![]() |
|
Kalorifer Isıtma Ayarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mus7afa8alc1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2023 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mus7afa8alc1
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2023 Saat 09:57 |
Arkadaşlar merhaba. Peugeot 206 roland garros aracım var. 1 yıl olmadı henüz. Araç yazın kliması buz gibi çalışıyordu. Eko da da soğuk ac de de.Sonra havalar serinledi bi şekilde eko moda aldım sıcak üfledi ondan sonra aşırı sıcak üflemeye başladı ac ye bassamda sıcak basmasamda sıcak. Şimdi yine soğuk üflemeye başladı. Ne yapmam lazım sorun nerede olabilir.
|
|
![]() |
|
HakanTekdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2019 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanTekdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar. bu ekranın bir yerlerden temin edebiliyor muyuz?
|
|
![]() |
|
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynısını bende kullanıyorum feline paketim var 206 aracım o soldaki işareti yüze dogru getirin fanı sonuna kadar acın su konumdayken üflemeyi eşit dagıttıgı için farkedemeyebilirsiniz ? sonuna kadar actıgınızda fan üflemesini duyuyor musun ?
|
|
![]() |
|
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Benim de aracım rg bende de benzer sorunlar vardı ilk aldığımda. iki çözüm yolu söyleyeceğim,
1. motor kelebeğinin arka tarafında aracın içindeki kalorifer peteğine giren 2 adet boru bulunmaktadır. Kalorifer peteği aracın içine su damlattığında peteği değiştirmek yerine geçici olarak boruları körlüyorlar. Haliyle hiçbir şekilde sıcak hava üflemiyor. Önce o boruları kontrol edin. 2. Bu problem benim aracımda Halen mevcut. Araçlarımız dijital klima olduğu için sıcaklık servo motorlar ile ayarlanıyor. Benim aracımı aldığımda eski sahibi bu ayar motoru arıza yaptığı için sökülmüş motor yok. Yolcu tarafından aşağıya eğilip orta konsola bakarsanız beyaz beyaz renkte yarım daire şeklinde bir parça olacak. O parça sıcaklığı ayarlayan mekaniktir. Dış tarafında motor hareket ettiriyor normalde. Bende olmadığı için o plastiği yukarıya tamamen kaldırdığımda soğuk üflüyor. Aşağıya tam olarak indirdiğimde sıcak üflüyor. Şu anda kış aylarına geldik sayılır aşağıya indirmenin zamanı geldi. ![]() Seninkinde eğer motor takılı ise dişli sıyırmış da olabilir. Dişli tamir kitleri internette mevcut.
|
|
![]() |
|
Byzaric ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2018 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
benimki de Roland Garros aynı sorun bendede var yaptınız mı
|
|
![]() |
|
tdemirkaya ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2016 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tdemirkaya
Onları ayarlıyorum ancak değişmiyor.
|
|
![]() |
|
pepecura ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
eğer resimdeki gibi kullanılırsa nereye ve kac kademede ufledıgını kendısı ayarlıyor ve az ufluyor olabılır ???
|
|
![]() |
|
Servo300a ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Servo300a
Aynısı benimde başıma gelmişti elektrikçi torpidonun altına girip bi motoru ayarlamıştı ancak yaptığı ayarda sıcaklığın derecesini ayarlayamıyordum son sıcaklıkta veriyordu havayı fan kademesini değiştirebiliyodum sadece oda bana yetmişti o zaman
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
klimayı açmanıza gerek yok hocam dijital olduğu için sizin yönlendirme kapakları elektrik motorlu büyük ihtimal klaperlerin değişmesi ile düzelir.Tabi iyi bir elektronikçi bulmanız gerekiyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
tdemirkaya ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2016 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tdemirkaya
araba belli bir kullanımdan sonra 90 dereceye ulaşıyor. klima değilki klima için AC ye basmam gerekiyor. Klimayımı açmam gerekiyor anlamadım ? normal manuel sistemlerde basitçe ne güzel bunda ne yapılcağını anlamadım gitti
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Arabanın harareti kalkmıyor yani motor soğuk kalıyorsa termostat bozuk.
Arabanın harareti normal ama klima ısıtmıyorsa ya içerdeki radyatör tıkalı ya da kliman sıcak moduna geçemiyor (artık plastik kırılmıştır motor çalışmıyodur soket çıkmıştır vs.). Her türlü geçmiş olsun.. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tdemirkaya
sonuna kadar açıyorum etklemiyor.
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
fanı çalıştırıyorsun değil mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tdemirkaya
Arkadaşlar peugeot 206 1.6 RG 2001 Model aracımın ayarlarını aşağıdaki şekilde yapıyorum hiç ısıtmıyor sıcağı bırakın ılık bile üflemiyor ayarları yanlış mı yapıyorum arıza mı var sizce
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |