|
-10 derecede hararet |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Ve da
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 Saat 19:46 |
merhaba arkadaslar. Aracim peugeot 307 2004 model dizel. Aracimda antifriz yoktu ama su su eksildi hep -30 derece ayarinda 0.75 litrelik bir antifriz eklemis durumdaydim. Bu sabah -10 derece soguklukta tam buyuk buy yokus ciktim. Araba uyari verdi su eksildi diye. İndim baktım radyatordeki su kayniyor. Kaynamanin dinmesini bekledikten sonra bosalan radyatore antifriz-su karisimi koydum. Ama korkuyorum yarin yarin calistirmaya. Antifrizimin yeterliliği nedir bilmiyorum baktiramadim da. Ne yapmamıi nerirsiniz. Bir de bugün yasadigim seyde sir zaaiyat var misir sizce. Tesekkur ederim simdiden
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Uyarıyı su eksik diye mi verdi yoksa hararet diye mi verdi? Su eksilmesi diye verdiyse çok korkulacak bir şey yok. En fazla bir yerde kaçak vardır.
Ama hararet diye uyarı verdiyse conta yakmaya kadar gidebilir. Bu havada kolay kolay hararet yapmaması lazım. Termostat açmamış olabilir, su dondugu için devirdaim yapmamış olabilir, daha kötüsü devirdaimi parçalamış olabilir. Biran önce ustaya götürmekte fayda var.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
+1 aynen arkdaşımızın dediği gibi hocam bence direk gidip kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Ve da
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O gun hararet yapınca bi baktim hararet 100 civari gösteriyor.ertesi gun hava yine cok soguk olunca cikartmadim arabayi. Ekranda su uyari uyadi: "top up engine coolant level" çeviri yaptim netten "motor soğutma suyu seviyesini doldurun" diyor. Birkac gun sonra hava bira noale dönünce cikarttim arabayi. 15 km lik yol git gel yaptim toplamda 30 km su falan eksiltmedi. Hararet gostergesindeydi bir gozum. 80-90 arasina kadar yukseldi otesine gitmedi. Sonra eve varinca suyuna fakan baktim eksilme yok. Ust kapaga bir sey olmus mudur olmamis olmam nasil emin olabilirim acaba. Henuz Hetaya goturme firsati bulamadim. Kacak olmus olmus olsaydı su su eksilmez miydi sonraki kullanmalarda arkadaslar.
|
|
Ve da
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cevabi biraz gec gec yazdim kusura bakmayın. Tesekkur Tesekk ilginiz icin
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |