|
Otomatik vites arızası |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Özgün
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2015 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 21:29 |
|
Arkadaşlar aracımın vitesi P konumundayken sorun yok. D ve R ye aldığımda araç stop ediyor. Kırmızı ışık larda falan durduğunda çok problem oluyor. Ayrıca bu sorun yeni oldu önceden beri de hararet 100 e yaklaştığında araç kalkışlarda vuruntu yapıyor ve öne doğru itiyor. bazende geri kaçırıyor bu vuruntu sırasında. Aracım 307 pack.
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Araç vuruntu yaptığında geriye kaçırması normal.çünkü vuruntu ile birlikte şanzuman kendini korumaya alıyor ve belli vitesleri devre dışı bırakıyor. Bunun birçok nedeni olabilir. Şanzuman yağı az olması veya gereğinden fazla olması, yağın eskimesi, fren müşiru arızası,selenoid valfinin ömrunu tamamlanması gibi.basitten zora doğru gidilmesi gerekiyor.ama önce bir cihaza bağlanıp arıza tespiti yapılması gerekiyor. Arabanın stop etme olayına gelince.otomatik araba normalde stop etmez. Lpg varsa lpg ayarı yaptırın. Boğaz kelebeği kirlendi ise ondan yapabilir, son ihtimal ise rölanti motorunun devreye girmemesi.önce sorunu ne zaman yaptığını bulmak lazım lpg de mi benzinde mi. Benim araba da bir iki defa stop etti lpg ayarı yaptırdım bir daha stop etmedi.
|
||
Özgün
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2015 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teşekkürler ancan stop olayını yalnızca vitesteyken yapıyor park konumundayken yapmıyor.sanırim birkere benzinde de stop etti. Bu gün bir ustaya sorduğumda valflerden olduğunu valflerjn temizlenip duzelebileceğini temizlenirse 300 tl masrafı olduğunu, valfler değişirse 1000 tl masrafı olduğunu söyledi ancak burada ustalara güvenemiyorum sözde bu aracın şanzımanı daha 8 ay önce 3000 civarı masrafla tamir edildi. Ne yapsam bilemiyorum.
|
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Birde bu araçlarda kaç tane selonoid valfı var. Otomatik şanzımandan anlamıyorum da teşekkürler.
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
İki tane selenoid valf vardir.selenoid valfler değişirken yağı da bosaltmalari gerekiyor. Normalde bunların sıfırı + yağ + işçilik 500 600 lira arasında değişiyor. Malzemeler 230 lira civarı tutar gerisi işçilik. Ve bence o kadar da işçilik isteyen birşey değil yarim saat bile sürücek iş değil. Selenoid valflerinin temizlenip tekrar takıldığını hiç duymadım. Bence ustanızı değiştirin derim.
Düzenleyen talip206 - 25 Aralık 2015 Saat 23:08 |
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teşekkürler
|
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkadaşlar ben bu gün aracının altında yağ akıntısı olduğunu fark ettim. Motor yağını kontrol ettim sıkıntı yok. Sanırım bu yağ şanzıman dan akmış. Bu akıntı aracında uzun zamandır vardı bende motor suyu sanıyordum. Çünki radyatör delikti değiştirdim. Benim aracın sorunu yağ kalmaması olabilir mi. Yağı değiştirin ce düzelebilir mi acaba.
|
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yoksa yinede selenoidlerin değişmesi gerekir mi? Selonoidler 8 ay önce şanzıman revizyonu da değişmişti tekrar değişir mi?
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam selenoidler öyle kolay arıza yapan birşey değildir.genelde 80 bin km civarında arıza vermeye başlar. Oda uzun süre şanzuman yağı değişmediği zamanlarda, yağın özelliğini yitirmesinden dolayı yapar. Yoksa daha uzun süre gider. Yağı kontrol ettirin, yağın az veya gereğinden fazla olması sıkıntıya ve hatalara sebebiyet verir.
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aracınız arıca vermediği durumlarda da yokuşlarda geriye kaçıriyor mu.
Eger aracınız arada sırada p den diğer viteslere geçerken takıliyorsa veya arasira n den d ye alinca küt diye geçiyorsa ve sarsıntı oluyorsa fren müşürü arızalanmıştır. Şanzuman kendini korumaya alır bu durumda. |
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yok öyle birşey olmuyor geri kaçırmayın sadece bazen vuruntu yaptığında yapıyor. Hatta bu gün bi ara stop ışığı hareket halindeyken yanıp söndü durdu ondan sonra ben yağ kaçağı fark ettim. Aracın altına yattığım da alt tarafın yağ içerisinde olduğunu gördüm. Yarın ustaca baktıracağım o zaman sadece yağı değiştirsem sorun çözülür heralde değilmi
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sorun yağ gibi görünüyor.yola çıkmadan önce yağ çubuğundan yağı kontrol edin belki motor yağı da kaçırmış olabilir. Eğer şanzuman yağı ise fazla yormadan götürün aracı.mazallah daha büyük problemlere yol açabilir. sonucu burda yazarsanız aynı durumu yaşayanlar için çözüm olmuş olur
|
||
Özgün
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teşekkürler yarın baktırayım yazacam.
|
||
MuratYlmz.
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2015 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı MuratYlmz.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Özellikle ışıklarda durduğumda araba istop ediyordu. LPG sistemini yeniledim. 6 aydır kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım.
|
||
turgay307
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turgay307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
eğer 8 ay önce revizyon olmuşsa garantisi devam ediyordur. Sorun şanzımandan ise tabiii
|
||
kobramt
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2016 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Otomatik vites bakımı diye birşey varmı? Yağı ne zaman değişir?
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Vardır en fazla 60 bin kmde yağın değişmesi gerekir. Gecikirse selenoid valfleri bozar. |
||
Fthz
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Otomatik vites bilmeyen tanımayan için ne ürkütücü bir düzenek :) bugün trafikte durmak üzereyken bir sarsıntı (vuruntu) oldu sandım arkadan biri çarptı... Yol boyu dikkat etmeye çalıştım tespit edebildiğim kadarıyla yavaşlarken vites ikiden bire geçerken vuruntu yapıyor. Yarın ikitellide açık şanzımancı varsa bir uğrayacağım.
|
||
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam bu tarz vuruntular genelde boğaz kelebeginden dolayı yapabiliyor. Boğaz kelebeği uygun zamanda gazı kesmediği için vuruntu yapabiliyor. Bence önce onu güzelce temizletip deneyip öyle gidin şanzımaci ya |
||
Fthz
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Gün ışıdı ve şanzıman için yola çıkıyordum, sağolasın ilk dediğin gibi kelebeği temizleteyim. Dün kısa mesafe gittim, sıkıntı olmamıştı. |
||
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |