Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomatik vites arızası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik vites arızası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik vites arızası
    Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 21:29
Arkadaşlar aracımın vitesi P konumundayken sorun yok. D ve R ye aldığımda araç stop ediyor. Kırmızı ışık larda falan durduğunda çok problem oluyor. Ayrıca bu sorun yeni oldu önceden beri de hararet 100 e yaklaştığında araç kalkışlarda vuruntu yapıyor ve öne doğru itiyor. bazende geri kaçırıyor bu vuruntu sırasında. Aracım 307 pack.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 21:54
Araç vuruntu yaptığında geriye kaçırması normal.çünkü vuruntu ile birlikte şanzuman kendini korumaya alıyor ve belli vitesleri devre dışı bırakıyor. Bunun birçok nedeni olabilir. Şanzuman yağı az olması veya gereğinden fazla olması, yağın eskimesi, fren müşiru arızası,selenoid valfinin ömrunu tamamlanması gibi.basitten zora doğru gidilmesi gerekiyor.ama önce bir cihaza bağlanıp arıza tespiti yapılması gerekiyor. Arabanın stop etme olayına gelince.otomatik araba normalde stop etmez. Lpg varsa lpg ayarı yaptırın. Boğaz kelebeği kirlendi ise ondan yapabilir, son ihtimal ise rölanti motorunun devreye girmemesi.önce sorunu ne zaman yaptığını bulmak lazım lpg de mi benzinde mi. Benim araba da bir iki defa stop etti lpg ayarı yaptırdım bir daha stop etmedi.
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 22:41
Teşekkürler ancan stop olayını yalnızca vitesteyken yapıyor park konumundayken yapmıyor.sanırim birkere benzinde de stop etti. Bu gün bir ustaya sorduğumda valflerden olduğunu valflerjn temizlenip duzelebileceğini temizlenirse 300 tl masrafı olduğunu, valfler değişirse 1000 tl masrafı olduğunu söyledi ancak burada ustalara güvenemiyorum sözde bu aracın şanzımanı daha 8 ay önce 3000 civarı masrafla tamir edildi. Ne yapsam bilemiyorum.
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 22:42
Birde bu araçlarda kaç tane selonoid valfı var. Otomatik şanzımandan anlamıyorum da teşekkürler.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 23:06
İki tane selenoid valf vardir.selenoid valfler değişirken yağı da bosaltmalari gerekiyor. Normalde bunların sıfırı + yağ + işçilik 500 600 lira arasında değişiyor. Malzemeler 230 lira civarı tutar gerisi işçilik. Ve bence o kadar da işçilik isteyen birşey değil yarim saat bile sürücek iş değil. Selenoid valflerinin temizlenip tekrar takıldığını hiç duymadım. Bence ustanızı değiştirin derim.

Düzenleyen talip206 - 25 Aralık 2015 Saat 23:08
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 23:10
Teşekkürler
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 22:22
Arkadaşlar ben bu gün aracının altında yağ akıntısı olduğunu fark ettim. Motor yağını kontrol ettim sıkıntı yok. Sanırım bu yağ şanzıman dan akmış. Bu akıntı aracında uzun zamandır vardı bende motor suyu sanıyordum. Çünki radyatör delikti değiştirdim. Benim aracın sorunu yağ kalmaması olabilir mi. Yağı değiştirin ce düzelebilir mi acaba.
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 22:25
Yoksa yinede selenoidlerin değişmesi gerekir mi? Selonoidler 8 ay önce şanzıman revizyonu da değişmişti tekrar değişir mi?
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 22:57
Hocam selenoidler öyle kolay arıza yapan birşey değildir.genelde 80 bin km civarında arıza vermeye başlar. Oda uzun süre şanzuman yağı değişmediği zamanlarda, yağın özelliğini yitirmesinden dolayı yapar. Yoksa daha uzun süre gider. Yağı kontrol ettirin, yağın az veya gereğinden fazla olması sıkıntıya ve hatalara sebebiyet verir.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 23:05
Aracınız arıca vermediği durumlarda da yokuşlarda geriye kaçıriyor mu.
Eger aracınız arada sırada p den diğer viteslere geçerken takıliyorsa veya arasira n den d ye alinca küt diye geçiyorsa ve sarsıntı oluyorsa fren müşürü arızalanmıştır. Şanzuman kendini korumaya alır bu durumda.
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 23:30
Yok öyle birşey olmuyor geri kaçırmayın sadece bazen vuruntu yaptığında yapıyor. Hatta bu gün bi ara stop ışığı hareket halindeyken yanıp söndü durdu ondan sonra ben yağ kaçağı fark ettim. Aracın altına yattığım da alt tarafın yağ içerisinde olduğunu gördüm. Yarın ustaca baktıracağım o zaman sadece yağı değiştirsem sorun çözülür heralde değilmi
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 Saat 23:56
Sorun yağ gibi görünüyor.yola çıkmadan önce yağ çubuğundan yağı kontrol edin belki motor yağı da kaçırmış olabilir. Eğer şanzuman yağı ise fazla yormadan götürün aracı.mazallah daha büyük problemlere yol açabilir. sonucu burda yazarsanız aynı durumu yaşayanlar için çözüm olmuş olur
Yukarı Dön
Özgün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 Saat 00:01
Teşekkürler yarın baktırayım yazacam.
Yukarı Dön
MuratYlmz. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MuratYlmz. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 Saat 08:20
Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Özellikle ışıklarda durduğumda araba istop ediyordu. LPG sistemini yeniledim. 6 aydır kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım.
Yukarı Dön
turgay307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turgay307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2016 Saat 13:09
eğer 8 ay önce revizyon olmuşsa garantisi devam ediyordur. Sorun şanzımandan ise tabiii
Yukarı Dön
kobramt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kobramt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2016 Saat 19:43
Otomatik vites bakımı diye birşey varmı? Yağı ne zaman değişir?
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 00:06
Orjinalini yazan: kobramt kobramt Yazdı:

Otomatik vites bakımı diye birşey varmı? Yağı ne zaman değişir?

Vardır en fazla 60 bin kmde yağın değişmesi gerekir. Gecikirse selenoid valfleri bozar.
Yukarı Dön
Fthz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fthz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 03:10
Otomatik vites bilmeyen tanımayan için ne ürkütücü bir düzenek :) bugün trafikte durmak üzereyken bir sarsıntı (vuruntu) oldu sandım arkadan biri çarptı... Yol boyu dikkat etmeye çalıştım tespit edebildiğim kadarıyla yavaşlarken vites ikiden bire geçerken vuruntu yapıyor. Yarın ikitellide açık şanzımancı varsa bir uğrayacağım.
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 14:49
Orjinalini yazan: Fthz Fthz Yazdı:

Otomatik vites bilmeyen tanımayan için ne ürkütücü bir düzenek :) bugün trafikte durmak üzereyken bir sarsıntı (vuruntu) oldu sandım arkadan biri çarptı... Yol boyu dikkat etmeye çalıştım tespit edebildiğim kadarıyla yavaşlarken vites ikiden bire geçerken vuruntu yapıyor. Yarın ikitellide açık şanzımancı varsa bir uğrayacağım.

Hocam bu tarz vuruntular genelde boğaz kelebeginden dolayı yapabiliyor. Boğaz kelebeği uygun zamanda gazı kesmediği için vuruntu yapabiliyor. Bence önce onu güzelce temizletip deneyip öyle gidin şanzımaci ya
Yukarı Dön
Fthz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fthz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2016 Saat 07:26
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Orjinalini yazan: Fthz Fthz Yazdı:

Hocam bu tarz vuruntular genelde boğaz kelebeginden dolayı yapabiliyor. Boğaz kelebeği uygun zamanda gazı kesmediği için vuruntu yapabiliyor. Bence önce onu güzelce temizletip deneyip öyle gidin şanzımaci ya

Gün ışıdı ve şanzıman için yola çıkıyordum, sağolasın ilk dediğin gibi kelebeği temizleteyim. Dün kısa mesafe gittim, sıkıntı olmamıştı.
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 95 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 357 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 140 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 106 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27201 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 582 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37253 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297525 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 104 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94867 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1236 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1052 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6627 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 675 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3648 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49752 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1013 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English