|
Ani hararet yükselip düşmesi |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |||
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
inşallah haklı çıkmam da ufak tefek arızalardan yırtarsın. temennimiz bu...:) tekrardan geçmiş olsun...
|
|||
206 gti 2.0 2000
|
|||
efsanemurat
1. Vites 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
|
||
arkadaşlar benimde bu konuda ilginç bir problemim var benimde hararet göstergesi çoğunlukla 80 de bazen yokuşlarda yada zorladığımda 100 kadar çıkıyor araba hafif bi çukura vurduğunda mil oynamaya başlıyor 90 a iniyor araba sallanmadıkça genelde 80 ile 90 arasında kalıyorgeçen gün arabada tek ben vardım biraz yokuş çıktım hararet 100 ü geçti ve en sonunda aniden kırmızıya geldi stop işareti çıktı durdurdum biraz bekledim bu sefer her şey normale döndü ama araba sallandıkça böle yapıyor gösterge mili oynuyor dün sanayiya gittim fan çalışmıyor diye şüphelendim bekle bekle araba çalıştığı halde hararet bi türlü 90 a gelmedifanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım bide mil neden sarsıntıda oynama yapıyor hararet 100 de araba bi sallanıyor birden 90ana düşüyor anlamadım gitti ilginç sorunlar
|
|||
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|||
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
||
ne oldu arıza? hallettiniz mi?
|
|||
206 gti 2.0 2000
|
|||
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yok hocam ya, götürdük tamirciye, ankaradakiler aktaş peugeot'yu bilirler oraya, adam baktı falan, bilgisayara bağladı vs, sadece kelebekte sorun gözüküyor. Ama hararet olayını bulamadı, orda da kullandı denedi vs yükseltemedi harareti, sorun devam ederse tekrar gelin falan dedi o gün bu gündür bi kaç kere daha yaptı. Bu arada artık kontağı açar açmaz bi yükseliyor, sonra düşüyor 5-6 saniyede 70e falan. Anlamadım gitti ya
|
|||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|||
scorpions_64
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
||
peki kontağı açtığında yükselip alçaldığı zaman araç çalışmamazlık yapıyor mu?
|
|||
206 gti 2.0 2000
|
|||
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
hayır bu hararet olayı hiçbir durumda çalışmaya en ufak etki etmiyor. Ben hala hararetin gösterdiği gibi yükselip düştüğüne inanmıyorum çünkü sıcaklık daha arabayı çalıştırmadan 90a çıkıp inemez, çalışır haldeyken de saniyesinde 40-50 derece artıp saniyesinde soğuyamaz |
|||
|
|||
scorpions_64
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
||
yok zaten bi arızanın göstergesi oluyor taminimle, aracın ısınması veya soğuması ile ilgili bi durum değil. ne ise ya binmeye devam et bakalım bu şekilde, zaten tamircilerinde anlayacağı bi durum değil demekki.
|
|||
206 gti 2.0 2000
|
|||
ufuk91
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
2 gündür hiç yapmamıştı bugün üstüste 4-5 defa yaptı yine, takmadım yoluma devam ettim napayım. Bir de aracı çalıştırdım 100 metre gittim sonra yapmaya başladı, yok yok bu kadar çabuk hararet yapması bir aracın imkansız. Kesin elektriksel bir sorun ama neyse torsiyonlarımda sorun var onlar için sanayiye uğradığımda ayrıntılı baktırırım.
Hayır baktırdığımda da dediğiniz gibi ustalar da anlamıyor çünkü denk gelmiyor onlar bakarken hiç olmuyor hararet falan onlarda bilgisayara takıyorlar birşey yok abi deyip gönderiyorlar. |
|||
|
|||
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bence hararet musurun arizali olabilir buda bazen devirde dalgalanmalara sebep olabilir o kadar pahali bir parcada degil
|
|||
|
|||
ufuk91
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
evet devirde dalgalanmalarım da var ama usta müşürde sorun yok dedi. yine de dediğiniz gibi pahalı bir parça olmadığı için bir ilk önce onu değiştirmeyi düşünüyorum bulup alayım da |
|||
|
|||
koray.turan
3. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
|
||
Yeni konu acmak istemedim suan aynı sorun bendede mevcut ustam müşürden olabilir sesi ama ben varsayımlarla ilerlemek istemiyorum
|
|||
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|||
scorpions_64
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
||
sevgili koray.turan kardeşim, aracımı satalı 1.5 sene kadar oldu ama yine de mağdur olmuş biri olarak size yardımcı olmaya çalışacağım. daha önceki yazdıklarım da ki gibi aracınız hararet ibresi yükselip inmesi halinde çalışmamazlık yapıyor mu? bence o ibrenin yükselip inmesi aracın hararet ilgili sıkıntısı değil beyin arızası olduğu için bir işaret. inş. beyin arızası değildir, ufak tefek sensör arızasıdır.
|
|||
206 gti 2.0 2000
|
|||
popeyes
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Koray hocam Merhabalar,
bu işte uzmanlaştım, size şunu belirteyim aracınızın beyin arızası yok diyebilirim. birkaç gün önce bir arkadaş ile tanıştık burada o da aynı sıkıntıdan muzdarip daha önce açtığım konuları biraz araştırırsanız sonunda tespitimde mevcut pego 206 larda bu sorunu birkaç nedenle yapar. fakat önce bana arabanın neler yaptığını anlatın bende size dilimin döndüğünce yardımcı olmayaca çalışacağım. Aracınız ne gibi problemler yapıyor? daha önce açtığım konular ve ayrıca şuraya yadığım konudan takibini yapalım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41354&title=206-sorunlarim-bsi-olabilir |
|||
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|||
burakrak53
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
||
Bence hararet müşüründe veya termostatta problem olabilir hararet okadar hızlı bi şekilde artıp azalacağını sanmıyorum
|
|||
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
|||
telepati1903
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2018 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı telepati1903
|
||
sirf bu saorun icin yardimci olabilirim diye uye oldum..ayni sey benimde basima geldi.mudur degisti yok,en.son usta beyinciye gonderdi beyinci 1000lira istedi vs vs..tabi yaptirmadim.evet sorunu tedadufen baska bir elektrik ustasi buldu..arkadaslar sorun motor sigorta kutusunun icindeki 10amperlil kirmizi sigortalardan birisinin atmasi..saygilar.
|
|||
popeyes
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bu kadar kolay degil, yaniliyorsin, tesadufen bubuld yada bulduğunu saniyorsun,
Hararet ani düşme ve yükselmesi cogunlukço beyin arizasindandir. Net söylüyorum 2 tane 206 elimizden geçti, ikiside ayni arizayi yapti, ikiside beyin problemi cikti, Şaşmaz da beyin tamircisi ikisinide yapti, Beyinde anakart uzeriüze ufak bir çatlaktan kaynaklaniuor. Senin ki sans olmus
|
|||
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|||
telepati1903
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2018 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı telepati1903
|
||
hayir efendim niye yanilayim olani soyluyorum.1=hareret aniden kirmiziya gelip sonra normale dusuyordu 2=arac stop lambasini yakiyordu 3: ayrica devir saati asagi yukari oynuyordu kisacasi arkadasin belirttigi arizalarla birebir..tabi sizin dediginiz gibi sanssa,minumum 1000tl beyinciye vermekten kurtulmusum..belki baskalarida benim gibi sigortayla cozucek.direk yaniliyorsun demek, baskalarini
beyinciye yonlendirme olmus..saygilar. |
|||
Kopser
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2019 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Söz konusu sıkıntı ben de oldu. Hararet 90 dan aniden tavan yapıp stop uyarı çıkıyordu. Dün götürdüm jararet müşiridir dedi usta müşir değişti arıza düzelmedi. Daha sonra elektirijçiye yönlendirdi. Bugün oraya gittim. Bilgisayara bağladı küçük fan çalışmıyor dedi. Bağlantılarına baktı roleler oksitlenmiş onları temizledi. Fan rezistansı çalışmıyormuş 50 tl ye onu aldırdı. 50 tl de işçilik aldı. 100 tlye çözdük şükür.
( araçta küçük ve büyük 2 ayrı fan var 1. si 80-90 da devreye giren küçük fan Bu sessiz çalışıyor. 2. Fan 110 da devreye giren büyük fan bu sesli çalışıyor araç içindeyken sürüş esnasında bile duyulabiliyor).
Düzenleyen Kopser - 30 Mayıs 2019 Saat 01:08 |
|||
kaan206
2. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 462 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
hocam aynı sorun bn de vardı. Termostat ve tüm müşürleri, radyatörü hatta hortumlarını bile sıfırladım değiştirdim gene devam etti. Bn de hararet 50-70 arası hep hiç 75 oldugunu gormedim.
Fun acmaz diye korktum hararet yapar diye ama gostergede 70 bile gosterse fan acıyor. Gostermediğim yer kalmadı sorun hareret gostergesinin servo motoru cıktı Yani sadece gostergede sorun varmış arac beyni hararet müşürü sağlam olduğundan sıcaklığı doğru ölçüyor 95-100 olunca fan acıyormus. Ama gosterge yanlış gosterıyormuş 1 yıl böyle kullandım, fan acmama hararet sorunu yasamadım. Ama fan acmıyorsa dikkat et hararet yapar. İlk yapıcagım iş hararet müşürünü ve fan rolelerini değiştirmek olsun Kafan rahat olur sadece gostergeyı anlayan bi oto elektrikçisinde tamir ettir onun da acelesi yok, Sık trafiğe girdiğimde veya arac sabit 10 dak calıştığında fan devreye giriyordu hemen. Ama bu servo motorları bulmak iş sağlam bir oto elektrikçisi bulman lazım çoğu yapamaz anlamaz. Şunu yapabilirsin 1-akü kutup bası çıkar arac camı acıklen 10 dak bekle kurup basını tak parkları ac gostergelerın hepsi bastan sına vurup gerı donecek gostergeleri resetlemiş olucaksın baktın bu olmadı 2-gösterge camını cıkar hararet ibresini elinle cek al.fun calıstıgında ibreyi 95 te ya da 100 de olacak şekilde yerine tak. Sorun muhtemelen düzelir Bunlarda olmazsa serve motor bozuk gosterge tamiri gerekir
Düzenleyen kaan206 - 30 Mayıs 2019 Saat 00:57 |
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |