Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalorifer Isıtma Ayarı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43537
Tarih: 25 Mayıs 2025 Saat 08:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kalorifer Isıtma Ayarı
Mesajı Yazan: tdemirkaya
Konu: Kalorifer Isıtma Ayarı
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 13:21
Arkadaşlar peugeot 206 1.6 RG 2001 Model aracımın ayarlarını aşağıdaki şekilde yapıyorum hiç ısıtmıyor sıcağı bırakın ılık bile üflemiyor ayarları yanlış mı yapıyorum arıza mı var sizce 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 15:18
fanı çalıştırıyorsun değil mi?

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 16:47
sonuna kadar açıyorum etklemiyor.

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 16:56
Arabanın harareti kalkmıyor yani motor soğuk kalıyorsa termostat bozuk.

Arabanın harareti normal ama klima ısıtmıyorsa ya içerdeki radyatör tıkalı ya da kliman sıcak moduna geçemiyor (artık plastik kırılmıştır motor çalışmıyodur soket çıkmıştır vs.). Her türlü geçmiş olsun.. Unhappy

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 17:29
araba belli bir kullanımdan sonra 90 dereceye ulaşıyor. klima değilki klima için AC ye basmam gerekiyor. Klimayımı açmam gerekiyor anlamadım ? normal manuel sistemlerde basitçe ne güzel bunda ne yapılcağını anlamadım gitti

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2016 Saat 21:03
klimayı açmanıza gerek yok hocam dijital olduğu için sizin yönlendirme kapakları elektrik motorlu büyük ihtimal klaperlerin değişmesi ile düzelir.Tabi iyi bir elektronikçi bulmanız gerekiyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: Servo300a
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2017 Saat 00:05
Aynısı benimde başıma gelmişti elektrikçi torpidonun altına girip bi motoru ayarlamıştı ancak yaptığı ayarda sıcaklığın derecesini ayarlayamıyordum son sıcaklıkta veriyordu havayı fan kademesini değiştirebiliyodum sadece oda bana yetmişti o zaman

Mesajı Yazan: pepecura
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2017 Saat 17:30
eğer resimdeki gibi kullanılırsa nereye ve kac kademede ufledıgını kendısı ayarlıyor  ve az ufluyor olabılır ???

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2017 Saat 10:05
Onları ayarlıyorum ancak değişmiyor.

Mesajı Yazan: Byzaric
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2018 Saat 08:51
benimki de Roland Garros aynı sorun bendede var yaptınız mı 

Mesajı Yazan: bilo131
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2018 Saat 15:35
Benim de aracım rg bende de benzer sorunlar vardı ilk aldığımda. iki çözüm yolu söyleyeceğim, 

1. motor kelebeğinin arka tarafında aracın içindeki kalorifer peteğine giren 2 adet boru bulunmaktadır. Kalorifer peteği aracın içine su damlattığında peteği değiştirmek yerine geçici olarak boruları körlüyorlar. Haliyle hiçbir şekilde sıcak hava üflemiyor. Önce o boruları kontrol edin.

2. Bu problem benim aracımda Halen mevcut. Araçlarımız dijital klima olduğu için sıcaklık servo motorlar ile ayarlanıyor. Benim aracımı aldığımda eski sahibi bu ayar motoru arıza yaptığı için sökülmüş motor yok. Yolcu tarafından aşağıya eğilip orta konsola bakarsanız beyaz beyaz renkte yarım daire şeklinde bir parça olacak. O parça sıcaklığı ayarlayan mekaniktir. Dış tarafında motor hareket ettiriyor normalde. Bende olmadığı için o plastiği yukarıya tamamen kaldırdığımda soğuk üflüyor. Aşağıya tam olarak indirdiğimde sıcak üflüyor. Şu anda kış aylarına geldik sayılır aşağıya indirmenin zamanı geldi.Wink 2. El servo motor fiyatı 300 tl civarında olduğu için ben böyle idare ediyorum.

Seninkinde eğer motor takılı ise dişli sıyırmış da olabilir. Dişli tamir kitleri internette mevcut.

Mesajı Yazan: kayaca
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2018 Saat 16:55
Orjinalini yazan: tdemirkaya tdemirkaya Yazdı:

Arkadaşlar peugeot 206 1.6 RG 2001 Model aracımın ayarlarını aşağıdaki şekilde yapıyorum hiç ısıtmıyor sıcağı bırakın ılık bile üflemiyor ayarları yanlış mı yapıyorum arıza mı var sizce 

aynısını bende kullanıyorum feline paketim var 206 aracım

o soldaki işareti yüze dogru getirin
fanı sonuna kadar acın 
su konumdayken üflemeyi eşit dagıttıgı için farkedemeyebilirsiniz ?
sonuna kadar actıgınızda fan üflemesini duyuyor musun ?

Mesajı Yazan: HakanTekdemir
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2019 Saat 13:12
Merhabalar. bu ekranın bir yerlerden temin edebiliyor muyuz?

Mesajı Yazan: Mus7afa8alc1
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2023 Saat 09:57
Arkadaşlar merhaba. Peugeot 206 roland garros aracım var. 1 yıl olmadı henüz. Araç yazın kliması buz gibi çalışıyordu. Eko da da soğuk ac de de.Sonra havalar serinledi bi şekilde eko moda aldım sıcak üfledi ondan sonra aşırı sıcak üflemeye başladı ac ye bassamda sıcak basmasamda sıcak. Şimdi yine soğuk üflemeye başladı. Ne yapmam lazım sorun nerede olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net