|
307 direksiyon pompası vınlama sesinin çözümü |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
atlasbm
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve maalesef yeni aldığım araçda oldukça sorunlarla karşılaştım. bunlardan birisi de direksiyon kilitlenmesi ve pompadan gelen vınlama sesiydi
Pompayı garantili olarak 350 TL gibi bir rakama aldım. Kilitlenme sorunu giderilmişti ama vınlama sesi halen devam ediyordu. enson gösterdiğim usta direksiyon pompasının takozunu değiştirdi ve şuan ses kesildi. çok az elektrikli pompalarda olması gereken bir ses var. onunda normal olduğunu düşünüyorum.çözüm için çok araştırma yapmıştım ama net bir bilgi edinememiştim. bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur umarım. Takoz hemen pompanın şaseye bağlandığı yerde sanırım yanlış görmediysem. |
|
MadLyMadD
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Benzer sorunu bende yaşıyorum. Direksiyonu çevirmeye başladığımda vınlama dediğimiz ses ortaya çıkıyor. Diğer bir şekilde araç çalışır halde ikende bu ses azda olsa hissedilebiliyor. İstanbul içerisinde sorunu yaşayan ve çözümleyen arkadaşlar var mı?
|
|
tuci
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bendede baskı balatayı değiştirince ses gelmeye başladı. direksiyo çevirmeden arabayı çalıştırınca ses başlıyor. yağ da tamam. kesin çözümü bilen varmı. gıcık bir ses
|
|
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
parcanın resmini eklermisiniz, bu sorun bende de var malesef..
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
msertkol
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
http://www.mediafire.com/view/575jrb5om47mmnb/20130907_162955.jpg
Arkadaşlar bu sorunun çözümü sizin yapabileceğiniz kadar basit. Parçanın şekli bu, linkte. Üstünde 113153 yazıyor. Bendeki çatlamıştı. Benim durumuma gelince: Direksiyon pompasını tutan metal bir parça var, ben arabayı aldığımda kopuktu. Sanki önceki sahibi bilerek söktürmüş , anlamadım. Ben gittim kopan metal parçayı kaynattım, bi ustayla beraber taktık. Bir vınlama sesi başladı ki sormayın. Meğersem usta parçanın oynayabileceği boşluk bırakmamış. Kasaya direk temas var. Tatile gittiğimde 5-10 kalaslarla arabayı lifte kaldırdım. Önde plastik koruma kapakları var. Ön sağı açtım. Ne göreyim: Direksiyon pompasını kasaya bağlayan vidayı usta çapraz mapraz sıkıştırmış. Tabi pompa oynayamıyor, tüm titreşimi kasaya veriyor. Sıkışık trafikte de bizim kafamızı ütülüyor. Söktüm, aralara incecik lastik kestim. Bisiklet şamrelinden. Şimdi arabada tık yok. Adam gibi de sıktım. 1000km geçti arabada bir sorun yok. Siz de basit bir şekilde çözebilirsiniz.Milletin 307 ye bir gıcığı var, ne istiyorlar anlamadım. Ustaya 2 kere gittim işim falan var dedi. Buraya yazdım ki, paylaşalım. Aslında milletin kötülediği arabalarımızın son derece konforlu olduğunu bilelim, kıytırık nedenlerden aracımızdan soğumayalım. Herkese keyifli sürüşler.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
qqyyxx
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
sevozgur
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende de aynı sorun var arkadaşlar. 2010 model 3008 aracımda özellikle 20-50 km hızlarda vınlama sesi yapıyor.Sabah sessizliğinde çok daha bariz duyuluyor. Peugeot yetkili servisine gittim sesin direksyon pompası olduğuna kanaat getirdi ama tam olarak emin olamadı.Ve sesin normal olduğunu iddaaa etti.Tabi sesi ben çekiyorum o yüzden çözüm arıyorum. Şimdi yetkili servise bu parçayı mı göstereyim ?
O kadar kafayı taktım ki sesi hep duyuyorum. Arabayı satıp elektrikli direksyona geçeceğim sorun çözülmezsse Düzenleyen sevozgur - 25 Şubat 2017 Saat 08:47 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam ilk çıkan 3008 lerde direksiyonlarda problemler var hatırladığım kadarıyla sizinkide buna benzer olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
sevozgur
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler.Baktım da o sorun bende vardı onu çözdük.Direksyon kolonu değişti. Bunun dışında bu ses olayı var.Başlığı açan arkadaşa ulaşsak güzel olur.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |