![]() |
|
OTOMATİK ACİL YARDIMM PUG206 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 Saat 09:17 |
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce de yazmıştım bir ara... peugeotların 206 otomatik şanzıman kulanıyorum. Son zamanlarda sık sık araç ilk çalıştığında hareket edince 3 vitese geçmeden ''S'' ve ''*'' ışıkları yanıp sönüyor. Bu sorunu yaşamayan yok sanırım. Şimdi Ben forumu takip ederek önce şanzıman yağını değiştirdim. ATP mobil yağı koyduk. yaklaşık 2500km yaptım değişimin üzerine... ancak şu an sık sık şanzıman korumaya almaya başladı hatta geçen kontak kapatım tekrar açtım yine yaptı. Bu noktada ne yapmalıyım. Selenoidleri mi değiştirmeliyim. Bu problemi tam olarak çözen arkadaşlar var mı? Şanzımanı iyice pert etmek istemiyorum. bu hafta sonu tamirciye gidebilirim... ![]() İyi günler, |
|
![]() |
|
Adrenaline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2013 Konum: kastamonu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adrenaline
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmiş olsun dediğiniz gibi bu sorunu yaşamayan sanırım yok :) Daha önceden 206 da bu sorunu yaşayıp çözümü için baya araştırma yapmıştım,gerek ustaların görüşü gerekse forumlardaki çözümler sonucu selenoid valflerin değişmesi gerektiği,değişirken yağında yenilenmesi ve yazılımın güncellenmesiyle çözüme ulaşanların sayısı oldukça fazla,gel gelelim bu işlemler yapıldıktan sonra aynı hatayı alanlarda var.Biz çözüme ulaşamadan aracın sıkıntısınıda söyleyerek satmak zorunda kaldık,o yüzden net bir şey diyemiyorum :(
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim.
Ben araı seviyorum ancak bu durum çokcanımı sıkıyor... Nasıl yapsam bilemedim artık... |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Selenoid değişimi problemi çözer bence. Yalnız değişimi yapınca yazılım da yukletin.
|
|
![]() |
|
Bugün yarın bir şanzımancıya gideceğim arkadaşalr önce bilgisayara bağlatmak istiyorum umarım sorun orada görünür.
|
|
![]() |
|
Ercan3457 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2015 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ercan3457
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamin aleyküm arkadaşlar acil Yardıma ihtiyacım var bende 306 Cabrio var 1998 model araç geri geri normal halde gidiyor ama D ye aldığımda yada normal 1 Le Kalkış yapmak istediğimde araba gitmiyor fakat geri geri gitmesi çok normal problemsiz ama ileri gitmiyor ne olmuş olabilir Arabay problem nedir çözemedik balata sıyırmış olabilir dediler ve şanzıman on olduğu yerde yağ dökülmüş sızmış gibi bunun sorunu nedir arkadaşlar çözemedik herkes bişey söyliyor bilenden bilmeyende ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..
|
|
![]() |
|
Merhaba,
bence yağ düzeyine baktırın önce daha sonra basınç vanalarına, belki sistem basıncı ayarlamayamadığı için ileri vites geçişleri yapmıyordur. birde bence pozisyon şalterine de baktırın.. motoru filan yıkattınız mı ? yada motor kısmına su filan girdimi? Ben 2 hafta önce selenoidleri değiştirdim ancak daha sonra araç dakontak açtığımda s ve * ışıkları yanıp sönüyordu. fakat araç geri gidiyor ancak ileriye neredeyse çok yavaş gidiyordu. vites bile atmıyordu. hemen ustamı aradım o da getir dedi... ve pozisyon şalterini ayarlama yaptı... iyi günler, |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |