebek sensör soketini çıkarınca dalgalanma azalırdl
geçende fişi çektim devir saati 3000e fırladı tamircim kelebek bozuk
demişti pahalı bir parça gitgide dahadamı bozuluyor bu melet anlamadım 😞

Mesajı Yazan: Remzisu
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2018 Saat 17:24
herkeze merhaba arkadaşlar, bir süredir takip ediyorum forumu.
Benimde yaşadıgım bir durumdan dolayı hemen hemen bütün 
Cevapları okudum. 
Aracım 2000 model 1.6 xs benzinli 
 Sorun şu ki :
Benim aracımda kalarüfer peteği patlamıştı bu konu hakkında foruma
Fotoğraflı anlatım yapan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum sayesinde değiştirdim.
Yanlız sorun çalıştırdıktan bir iki gün içinde rölanti yükselmesi olmaya başladı devamında
Motor fazla ısınmaya ve sürekli olmasada sık bir şekilde fan açmaya başladı
Ve bu konuda bende araştırdım burdada okudum gaz kelebeğinin potansiyometressini
Elimle oynattım ve rölanti de değişmeler oldu. Söküp gaz kelebeğini de temizliycem ama 
Emin olmadigim konu rölanti ilk çalışmada normal gaz pedalına 
Bastığım an 1000 devirde sabit dururken 2000 devire çıkıp orda kalması 
Egsozdan buhar atmaya başladı bunu fark ettim siyah veya beyaz değil su buhari gibi koku yok mesela
Insallah değildir ama bu devir yüksekliği akabinde motorun iç bölümlerindeki kanallarda sorun
Yaşanmış olabilirmi. 
Parçayı söyledim pazartesi yada salı elimde olucak ve potansiyometreyi değiştiricem. Başka tavsiyesi olan varmı???

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2018 Saat 17:31
lambada sensörleri ve katalizörden kaynaklı olabilir aracınızı devirsiz kullanıyorsanız bu sıkıntı görünüyor. Aracınızı uzun yolda 1 saat devirli kullanın birde bu sensörleri sökebilirseniz temizleyin belki işe yarar

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2018 Saat 18:16
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

lambada sensörleri ve katalizörden kaynaklı olabilir aracınızı devirsiz kullanıyorsanız bu sıkıntı görünüyor. Aracınızı uzun yolda 1 saat devirli kullanın birde bu sensörleri sökebilirseniz temizleyin belki işe yarar

günlük 10 dakika işe gitme süresi haricinde uzun yol veya başka bir hız devirsiz kullanım yok
Çünkü mahalle içi bodrum da yaşıyorum yollar çokta güzel değil birazda müzik eşliğinde
Okadar.  Oksijen sensörü şu egzoza bağlı olan sanırım lambarka  ne demek ?? 
gaz kelebeğini de söküp 
Temizliycem inşallah çözülür. Kalarüferi değiştirdim herhangi birşeyimi unuttum diyicem 
Yok yani konu belli spor hava filtresi var uzun düz boru
Kelebek çıkışı kelepçesi alttan bir boru daha geliyo birde motor üst kapağının ordan 3 çıkış ve bunların
Hepsini takibettim aceba başka yerdenmi çıktı diye onlarda sağlam. 50tl bir fiyatı var potansiyometreyi 
Değiştirip birde öyle kontrol ediyim bari.

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2018 Saat 19:56
katalizör sensörlerine ben lambada sensörü diyorum   )))  

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2018 Saat 10:33
arkadaşlar parça geldi potansiyometre değişti
Ama malesef rölanti yüksekliği ordan değilmiş 
Hava soğuk olduğu için sensörleri açıp
Henüz temizleyemedim artik bilgisayardan baktircam 
Nerde ağrıza var sorun nedir.
Fark ettiğim bir konuda egzozdan buhar çıkması 
Su eksiltme söz konusu hiç başına bu durum gelen varmı?
Bi araç egzozdan hava soğukken buhar atar tamam ama radyatordeki 
Suyun eksilmesine sebep olucak kadar değildir.
Sizce nolmus olabilir? ??

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2018 Saat 10:58
araçta antifriz varmı? eğer araç önceden antifirizsiz kullanıldıysa daha sonra koyulan antifizi motor bölümündeki kiri pası tortuları çözecektir. birde su nedeni ile silindir kapak contası kaçırıyor olabilir. araçta lpg varsa lpg ragülatörüne gelen hortumlardanda yapar eksiltme ek olarak yedek su deposu kapağı

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2018 Saat 17:59
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

araçta antifriz varmı? eğer araç önceden antifirizsiz kullanıldıysa daha sonra koyulan antifizi motor bölümündeki kiri pası tortuları çözecektir. birde su nedeni ile silindir kapak contası kaçırıyor olabilir. araçta lpg varsa lpg ragülatörüne gelen hortumlardanda yapar eksiltme ek olarak yedek su deposu kapağı

Aynen öyle görünüyo değiştirdim parçayı fayda
%1 bile değişme olmadı klarüfer radyatörünradyatörünü
Değiştirdiğim zamanı anlattım tamirciye temiz su ekledigin
Zaman bütün tortu vs gitmiştir diye oda söyledi mecbur üst 
Kapak conta değişimi beni bekliyo 😵

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2019 Saat 15:01
arkadaşlar araç şuan serviste usta baktı motoruna falan
Rektefiyelik bir durum görünmüyo bende sensörler var
Takip bi denerim ondan olabilir dedi.
Kalarüfer radyatörü değişti binsorun yoktu patladığında da 
Hararet yapmadı tamircinin önünde oldu olay
 yanındaki iş merkezine Giderken 😁
Alt hortum sıcak üst soğuk duruyo belki hararet sensörü 
Oynuyorsa o agrizaliysa Sıkıntı yok değiştiririz 
Düzelir dedi inşallah üst kapak conta değişmeden 
Bu iş biticek sanırım. Anladım ki
İçindeki su pis diye degistirmemek gerekiyormus.

Mesajı Yazan: Oyazici
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2022 Saat 17:11
Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok

Mesajı Yazan: Oyazici
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2022 Saat 17:12
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Benim arabada da benzer bir durum var rolanti dengesiz ve araba çalıştırıldığında özellikle yokuslarda ve biraz zorlandığında titreme ve tekleme yapıyor bunu devam ettirirsen sarı arıza ışığı yanıyor bu olay hem lpg hemde benzinde oluyor. Bilgisayara bağlattık 4. enjektör arızası gösterdi onu değiştik olmadı, bobini değiştik olmadı bujiler zaten yeni almıstık. Şimdi arabanın tüm elektrik tesisatını kontrol ediyor usta araba 4 gündür sanayide hala net bir sonuç alamadık.

Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok

Mesajı Yazan: Canvurgun
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2024 Saat 20:44
Merhaba arkadaşlar pejo 206 1. Benzinli  üst kapak contası yaptirdiktan sonra rölanti sorunu nu yaşıyorum boğaz kelebeği bobin bujiler değişti  seyir halindeyken sanki hiç bir sorun yokmuş gibi fakat ışıklarda trafikte bazen 20 devire bazense 10 PS i nin altina iniyor stop ve yağ lamasi yaniyor gaza bastığımda sönüyor nasıl çözeceğiz bu işi yaw

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2024 Saat 08:27
Benzin pompası rolesini bi aç kontrol et, yağ lambası yağ yerinde ise Müşür ile alakalı ama geri düzeliyor diyorsun kablolarında bi temassızlık kopukluk olabilir saçma gelebilir ama firen müşürü yada sigorta zımbırtısıda olabilir firene basınca rolantiyi etkileyem bi faktör vardı belkide yanlış hatırlıyorum. 

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net