Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 direksiyon pompası vınlama sesinin çözümü

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10673
Tarih: 21 Mayıs 2025 Saat 19:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 direksiyon pompası vınlama sesinin çözümü
Mesajı Yazan: bayelektronik
Konu: 307 direksiyon pompası vınlama sesinin çözümü
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2010 Saat 16:45
307 kullanan arkadaslar elekto hidrolik direksiyon pompasından gelen vınlama sesinin çözümü çok basit.sakı n ola pompayı falan değiştirmeyin.bu sorun benimde kafamı şişiriyordu.taki bugüne kadar.yetkili servise şanzıman yağını değiştirmek için gittim.direksiyon pompasından gelen sesi çaresizce sordum.servisteki eleman sesi kesebileceğini kesemesse bile çok azalacağını iddaa etti.hemde bunu 5 tl gibi bir maliyete olacağını söyledi.inanmadım ama yap ozaman hocam ne duruyorsun dedim.pompanın oraya takoza benzer peugeot posetli bir parça taktı.arabayı kaldırarak taktı ynlız.arabaya binip çalıştırdığımda şok oldum.o kafamı tırtıklayan ses  o kadar azalmıştıki anlatamam.bitmedi ama çok azaldı.rahatsız edecek düzeyde değil.bendeki önceki ses motor sesiniş bastırıyordu.ooh be o sesten kurtuldum darısı başınıza

Cevaplar:
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2010 Saat 16:50
Geçmiş olsun... Resim ekleyebilirsen seviniriz... paylaşım için ayrıca teşekkürler

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2010 Saat 16:56
üstten bakıldığında görülüyormu hiç dikkat etmedim.aracı kaldırarak alttandireksiyon pompasının borularına ait birkaç vidayı çıkarttı ve öyle taktı.eğer gözüküyorsa resimlerini ekleyeceğim

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2010 Saat 17:30
evet ıslık gıbı bır ses gelır dıreksıyonu cevırınde.dıreksıyon alt kısmında strafor var ondanda yapar bazen . ama basıt bır seymıs 

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2010 Saat 19:21
reno kangoo da vınlama sesini yağ azalınca yapıyodu,ekleyince kesiyodu ama demkki böylede vınlayabiliyomuş,sorunu çözmene sevindim..

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2010 Saat 03:23
benım arac 2006 307 hdi bu dıreksıyon yagı nereye koyulur ben yerını bulamadımda arkadaslar

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2010 Saat 09:56
Orjinalini yazan: dbmaster dbmaster Yazdı:

benım arac 2006 307 hdi bu dıreksıyon yagı nereye koyulur ben yerını bulamadımda arkadaslar
Radyatore giden suyun konuldugu beyaz bi kure seklinde rezervuar vardir. Onun hemen yaninda biraz alt tarafta, eger cok kirlenmemisse kapaginda kirmizi isaretler var. Resimde isaretlemeye calistim. Kapakta power steering yazar. 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2010 Saat 13:16
Orjinalini yazan: bayelektronik bayelektronik Yazdı:

üstten bakıldığında görülüyormu hiç dikkat etmedim.aracı kaldırarak alttandireksiyon pompasının borularına ait birkaç vidayı çıkarttı ve öyle taktı.eğer gözüküyorsa resimlerini ekleyeceğim
Servisinizin ismini adresini alabilir miyiz? Ben de rahatsızım o sesten bazen cidden rahatsızlık verici oluyor.

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2010 Saat 23:27
peugeotun yetkili servisi yaptı.

Mesajı Yazan: uarslan
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 16:35
Tamamda neredeki yetkili servis yaptı. Daha açık adres verirsen seviniriz. Seninde hak vereceğin gibi bütün servislerin kalitesi ve bilgisi aynı değil

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 18:51
balıkesir merkez çanga otomotiv yaptı arkadaslar

Mesajı Yazan: alpbeyazı
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 23:59
o bahsi geçen sesten bende mevcut değil ama "mevcut deil" dedim diye umarım yarın cıkmaz :S

-------------
TesadÜfeN GeldİK, mEcbuRen yaŞıyOrUZ...

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+

Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2010 Saat 12:47
Orjinalini yazan: alpbeyazı alpbeyazı Yazdı:

o bahsi geçen sesten bende mevcut değil ama "mevcut deil" dedim diye umarım yarın cıkmaz :S

elektro servo direksiyon olduğu için pompanın sesi.yetkili servis normal diyor.yani pompa bozuk değil.elektrikli olduğu için ses artmış sadece sesie bu şekilde kesiyorlar

Mesajı Yazan: hantsome28
Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2010 Saat 15:01
bende de direksiyonu çevirirken şoför mahhlinde pedalların alt kısmında bir şey bir yere çarpıyor yada sürtüyor gibi ..ancak belli bir yerde belli bir yer ..acaba nedir...ayaklarımla sürttüğünü anlıyorum hissediyorum...ayaklarımın altından direksiyon ile alakalı bir bağlantı varmıdır.

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 11:24
o malzemenin adını bilen varsa yazabilir mi?

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: tolga35
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 13:20

hazır konu açılmışken arkadaşlar direksiyon yağı olarak

hangi marka ve model kullanıyorsunuz?

-------------
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 18:44
arkadaşlar kimse bilmiyormu direksiyon yağının marka ve cinsini???

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 19:03
Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

arkadaşlar kimse bilmiyormu direksiyon yağının marka ve cinsini???

Orjinaline gore:

ESSO ATF D PR
TOTAL FLUIDE AT42

Ancak hemen hemen butun ATF'ler uyacaktir.

Mesajı Yazan: Lion46
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 19:10
Peugeot elektrikli pompa kullanılan modellerinde (207-307-308-407) totalin fluide cinsi yağ kullanılıyor benim bildiğim.

-------------
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 21:18
teşekkür ederim arkadaşlar..

-------------

Mesajı Yazan: atlasbm
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 17:00
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve maalesef yeni aldığım araçda oldukça sorunlarla karşılaştım. bunlardan birisi de direksiyon kilitlenmesi ve pompadan gelen vınlama sesiydi
Pompayı garantili olarak 350 TL gibi bir rakama aldım. Kilitlenme sorunu giderilmişti ama vınlama sesi halen devam ediyordu. enson gösterdiğim usta direksiyon pompasının takozunu değiştirdi ve şuan ses kesildi. çok az elektrikli pompalarda olması gereken bir ses var. onunda normal olduğunu düşünüyorum.çözüm için çok araştırma yapmıştım ama net bir bilgi edinememiştim. bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur umarım. Takoz hemen pompanın şaseye bağlandığı yerde sanırım yanlış görmediysem.

Mesajı Yazan: MadLyMadD
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2012 Saat 19:38
Benzer sorunu bende yaşıyorum. Direksiyonu çevirmeye başladığımda vınlama dediğimiz ses ortaya çıkıyor. Diğer bir şekilde araç çalışır halde ikende bu ses azda olsa hissedilebiliyor. İstanbul içerisinde sorunu yaşayan ve çözümleyen arkadaşlar var mı?  

Mesajı Yazan: tuci
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2013 Saat 01:06
bendede baskı balatayı değiştirince ses gelmeye başladı. direksiyo çevirmeden arabayı çalıştırınca ses başlıyor. yağ da tamam. kesin çözümü bilen varmı. gıcık bir ses 

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2013 Saat 11:54
parcanın resmini eklermisiniz, bu sorun bende de var malesef..

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: msertkol
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2013 Saat 11:11
http://www.mediafire.com/view/575jrb5om47mmnb/20130907_162955.jpg" rel="nofollow - http://www.mediafire.com/view/575jrb5om47mmnb/20130907_162955.jpg
Arkadaşlar bu sorunun çözümü sizin yapabileceğiniz kadar basit.
Parçanın şekli bu, linkte. Üstünde 113153 yazıyor. Bendeki çatlamıştı.
Benim durumuma gelince: Direksiyon pompasını tutan metal bir parça var, ben arabayı aldığımda kopuktu. Sanki önceki sahibi bilerek söktürmüş , anlamadım. Ben gittim kopan metal parçayı kaynattım, bi ustayla beraber taktık. Bir vınlama sesi başladı ki sormayın. Meğersem usta parçanın oynayabileceği boşluk bırakmamış. Kasaya direk temas var. Tatile gittiğimde 5-10 kalaslarla arabayı lifte kaldırdım. Önde plastik koruma kapakları var. Ön sağı açtım. Ne göreyim: Direksiyon pompasını kasaya bağlayan vidayı usta çapraz mapraz sıkıştırmış. Tabi pompa oynayamıyor, tüm titreşimi kasaya veriyor. Sıkışık trafikte de bizim kafamızı ütülüyor. Söktüm, aralara incecik lastik kestim. Bisiklet şamrelinden. Şimdi arabada tık yok. Adam gibi de sıktım. 1000km geçti arabada bir sorun yok. Siz de basit bir şekilde çözebilirsiniz.
Milletin 307 ye bir gıcığı var, ne istiyorlar anlamadım. Ustaya 2 kere gittim işim falan var dedi. Buraya yazdım ki, paylaşalım. Aslında milletin kötülediği arabalarımızın son derece konforlu olduğunu bilelim, kıytırık nedenlerden aracımızdan soğumayalım.
Herkese keyifli sürüşler.

-------------
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2013 Saat 16:07
Orjinalini yazan: msertkol msertkol Yazdı:

http://www.mediafire.com/view/575jrb5om47mmnb/20130907_162955.jpg" rel="nofollow - http://www.mediafire.com/view/575jrb5om47mmnb/20130907_162955.jpg
Arkadaşlar bu sorunun çözümü sizin yapabileceğiniz kadar basit.
Parçanın şekli bu, linkte. Üstünde 113153 yazıyor. Bendeki çatlamıştı.
Benim durumuma gelince: Direksiyon pompasını tutan metal bir parça var, ben arabayı aldığımda kopuktu. Sanki önceki sahibi bilerek söktürmüş , anlamadım. Ben gittim kopan metal parçayı kaynattım, bi ustayla beraber taktık. Bir vınlama sesi başladı ki sormayın. Meğersem usta parçanın oynayabileceği boşluk bırakmamış. Kasaya direk temas var. Tatile gittiğimde 5-10 kalaslarla arabayı lifte kaldırdım. Önde plastik koruma kapakları var. Ön sağı açtım. Ne göreyim: Direksiyon pompasını kasaya bağlayan vidayı usta çapraz mapraz sıkıştırmış. Tabi pompa oynayamıyor, tüm titreşimi kasaya veriyor. Sıkışık trafikte de bizim kafamızı ütülüyor. Söktüm, aralara incecik lastik kestim. Bisiklet şamrelinden. Şimdi arabada tık yok. Adam gibi de sıktım. 1000km geçti arabada bir sorun yok. Siz de basit bir şekilde çözebilirsiniz.
Milletin 307 ye bir gıcığı var, ne istiyorlar anlamadım. Ustaya 2 kere gittim işim falan var dedi. Buraya yazdım ki, paylaşalım. Aslında milletin kötülediği arabalarımızın son derece konforlu olduğunu bilelim, kıytırık nedenlerden aracımızdan soğumayalım.
Herkese keyifli sürüşler.
Thumbs Up

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: sevozgur
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2017 Saat 08:46
Bende de aynı sorun var arkadaşlar. 2010 model 3008 aracımda özellikle 20-50 km hızlarda vınlama sesi yapıyor.Sabah sessizliğinde çok daha bariz duyuluyor. Peugeot yetkili servisine gittim sesin direksyon pompası olduğuna kanaat getirdi ama tam olarak emin olamadı.Ve sesin normal olduğunu iddaaa etti.Tabi sesi ben çekiyorum o yüzden çözüm arıyorum. Şimdi yetkili servise bu parçayı mı göstereyim ?

O kadar kafayı taktım ki sesi hep duyuyorum. Arabayı satıp elektrikli direksyona geçeceğim sorun çözülmezsse

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2017 Saat 10:33
hocam ilk çıkan 3008 lerde direksiyonlarda problemler var hatırladığım kadarıyla sizinkide buna benzer olabilir. 

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10717" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10717

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: sevozgur
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2017 Saat 18:20
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

hocam ilk çıkan 3008 lerde direksiyonlarda problemler var hatırladığım kadarıyla sizinkide buna benzer olabilir. 

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10717" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10717

Teşekkürler.Baktım da o sorun bende vardı onu çözdük.Direksyon kolonu değişti. Bunun dışında bu ses olayı var.Başlığı açan arkadaşa ulaşsak güzel olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net