![]() |
|
Gaz Pedalına Basınca ve Çekince Silkeleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pc ye bağlandıgında herhangi bir hata görünüyormu.Ayrıca cekişinde düşme varmı aracın. Enjekötörlerle ilgilide olabilir. Yarım depo mazota würtün enjektör temizliyicisi var onu kat. Yukarda arkadaşımın dediği gibi müsait bir yerde hız yapmadan yüksek devirde kullan aracı 40-50 km kadar. mesela 3 vitese sabitle deviride 4bine sabitle git biraz enjektörlerde pislik varsa gitsi.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
mihrali_06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kılıç kardeşim pc bağladığımızda daha önceden olabilir dedi usta turbo ile ilgili birde enjeksiyon ile ilgili sanırım arıza çıkmıştı ilk aldığım zaman baktığında onları sileyim dedi bir daha ki sefere bakarız demişti çekişi kavraması çok iyi Elhamdulillah ondan yana sıkıntı yok enjektörler geçen cumartesi bakım yaptırdığım servis gerek yok yakıtı iyisinden aldığın yarım depo altına düşmediğin için enjektörlerin temiz değiştirmiyorum bir daha ki sefere ona da bakarız dedi. 40-50 km kadar sabitleyerek 4000 devir gitmeyi denemedim birde onu denemem lazım
|
|
![]() |
|
muart82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2017 Konum: istabul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
307 yi bilmiyorum benim arac 407
sökmesi basit ama anlatması zor yada sigortasını sök bir link atıcagım ( f3 ) deki 10 amperlik sigorta bazı hataları alıcaksın abs airbag v.s ama silkeleme sorunu kontrol edersin o zaman https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39296&PN=3&title=307-den-anlayanlar-bu-sorunu-cozelim-artik |
|
![]() |
|
alixx35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Merhaba konuyu ayağa kaldırmak istedim aynı sorun ben ve arkasımda da var benım aracım 2004 1.4 hdi arkadasımın 2007 1.6 hdi sorunu çözebıldnızmi?
|
|
![]() |
|
gezginavci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gezginavci
Merhaba arkadaşlar. Aynı problem bende de var bir süredir. 2004 1.4 hdi aracım iki aydır bende ancak problem bir kaç haftadır başladı.
Daha önce cevap yazan arkadaşlar motor kulağı, abs beyni ve kullanılan yakıt ile ilgili cevaplar vermişler. Ama bir sonuca ulaşılamamış sanırım. Problem ne olabilir sizce?
|
|
Balık Avı ve Kamp Maceraları Peugeot 307 ile Daha Güzel
|
|
![]() |
|
cadde40 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2019 Konum: kirşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
mrblar 307 1.6 hdi 2007 90 lik seyir halinde ayagimi
gazdan çektiğimde vuruntu ve gaza bastigimda.bir vuruntu oluyor ses yok irkilme sadexe sürüş konforu yok özelden mesaj atmissiniz bized3 yardımcı olurmusunuz baskı balata triger motor sanziman takozları vs hep değişti ayagimi gazdanncekerken veya basarken tepki verdiğinde tam o sırada devir saati titriyo vuruntunun oldugu esnada lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum
|
|
![]() |
|
lilokan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2018 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
ayni sorundan muzdaribim :)
|
|
![]() |
|
cadde40 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2019 Konum: kirşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
valla biz okadar uğraştık bulamadık bulanlar var ama saolsunlar çözümü yazmadan kaçıp gitmişler forumdan
|
|
![]() |
|
AsiaticRebel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2019 Konum: urfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
merhabalar, bende aynı sorundan muzdaribim. 308 1.6 HDI aracım da gaza basınca ve çekince boşluk gibi bir sarsıntı oluyor oldukça can sıkıcı. Sarsıntı olduğu esnada devir ibresi dans ediyor. Motor ve şanzıman kulakları değişti lakin düzelmedi. En son bir tamirci şanzımanın içinden kaynaklandığını söyledi ama bana mantıklı gelmedi. Fren ve debriyaj musurlerini kontrol ettim sağlam. 1 adet kızdırma bujisi yanikti onunda değişimi yapıldı. Sorun halen devam etmekte. Egr valfi ve ABS soketlerini sokup denemeyi düşünüyorum. Yada çözen arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
araç rolantide sarsıntılı çalıştığını hissediyorsanız motor kulakğını kontrol ettirin şanzuman kulağınında seyir esnasında 1. ve 2. viteslerde geçiş yaparken sarsıntı yapabiliyor ama 3. vitesten sonra daha çok hissettirebiliyor. Ustanın değiştirdiğine eminmisin bütün kulaklarını değiştirdiğini ustalar bunların dışında avans ,sente ,sibop ,rolanti hepsinden kaynaklanabilir diyor. en iyisi götür servise halletsinler.
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
AsiaticRebel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2019 Konum: urfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
bulundugum ilde Peugeot servisi yok maalesef. Usta hepsini değişti parçaları kendim aldım ve başında bekledim. Yetkili servis ustalarına götürdüm (özel servise geçmisler). Butun ustalar aracı lifte kaldırıp bakitilar. On duzen parçaları sağlam. Bin TL terledim sorunum devam ediyor.
Yapılanlar. -Enjektor bakımı -motor kulakları değişti alt üst ve şanzıman takozu -emin olmak için hava filtresi ve hortumların contalari değişti -aksler orjonal ve sağlam denildi -salincaklar da sorun yok. -gaz kelebeği ve debimetre temizlendi -kizdirma bujileri kontrol edildi yanmış olan 1 ad değişti Sorunum 1.2.3 viteste iken hareket halinde ayağımı yavasta gazdan çektiğinde araç fren yapmış gibi oluyor ve hafifçe gaza dokundugumda araç ileriye dogru vuruntu yapıyor. Sabit devirde giderken devir saati öne doğru kalp atışı gibi oynuyor ve araç kendini öne geriye atıyor (Gittiğim ustalar yıllarca Peugeot yetkili serviste çalışmış ustalar, bu sorun hakkında hiç tecrübeleri olmaması çok şaşırtıcı.) Pejo da çalışan bir usta enjektör alıştırması yapılması lazım dedi bir diğeri şanzımanda boşluk var dedi açıkçası mantıklı gelmiyor bana. Şanzımanı yap dedim masrafları kabul ettim sonra usta yanaşmadı parça bulunmaz veya şanzıman komple değişir dedi Düzenleyen AsiaticRebel - 01 Mayıs 2020 Saat 02:54 |
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Motor boğuk mu çalışıyor nefes alır gibi mi çalışıyor
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
Motor sesi normal, güç iyi herhangi bir sorun hissetmedim.
Egr ve ABS sigortası nerede bilen var mı acaba, özellikle egr den şüpheleniyorum, daha önce ki Opel aracımda egr temizliği yaptıktan sonra bu sorun meydana gelmişti. bunların sigortasını sokersem belli eder bence
|
|
![]() |
|
MaDWisH ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Bu olay benm 206 aracımdada var hocam ben motor kulaklarından bide sanırım motor takozumu ne onlardan sanıyordum bu yazıyı okuyana kadar. Siz ne yaptınız sorunu çözebilmişmiydiniz bilgilendirirseniz sevinirim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
Bugün tekrar tamirciye gittim, baktılar. Tornaci alt kulağı yanış çakmış dedi sokup duzetiler ama sorun sadece %20 civarında azaldı. Anlaşılan o ki orijinal alt kulak ve digerlerini denemeden bu sorun çözülmeyecek. İleride aracı satmayı düşünüyorum. Zira kalitesiz tamircilerden bıktım.
|
|
![]() |
|
zaladin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Bende de peugeot partner tepee 1.6 hdi var. Benzer şekilde 1'den 5'e tüm viteslerde gazdan ayağımı her çekişimde 1 saniye sonra ikili kombo şeklinde silkeleme oluyor :) Yani iki defa arka arkaya lık lık sallıyor arabayı. Otoyolda 4. 5. viteste giderken gazdan ayağımı çeksem de az hissediliyor ama yine yapıyor bu silkelemeyi. Bir usta baktı kullandı bundan bir şey olmaz sorun yok dedi istersen motor kulağı contası 950 lira değiştirelim dedi gözümü korkuttu. Bir başka usta aynı parça için 50-60 lira fiyat aldı bir yerden. Sıkıntı olmaz ama triger değişirken hepsine bir işçilik verirsin yaparız dedi. Ama çözüm olacak mı bilmiyorum. Alıştım şimdilik.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
Aracımın sorunu devam ediyor. Her PC ye bagladiklarinda
Debriyaj kontaktoru arızası veriyordu en sonunda onu da değiştik. Hız sabitleme kolu almıştım onu taktırdım teste çıktık sabitleme devreye girip 3 sn sonra atıyor. O esnada ayağımı gazdan çekince yapan silkelemeyi yapıyor yani araba iki defa gidip geliyor. Velhasıl aracı bu şekilde satmak da doğru değil. Araştırmaya devam. (uzun yolda 110 ve üstü hızlarda ayağı gazdan çekince tekleme olmadığı için hız sabitleme devreye giriyor.)
|
|
![]() |
|
whisky ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 315 |
Hız sabitlemede frene dokununca cruze devreden çıkıyor. yukarıdaki diğer mesajlarda abs soketleri ile yorumlar vardı sanki bağlantılı gibi geldi bana? acaba ?
Düzenleyen whisky - 01 Temmuz 2020 Saat 09:41 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AsiaticRebel
Bir usta Krank devir sensorunden bahsetti. Ona da baktiracagim. Eğer sorunu cozebilirsem mutlaka buraya yazacağım. En azından diğer arkadaşlar için de faydalı olur.
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
Motor takozları degısmesı lazım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |