Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Debriyajdan gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=46299
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 14:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Debriyajdan gelen ses
Mesajı Yazan: x571
Konu: Debriyajdan gelen ses
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2018 Saat 11:04
araç hareket ettikten sonra kırmızı ışıkta  durduk.vitesi boşa aldık.ayağımızı debriyajdan çektik. tır tır tır gibi tık tık tık gibi bir ses geliyor. debriyaja basınca ses gidiyor.ayağını çekince bazen ses yeniden geliyor bazen gelmiyor. ses,araç hareket ettikten bir km sonra falan geliyor. yolda giderken herhangi bir ses yok, ayağını gazdan çekince bir ses yok, 1.viteste kalkarken ses yok. 
bu sorun nedir?nasıl çözülür ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2018 Saat 11:28
ya bu ses birden çok şeyden olabilir motor kulagından olabilir, kasnak-kayıştan olabilir, debriyajın bitmiştir başka şeylere yansıyor ondanda olabilir net şurdan demek güç

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2018 Saat 11:43
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

ya bu ses birden çok şeyden olabilir motor kulagından olabilir, kasnak-kayıştan olabilir, debriyajın bitmiştir başka şeylere yansıyor ondanda olabilir net şurdan demek güç

debriyaj değişeli 17bin km oldu. kaputu açarak ben anlayabilir miyim?yada buraya video yüklemek yardımcı olur mu ilgilenenlere ?

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2018 Saat 12:06
sanki debriyaj rulmanı gibi ama birde debriyaj çatalı ve telini kontrol ettirmek gerekebilir hocam sanki tam bırakmıyor gibi yada rulman bozuksa ondan kaynaklıda bu ses gelebilir. video için youtube yükleme yaparsanız foruma linkini koyabiliriz hocam.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2018 Saat 18:40
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

sanki debriyaj rulmanı gibi ama birde debriyaj çatalı ve telini kontrol ettirmek gerekebilir hocam sanki tam bırakmıyor gibi yada rulman bozuksa ondan kaynaklıda bu ses gelebilir. video için youtube yükleme yaparsanız foruma linkini koyabiliriz hocam.

video ekledim. belki bir fikir verir.

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2018 Saat 08:54
konu günceldir.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2018 Saat 08:38
valla hocam video yu 5-6 kere izledim açıkcası ama tam anlaşılmıyor. Ben anlayamadım açıkcası Stern Smile

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2018 Saat 09:38
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

valla hocam video yu 5-6 kere izledim açıkcası ama tam anlaşılmıyor. Ben anlayamadım açıkcası Stern Smile

debriyaj rulmanı debriyaj çatalından olduğunu farzetsek bunlar ciddi sorunlar mı ? rulman sadece ses yapar görüşü var internette. çatal hakkında bildim yok. 147bine kadra dayanırsa debriyaj telini değiştireceğim o zaman anlarız . bu gün hiç ses yapmıyordu mesela.

Mesajı Yazan: boruc
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2018 Saat 17:25
Ayni durum bende de uzun zamandir var.
Videodan da dedigin sesi ben bildigim icin duyabiliyorumSmile
Tıkı tıkı tıkı şeklinde devam eden bir ses dimiSmile

Debriyaja basip birakinca ses kesiliyor, yada tonu degisiyor olmasi lazim.

Dedigim gibi bende uzun suredir var bu ses. Bi problem yaratmiyor. 
Prizdirek bilyasi diye bi parcadan bahsetti usta, ama problem yaratmadigi icin ustune dusmedim cok.

-------------
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP

Mesajı Yazan: senalcay
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2018 Saat 18:28
Debriyaj rulmanı bozulmuş arkadaşım.Benim 206 da da var.Daha önceki arabam doğan da da vardı.
Herhangi bir arızaya da yol açmaz kiılıtlenme de yapmaz merak etme.Debriyaj balatasını değiştirirken sadece balata değiştirip rulman iyi dediler herhalde.Aslında balata ile birlikte rulmanın da yenilenmesi gerekir iyi durumda olsa bile.Ne zaman balata biterse o zaman değiştirmeyi düşünüyorum.Bir rulmanı değiştirmek için motor-şanzıman indirmeye değmez.

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2018 Saat 21:30
Orjinalini yazan: boruc boruc Yazdı:

Prizdirek bilyasi diye bi parcadan bahsetti usta, ama problem yaratmadigi icin ustune dusmedim cok.

aynen :) basıp bırakıyorsun ses kesiliyor. bazı günler ses duymuyorum.tam dağılmadı herhalde. 20.000 km önce debriyaj seti değişti. o zaman değiştirmemiş büyük ihtimalle. bozulsun ki bir daha sök tak yapıp para alsın dimi.

Mesajı Yazan: boruc
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2018 Saat 19:53
Orjinalini yazan: x571 x571 Yazdı:

Orjinalini yazan: boruc boruc Yazdı:

aynen :) basıp bırakıyorsun ses kesiliyor. bazı günler ses duymuyorum.tam dağılmadı herhalde. 20.000 km önce debriyaj seti değişti. o zaman değiştirmemiş büyük ihtimalle. bozulsun ki bir daha sök tak yapıp para alsın dimi.

Benim 40.000 km oldu baski degiseli. Ses uzun zamandir var, gittigi yere kadar bakalim Smile

-------------
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net