OTOMATİK ACİL YARDIMM PUG206
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38926
Tarih: 23 Mayıs 2025 Saat 02:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: OTOMATİK ACİL YARDIMM PUG206
Mesajı Yazan: 10URAKAR
Konu: OTOMATİK ACİL YARDIMM PUG206
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2015 Saat 09:17
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce de yazmıştım bir ara... peugeotların 206 otomatik şanzıman kulanıyorum. Son zamanlarda sık sık araç ilk çalıştığında hareket edince 3 vitese geçmeden ''S'' ve ''*'' ışıkları yanıp sönüyor. Bu sorunu yaşamayan yok sanırım. Şimdi Ben forumu takip ederek önce şanzıman yağını değiştirdim. ATP mobil yağı koyduk. yaklaşık 2500km yaptım değişimin üzerine... ancak şu an sık sık şanzıman korumaya almaya başladı hatta geçen kontak kapatım tekrar açtım yine yaptı.
Bu noktada ne yapmalıyım. Selenoidleri mi değiştirmeliyim. Bu problemi tam olarak çözen arkadaşlar var mı? Şanzımanı iyice pert etmek istemiyorum. bu hafta sonu tamirciye gidebilirim...
İyi günler,
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Adrenaline
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2015 Saat 15:08
Öncelikle geçmiş olsun dediğiniz gibi bu sorunu yaşamayan sanırım yok :) Daha önceden 206 da bu sorunu yaşayıp çözümü için baya araştırma yapmıştım,gerek ustaların görüşü gerekse forumlardaki çözümler sonucu selenoid valflerin değişmesi gerektiği,değişirken yağında yenilenmesi ve yazılımın güncellenmesiyle çözüme ulaşanların sayısı oldukça fazla,gel gelelim bu işlemler yapıldıktan sonra aynı hatayı alanlarda var.Biz çözüme ulaşamadan aracın sıkıntısınıda söyleyerek satmak zorunda kaldık,o yüzden net bir şey diyemiyorum :(
|
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2015 Saat 17:04
Teşekkür ederim. Ben araı seviyorum ancak bu durum çokcanımı sıkıyor... Nasıl yapsam bilemedim artık...
|
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2015 Saat 23:43
Selenoid değişimi problemi çözer bence. Yalnız değişimi yapınca yazılım da yukletin.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2015 Saat 08:18
Bugün yarın bir şanzımancıya gideceğim arkadaşalr önce bilgisayara bağlatmak istiyorum umarım sorun orada görünür.
|
Mesajı Yazan: Ercan3457
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2015 Saat 02:27
Selamin aleyküm arkadaşlar acil Yardıma ihtiyacım var bende 306 Cabrio var 1998 model araç geri geri normal halde gidiyor ama D ye aldığımda yada normal 1 Le Kalkış yapmak istediğimde araba gitmiyor fakat geri geri gitmesi çok normal problemsiz ama ileri gitmiyor ne olmuş olabilir Arabay problem nedir çözemedik balata sıyırmış olabilir dediler ve şanzıman on olduğu yerde yağ dökülmüş sızmış gibi bunun sorunu nedir arkadaşlar çözemedik herkes bişey söyliyor bilenden bilmeyende ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2015 Saat 08:04
Merhaba, bence yağ düzeyine baktırın önce daha sonra basınç vanalarına, belki sistem basıncı ayarlamayamadığı için ileri vites geçişleri yapmıyordur. birde bence pozisyon şalterine de baktırın.. motoru filan yıkattınız mı ? yada motor kısmına su filan girdimi?
Ben 2 hafta önce selenoidleri değiştirdim ancak daha sonra araç dakontak açtığımda s ve * ışıkları yanıp sönüyordu. fakat araç geri gidiyor ancak ileriye neredeyse çok yavaş gidiyordu. vites bile atmıyordu. hemen ustamı aradım o da getir dedi... ve pozisyon şalterini ayarlama yaptı... iyi günler,
|
|