![]() |
|
307 yakit tuketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İşte burada çok haklısın.. Kardeşimde CRDI Kia Ceed Sporty Wagon var.. Dizel olmasına rağmen ben kullanınca Ceed 7-7.5 litre yakıyor, Kardeşim kullanınca 10 litre yakıyor.. İkimiz de yavaş gitmeyiz, yol neye müsaitse o.. Demek ki at sahibine göre kişniyormuş.. Seninki ile aynı olay: benim pejoyu babam kullanınca ortalama tüketim 5 litrenin altına düşüyor!! Bende 5-6 arası, kardeşim sürünce 7-8 litre.. |
|
![]() |
|
Ufuk_64 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu dışı ama hazır açılmışken banada cevap verin lütfen. Bendede bir araba var benzinli. Arabayı sadece ben kullanıyorum yazın oğlum kullanıyor.Aynı yol aynı güzahkarlarda kullanılıyor araba fakat ben kullandığımda yakıt ortalaması 7 ile 7.5 lt gibi oğlum kullanınca 11 lt,den aşağı düşmüyor. Ben 4 ve 5. Vitesi hiç kullanmasam sadece 1 2 3. Vitesi kullansam okadar yakmıyor. Şimdi bu araba bana göre normal oğluma göre çokmu yakıyor. Biraz karışık saçma gibi oldu ama yinede cevaplarınızı esirgemeyin...
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Trigeri kaçık takmak falan ben mühendisim arkadaş ve 18 senedir de araba kullanıyorum bana ders verme.. Konu dışı
Katalitik tıkanmaya başladıysa motorun çalışması değişir devir yükseltemezsin, 307nin egzos sensörleri hata verir araba arıza verir. Konu dışı Sana göre araç çok yakıyor, Peugeot 307ye göre değil. Konu dışı Performans normal yani demek ki her şeyin normal. Konu dışı 180 hıza zorlanmadan çıkabilen motor zorlayınca 300e de çıkar saçmalama eti budu belli motor bir de lpgli, motorun tam gücü zaten 180 190 hıza tekabül eder.. Konu dışı Fabrika lpg için 8 litre dememiş benzin için demiş.. Lpg ve benzinin formülü farklı yanınca verdikleri kalori farklı.. Lpg ile enerjinin çoğu ısı olarak gider patlama değeri düşüktür.. 8 litre benzin yakan araba aynı yolda 10 litreden az LPG yakamaz.. (Düz yol sabit hız düşük beygir kullanım durumunda anca tasarruf yapabilir lpg) Hayatımda 306 ya da bindim malesef.. Çok güzel gider 100 beygir gücüyle 125 beygir civic yer (1.8leri hele 110 beygür).. Hiç bir güvenlik donanımı yok.. Rüzgarın estiği yere döner.. Lpg ile az yakar doğrudur.. Sen gel, benim orjinal 1.6 tonluk 99 beygir (ölçüldü) hdi 307sw nin hızlanışını gör.. Orjinal 1.8 306 112cv beni geçebilirse anahtarı veririm o kadar net.. Böyle yarışır gibi pis kullanınca yakıt ortalama 6.5 litreyi geçerse arabayı yakmak için benzin de benden.. 306 nın ağırlığı ne? 306 kim? şarj dinamosu güç bile çekemeyen makina niye fazla yaksın??? 307 az yakmasıyla ünlü bir araba değil arıza vermesiyle ünlü.. Kimse sana 307 306dan az yakar demiyor.. YAKAMAZ.. Senin 307nin 30 35 kuruş yakması gerekiyor.. Lastiklerin nasıl? asfaltın nasıl? Dur kalk çok mu? Sürekli gaz fren kullanıyor musun? Hava filtren yeni mi? MAF sensörünü temizledin mi? Bunlardan bahsetmiyorsun yok buji triger devirdaim motor sessiz 180 basıyo KAT iptali falan.. USTA dediğin adamlar servis lpgci falan sana normal diyor, sen ilk defa 307 kullanıyorsun ve normal değil diyorsun.. Kardeş sen bu kafayla yakıtı mobiletle kıyasla bence.. Bak o zaman da 306 çok yakıyormuş dersin.. |
|
![]() |
|
deneme51 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Tirigeri az kacik taktir ne gibi fark var anlarsin.
Katakitik tikaliysa aracin verimi duser . Bana gore arac cok yakiyor bindigim ilk pejo bu degil. Her seyin notmal oldugunu performasin bile ama yakitin fazla olduguju soykuyorum hala anlamiyorsun. Ruzgari arkama almama gerek yok o hizi gormek icin. Yada rampa asagi salmama. Aracin fabrika verilwri 8 litre ise benim aracim 11 litre yakiyorsa bir yerde tuhaflik var benim anlatmak istedigim bu bu aracin lpg 3.14 k3n bile benim surus durumuna gore en fazla 27 kurus yani 9 litre yakmasi gerekir. Sende hayatinda demekki 306 ya binmemissin. 306 1.2.3 viteslerde nasil ivm3l3ndigini kullananlara sorabilirsin. Yakitinida hesaplatabilirsin. Suan bakimli bir 306 8 litreden fazla yakmaz |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Pardon kardeş özür dilerim.. İnan farketmedim 306 ile 307 kıyasladığını.. Ben başlıkta ya da mesajda hata yaptın sandım..
Başlığa bakmadım.. Mesajı okurken "2006 look" yazısına baktım sonra solda "Aracı: 306" yazısına.. kardeş şimdi benim anlamadığım 3500 devirde benzinde 115 ile gidiyor tamam da gaza geçince 3500 devirde 110a mı düşmeliydi? bunu niye belirttin diyorum.. 180 e zorlanmadan çıkıyorsa ya arkadan rüzgar alıyordur ya da yokuş aşağı gidiyordur.. Yoksa 1.6 motorla zorlanmadan 180 yapılmaz.. Ha kıyaslama işine gelecek olursak bence 306 yı sen bir de Peugeot 103 ile kıyasla 103 daha az yakar.. 307 deki donanım farkını göz önüne getir kıyaslarken.. 307, rolantide çalışırken bile 306 dan 3 kat fazla gaz yakması gerekir.. 306 dan ağırdır da muhtemelen.. Furkan ın örnek verdiği araba 307sw 1500kg lpg ile.. 2003 model 307 XT Premium vardı arkadaşımda.. Normal kullanımda ben 11 litrenin altını hiç görmedim o arabada.. İlk defa Peugeot 307 kullanıyorsun, pejonun huyunu suyunu iyi bilirim diyorsun, normal aralıkta yakan arabaya niye fazla yakıyor diyorsun.. Ayrıca katalitik konvertör niye dolsun? Biz dizel arabayla tıkayamıyoruz.. tıkasan bile egzos ısındığında KAT kendini temizler boşaltır.. 1300 liralık malın içini boşalttır gitte 100 lira verip.. Ben sendeki çelişkileri çözemedim daha.. Bence sen arabadan anlamıyorsun.. Triger devirdaim kilitleme falan bahsetmişsin de bu parçalar arabaya daha mı fazla yaktırıyor? |
|
![]() |
|
deneme51 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Baslikta 2006 307 diye soylemisim 306 ile kiyaslamisim demekki iyi okumamissin yukarda arkadas hangi devirde bu degere ulastigimi sormus alayci bir sekilde cevap vermeni begenmedim. Pejonun huyusunu suyunuda cok iyi bilirim ama ilk defa 307 kullaniyorum ve yakiti bana gore asiri fazla
|
|
![]() |
|
Seninde degerlerin benimle asagi yukari ayni ama gene cok Daha once 1.8 306 kullanan birisi olarak hem performans olarak 307 den memnun degilim hemde yakit olarak Yol bilgisayarlari maalesef dogru veriyi gostermiyor bu araclarda ondan eminim depomda benzin var ama ibrem sifir ortalama tuketim 8.6 yaziyor Bu aracin b3nim kullanim sekline gore 3n fazla 9 litre yakmasi lazim ama suan 11 litre yakiyor 115 km hizi 5. Vites 3.4 devirde goruyorum 1.2.3 vites bana gore bu araclar cok hantal 1.6 8 valf 306 platiniumlar bile bunlarin motor olarak tirnagi olmaz gidisat yeniden 306 aldiracak sanirim |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
2006 model 306 mı var şimdi sende.. Onlar yakar çünkü
![]() 307 olsa ortalama 10 litre gaz yaksa 30 kuruş eder.. E hadi sen de 11 litre yak 35 krş çok normal.. Bence sen sürüşünü yumuşat biraz daha.. Bir de kardeş 3500 115km/h falan.. şanzımanın dişli oranı değişmez zaten gazda ya da benzinde.. Devir x vites = Hız.. Formülde başka değişken yok.. Senin araban bana gayet normal geldi.. Boşa kurcalatma düzgün çalışan arabayı.. Aslanlar sağını solunu fazla ellersen elini ısırır.. |
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
gaz şuan tavan yapmış durumda az yakmasını beklemeyin birde 3500 devirde kaçıncı viteste 115 yapıyor ? önemli olan devir sizinki 180 ne geldiğinde devriniz en az 5000 devirde olması lazım 5000 devir altındaysa var o taşın altında bişeyler.
ben 100 tl gazla şehir içinde gidip geldiğim 10km dur kalk bol olduğu yer birde dik yokuşlarım var 300/320 km yol gidiyor. gazın 3 tl olduğu zamanda bu değerlerim var.
|
|
![]() |
|
Furkan979 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkan979
Hocam km de kac kuruş yaktığı artık cok doğru bir hesaplama değil malum günde bir z am geliyor heryerde farklı oluyor lpg o yüzden yol bilgisayarinda kaç yazıyor lt olarak onu söylerseniz daha iyi olur bizim 307 sw 2006 model 1.6 comfort lpg li şehir içi agresif kullanımda 11 litre yakıyor eğer normal kullanırsan 9 a 8 e kadar düşüyor ona göre sizde bakarsanız az yada cok yaktığını soyleyebilirim
|
|
![]() |
|
Merhaba arkadaslar 2006 model 1.6 look aracim var.
Aracim ortalama sehir ici disi karisik 35 kurus yakiyor lpg de. 2 defa gqz ayqri yaptirdim atesl3m3 sistemi bobin v3 bujileri degistirdim yakitim bir turlu dusmuyor.kisa bir sure once aracimin trigerini sokturup taktirdim devirdayim degisimi icin . Takan usta kilitleyip taktigi yani herseye uygun taktigini soyluyor. Simdi aracim 3500 d3virde lpg b3nzin farketmeksisin 115 km hizda sabit gidiyor. Aracim 180 km hizada zorlanmadan cikiyor benzinlpg farketmeksizin. Motorun sesi cok normal sessiz sedasiz. Gel gelelim aracin yakit tuketimi bana gore asiri derecede yukek. Gunluk ortalama 60 km yol gidiyorum her seferinde depoyu doldurdugumda 20tl gaz aliyor. Bu yolun en az 40 km si sabit hiz ve cevreyolu. Acaba katalitik konvektor dolmus olabilirmi. Iptal ettirmeyi dusunuyorum. Cunku servise goturdum hersey normal (iztek izmir pejo) 2 farkki lpg ciye goturdum herseyin notmal oldugunu soyluyorlar |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |