|
406 motor yağ sıcaklık göstergesi sorunu(çözüldü) |
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Yazar | |
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O halde geriye 2 şey kalıyor yağ soğutucusu ve müşür ikisini beraber değiştirmek. Makinanın çalışma prensibine göre yağa hararet yaptırtacak başka bir sistem yok çünkü. Şöyle düşünelim; Bu aracın yağının bir şekilde soğuması gerekiyor ki ona bir ayrı soğutucu ünite koymuşlar.Bu ünite sağlıklı çalışmazsa yağ sıcaklığı artacak ve bunu bize görsel olarak iletecek ki sizin aracınız da bunu yapıyor. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef :(
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkür ederim dostum.
geçmişte benzer sorunu yaşamış ve çözüm bulmuş arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen |
|
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aziz dostum. bugün iki şanzıman ustası gezdim. baktılar bağladılar ve dediler ki, "o yağ sıcaklık göstergesi motora ait, şanzımanla alakalı değil" şanzıman gayet mükemmel dediler.. hem sevindim hem üzüldüm. sevindim şanzıman iyi üzüldüm çünkü yorum dışında ustalar çaresiz kaldı. anlamadım. en kafama yatan senin yorumun oldu inan ki, Ankara dan ustan var mı tanıdığın bu söylediğin tespit için danışsam. veya bahsettiğin parçanın resmini koyabilir misin çok duacı olurum sana saolasın
|
|
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Değerli dostum, o parçanın resmi elbette var
http://imageshack.us/photo/my-images/37/debimetre.jpg/ bu adresten ulaşabilirsin fakat bu şanzımanın üzerinde olan bir parçadır.Senin sorunun da o göstergenin sadece motor yağı ile alakalı olduğunu gösteriyorsa gösterdiğin ustalardan net cevap alamamanın sebebi ise yağ soğutucusumu arızalı? yoksa sorun yağ pompasındamı ikileminde kaldıklarından. Sistemin çalışmasını ben kısaca aktarayım belki kafanda bir şekil oluşur (nihayetinde bunu gören sensin) Yağ pompası yardımı Bir diğer ihtimal ise yanlış,kalitesiz yada uygun olmayan yağ kullanılmasıdır.Tabiki bunlar,burada yazdıklarımız hep bir ihtimalden öte bir şey değildir. Öyle bir gerçek de var ki yağ soğumuyorsa sebepleri bellidir burada öne çıkan tek sıkıntı maddiyattır maalesef. Benim aklıma bakılması gereken 2 parça geliyor 1 yağ soğutucusu 2 yap pompası ve tel filitresi.Zaman içerisinde tortulaşan yağ bu filitreyi tıkar ve motorun yeterli yağlama yapamamasına yol açar.Yeteri kadar yağlama yapamayan motor yağ hararetini yükseltir.VW grubun da 1.4 8v benzinli araçların kronik sıkıntısıdır mesela bu olay. Umarım yeterli bilgiyi aktarabilmişimdir.
|
|
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkürler dostum yağ filtresini ded değiştireyim bir önce ucuzlardan baslayayım bari.
deselerki yağ soğutucudan ama diyemiyorlar kesin. bosuna para savurmak istemiyorum. ama kesin çözüm koyan da yok ne usta ne şanzımancı şanzımanla hiç alakası yok diyor. o göstergenin 130 lara çıkmasına ne dersin dostum en önemlisi benim için o
|
|
monur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yağ filitresi demedim dikkatli okursanız Yağ süzgeci bunun için karterin sökülmesi gerekiyor bunun maliyeti pek fazla bir şey tutmaz.Ben bunlar yapılmışken yağın da kaliteli bir yağ ile değiştirilmesini öneririm. Yağ soğutucusu da sökülüp bu arada temizlenmiş olur.. O göstergenin 130 lara çıkmasının 2 nedeni var basit olan tarafı gösterge arızalı olması zor olan ki düşünmek bile istemediğim yağın soğuyamaması.. Madem ben size bir öneride daha bulunayım yağ harareti 130 larda olduğunda aracı pc ye bağlatıp yağ sıcaklık değerlerine baktırın.Eğer yağ göstergeden okuduğunuzdan düşük bir sıcaklıktaysa yağ müşürünü değiştirin sorununuz düzelecektir. Aynı değeri okuyorsanız işe yağ ve yağ filitresiyle devam edin,hala çözüm olmadımı? yağ soğutucusunu söktürüp temizletin yine mi devam ediyor? karter açılıp yağ pompasına bakılacak.Yağ köpürüyorsa sorun ciddi demektir köpürmüyorsa yağ pompası altındaki filitre temizlenecek %90 başarı sağlar bu uygulama. İşi ucuza mal edeceğim diye çabalamayın nihayetin de motorun yanması size daha pahalıya mal olacağını unutmamanızı tavsiye ediyorum.Bana kalırsa aracın tamiratını yaptıracak bütçeyi sağlayana kadar aracı kullanmamanızı tavsiye ederim.
Düzenleyen monur - 10 Mayıs 2012 Saat 11:26 |
|
|
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tşkr ederim dostum. kafama yattı saolasın
yolun açık olsun |
|
toga406
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu nasıl iştir. iki şanzıman ustasına götürdük mekanik ustası ile aracımıher ikiside şanzımanın mükemmel olduğunu ve yağ sıcaklığının normal olduğunu söylediler.ankara danancak sıcaklığın artmasının motor yağının sogumamasından olduğunu belirttiler ve bu sorunu da mekanik ustasının halletmesi gerek dedilermekanik ustam komple sogutma suyu sistemini bosalttı kontrol ettibirdaha cıkarsa hata gene gel. yağ sogutucuya bakalım dediama değiştirsem de kesin ondan demedilerdedikleri selenoidden değil. sanzımandan değil.ama sorumu çözemediler.yardımcı olacak yok mu?sorunum motor yağ sıcaklığının 130 ları geçmesi kırmızı yere gelmeden aracın sapıtması 140a gelince sanzımanın korumaya geçmesiyardım lütfenbirisi eşanjör demiş nedir ne işe yaraakıl ve fikir lütfen
|
|
hayatiozturk66
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2013 Konum: yurt disi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
vallaha kardesim yardim edemiyecegim ama bende kullandim 406 2.2 136 piyesinden kisin 100 den fazla cikmiyo ama yazin sicak havalarda uzun yolda yata sikisik trafikte tabi 140 degil ama 120 yada 130 goruyodu arkadaslarinda dedikleri gibi yag sogumuyo sanirim kolay gelsin
|
|
hayatiozturk66
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2013 Konum: yurt disi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
kontagi actigin zaman o 90 ve 140 derecenin altinda kirmizi ve turuncu isikli cizgi var o yagin seviyesini gosterir motorun soguk olmasi yani yagin tamaminin kartere inmesi lazim turuncunun en ust seviyesi yag tam dolu kirmizinin en ust seviyeside limitte demek 20 sn filan orta kalir yagi olcer ve sonra yagin derecesine gecer dedigim gibi bende sicak havada yazlari arabaya bastigim zaman 130 filan bazen gordum ama seninkisi normal degil dedikleri gibi yag yagfilitresi degistir sonra sogutucu oda olmadi yag pompasi eger yag pompan sorunlu ise hic surme bile yeterli yaglama olmayacagindan subop iticileri yatak v.s herseyi kira bilirsin ufacik bisey cok sey acar kolay gelsin
|
|
Genco
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardeş merhaba ,
2002 406 hdi otomatik vites aracımda aynı sorunları yaşıyorum ve çözemiyorum. Yağ harareti 140 oluyor , araba vites değiştirmiyor , motoru stop edin uyarısı veriyor. Aynı şeyler. Siz çözüm bulabildiz mi , bilgi verirseniz sevinirim.
|
|
Genco
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba arkadaşım , epey eskide kalmış ama toga406 rumuzlu arkadaşla aynı sorunları yaşıyorum. Çözüm ile ilgili forumda bilgi bulamadım. Çözüldü ise nasıl çözüm bulundu acaba , bilgi verirseniz sevinirim.
|
|
Genco
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu sorun nasıl çözüldü , aynı dertten muzdaripim. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |