![]() |
|
307 2006 1.6hdi çekiş problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
12eylulhfy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12eylulhfy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bende ekstra olarak beyaz duman atma bide yağ kaçağı problemi vardı.
Onlar çözüldüğü için buraya yazmamıştım. Hepsi toplam 5700tl tuttu.
|
|
![]() |
|
12eylulhfy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12eylulhfy
Araçta pc ye bağlatınca hata verip yol göstermediği için mecburi ucuzdan pahalıya doğru önce temizlik işlemleri ile gitmekte fayda var. Senin problem neydi bcs kardeşşm. Bi de ismini öğrenebilirsem daha iyi olur.
|
|
![]() |
|
bsc58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hakan kardesim benim ismim de Bekir. Benim sorunum da aslında seninkine benzer. Bundan bir ay önce falan düz yolda aracı yeni aldım bir basayım dedim. 160lara kadar iyi geldi ondan sonra motor arıza lambası yaktı. P0234 arıza kodu verdi (turbo yüksek basınç hatasıymış). Neyse arıza kodunu sildim devam ettim. Bu süreçte 2000 km yol yaptım uzun yol da dahil. Ama aracım sizin twrif ettiğiniz gibi gaza o kadar basmama çok az güç üretiyor. Son zamanlarda daha da belirginleşti bu durum. 3000 devire kadar neredeyse araç çok güçsüz gibi 2700 devir sonrası biraz daha canlanıyor. Ve şöyle de bir durum var ki hakan kardesim böyle 3000 devirde biraz fazla kullanınca turbonun o taraftan duman geliyor bikaç dk sonra kesiliyor. Araç c4 1.6 hdi 110 luk 233bin km de. Pazartesi sanayiye bir gidecez bakalım. Erzurumdayım burada turbodan anlayan pek usta yok ama bakalım artık. Bu arada yağ bakımı vs alır almaz hep yaptırdım. Castrol 5w30 yağ koyduk, yağ eksiltme vs gibi bir durum yok. Bakalım benim sorunum ne çıkacak 😀
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12eylulhfy
Bekir kardeşim tanıştığıma memnun oldum. Turbodan duman geliyorsa büyük ihtimal turbo kaçırıyordur kardeşim. Sana tavsiyem bi kaç ustanın görüşünü al. İnşallah fazla uğraştırmadan çözüm bulabilirsin.
|
|
![]() |
|
bsc58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
İnşallah kardeşim bakalım artık yardımların için sağ ol turbo kaçırması derken komple turbo revizyon mu gerekir peki
Düzenleyen bsc58 - 05 Eylül 2020 Saat 14:13 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12eylulhfy
Turbo da kaçak vardır taö basınç üretemez kardeşim. Conta değişimi kurum temizliği için turbo revizyonu 450tl vermiştik.
|
|
![]() |
|
Anladım hocam çok sağ olun çözümü ben de buraya yazarım diğer arkadaşlar da faydalanır
|
|
![]() |
|
Evet arkadaşlar bir süredir ben de arabamın çekişinden memnun değildim. Yani gaza o kadar basmam rağmen sanki turbo yokmuş gibi çok az güç üretiyordu. Ustama götürdüm korktuğum gibi büyük bir şey yokmuş. Turbo wastegate nin açılıp kapanmasını sağlayan küçük bir boru var biri turbonun hemen altında diğeri de motorun arka kısmında bir yerde( emin değilim ama bu elektrovana-selenoid valf denen parçaya bağlı olan ince küçük borular sanırım) her neyse o boruların birinde kaçak varmış 50 liraya değişti şu an çekişi hissedilir derecede arttı eski haline döndü. Böyle bir sorum yaşayan arkadaşlarım önce bu boruları kontrol ettirsin( usta ağzıyla vakum var mı yok mu diye baktı internette de videoları var) böylece eğer başka bir arızanız yoksa boşa para harcamazsınız. Hakan kardesim sana da yardımların için tekrardan teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12eylulhfy
Kardeşim sorunun çabuk çözülmesine sevindim. Araçlarımız yaşı gereği km si yüksel olduğu için malesef bi çok usta sorunu güzel incelemeden direk turbo vs gibi naliye yüksek parçalar ile başlıyor bu durumlarda bizi üzüyor. Kazasız belasız iyi günler de kullanman dileğiyle.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |