|
Debriyajdan gelen ses |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2018 Saat 11:04 |
|
araç hareket ettikten sonra kırmızı ışıkta durduk.vitesi boşa aldık.ayağımızı debriyajdan çektik. tır tır tır gibi tık tık tık gibi bir ses geliyor. debriyaja basınca ses gidiyor.ayağını çekince bazen ses yeniden geliyor bazen gelmiyor. ses,araç hareket ettikten bir km sonra falan geliyor. yolda giderken herhangi bir ses yok, ayağını gazdan çekince bir ses yok, 1.viteste kalkarken ses yok.
bu sorun nedir?nasıl çözülür ?
|
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ya bu ses birden çok şeyden olabilir motor kulagından olabilir, kasnak-kayıştan olabilir, debriyajın bitmiştir başka şeylere yansıyor ondanda olabilir net şurdan demek güç
|
||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
debriyaj değişeli 17bin km oldu. kaputu açarak ben anlayabilir miyim?yada buraya video yüklemek yardımcı olur mu ilgilenenlere ?
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sanki debriyaj rulmanı gibi ama birde debriyaj çatalı ve telini kontrol ettirmek gerekebilir hocam sanki tam bırakmıyor gibi yada rulman bozuksa ondan kaynaklıda bu ses gelebilir. video için youtube yükleme yaparsanız foruma linkini koyabiliriz hocam.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
video ekledim. belki bir fikir verir. |
||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
konu günceldir.
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
valla hocam video yu 5-6 kere izledim açıkcası ama tam anlaşılmıyor. Ben anlayamadım açıkcası
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
debriyaj rulmanı debriyaj çatalından olduğunu farzetsek bunlar ciddi sorunlar mı ? rulman sadece ses yapar görüşü var internette. çatal hakkında bildim yok. 147bine kadra dayanırsa debriyaj telini değiştireceğim o zaman anlarız . bu gün hiç ses yapmıyordu mesela.
|
||
boruc
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
Ayni durum bende de uzun zamandir var.
Videodan da dedigin sesi ben bildigim icin duyabiliyorum Tıkı tıkı tıkı şeklinde devam eden bir ses dimi Debriyaja basip birakinca ses kesiliyor, yada tonu degisiyor olmasi lazim. Dedigim gibi bende uzun suredir var bu ses. Bi problem yaratmiyor. Prizdirek bilyasi diye bi parcadan bahsetti usta, ama problem yaratmadigi icin ustune dusmedim cok.
|
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
senalcay
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
Debriyaj rulmanı bozulmuş arkadaşım.Benim 206 da da var.Daha önceki arabam doğan da da vardı.
Herhangi bir arızaya da yol açmaz kiılıtlenme de yapmaz merak etme.Debriyaj balatasını değiştirirken sadece balata değiştirip rulman iyi dediler herhalde.Aslında balata ile birlikte rulmanın da yenilenmesi gerekir iyi durumda olsa bile.Ne zaman balata biterse o zaman değiştirmeyi düşünüyorum.Bir rulmanı değiştirmek için motor-şanzıman indirmeye değmez. |
||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen :) basıp bırakıyorsun ses kesiliyor. bazı günler ses duymuyorum.tam dağılmadı herhalde. 20.000 km önce debriyaj seti değişti. o zaman değiştirmemiş büyük ihtimalle. bozulsun ki bir daha sök tak yapıp para alsın dimi. |
||
boruc
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Benim 40.000 km oldu baski degiseli. Ses uzun zamandir var, gittigi yere kadar bakalim
|
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |