![]() |
|
gösterge lambalarından bazıları yanmıyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2015 Saat 23:20 |
|
arkadaşlar bu bir sorun mudur bilmiyorum. kontağı çevirince ilk kademede bazı gösterge lambaları yanmıyor. örneğin airbag, abs, motor lambası ve birkaç lamba daha göstergede yanarken akü, ısıtma bujisi lambası, yağ lambası vs. yanmıyor. arabayı çalıştırınca yanan lambalar sönüyor haliyle. bazı forumlarda okuduğum kadarıyla bu lambalar bir arıza durumunda yanıyormuş. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
kontağı ilk çevirdiğimde yanan lambalar... bunlarda araç çalıştıktan sonra sönen lambalar... Düzenleyen xmen - 11 Mart 2015 Saat 00:19 |
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Akü lambasının yanması gerekir.dizel araçlarda kızdırma (ısıtma) bujisi lambasının da yanması lazım. Hatta kızdırma bujisi lambası söndükten sonra araç çalıştırılmalı. Bence bir sorun var
|
||
![]() |
||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|
sigorta da bir sıkıntı olabilir mi acaba. aracın çalışmasında hiçbir problem yok..
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
Olabilir çünkü normalde yanması gereken lambalar.bence kontrol ettirin. Allah muhafaza yağ ile ilgili bir problem olur lamba yanmadığı için farkedemeyebilirsiniz. |
||
![]() |
||
|
aynen katılıyorum size benimde aklıma bunlar geldi. en kısa zamanda bir sigorta kontrolü yaptırayım en iyisi. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bu konuda tecrübeli başka arkadaşlarda varsa yorumlarını bekliyorum. Ona göre bir yol izleyeyim.
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
|
Kızdırma bujisi çalışmak için epey soğuk hava istiyor 307'lerde. -5 civarı ya da daha soğuk olmalı. Adana'da pek sık göremezsiniz o lambayı bilginiz olsun. Diğerleri tamam ama kızdırmaya takılmayın derim.
|
||
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
||
![]() |
||
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
|
işte tam bu bahsettiğiniz olay benim başıma geldi.ama yağ kaçırdığını erken farkettimde pek birşey olmadı şükür.benim hala yanmıyor tamirci gösterge içerisindeki ampülün yanmış olabileceğini söyledi.böyle birşey olabilir mi? benim sadece yağ lambası yanmıyor.
|
||
![]() |
||
|
göstergenin fotolarını ekledim arkadaşlar konu güncel..
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
|
307 kullanim klavuzunda aku lambasi aciklamasinda "Kontak her açıldığında birkaç saniye boyunca yanar" ibaresi var iken yag lambasinda yok. Sizin resimlere bakinca sanki bizimkinde de daha fazla lamba yaniyor gibi gelmedi bana, yarin dikkatli bakayim, karsilastiralim. Zaten her kontagi actiginizda yag seviyesi olculur ve ariza-eksiklik-fazlalik yok ise km sayacinda "oil ok" cikar. Surus aninda ani bir basinc kaybi olsa yine yol bilgisayarinda "yag seviyesi dusuk" uyarisi verir, gostergede stop lambasini yakar, sesli uyari da verir. Yani bizim arabalarda bir ampul arizali diye yag aksakligini farkedememek baya dusuk olasilik.
|
||
eeccaa
||
![]() |
||
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
|
Benim araba yağı boşalttı ne yağ lambam yandı ne bilgisayar uyarı verdi ne de stop lambası yandı. Fark etmesem motor gidecekti zaten. İlk kontak açınca yağ lambası yanar mı diye kılavuza vaktim ama hangi lambalar yanar belirtmemis. Yağ lambası yok yani. Usta yağ müsurunu değişti baktı düzelmedi göstergedeki ampul yanmıştır dedi. Ama sigortadan da olabilir mi bu arkadaşlar?
|
||
![]() |
||
|
Geçmiş olsun, arızalı müşür tüm uyarıları engelledi belki. 206+ klavuzunda da ilk kontakta yağ yanmaz akü yanar şeklinde yazmışlar. İlgili sigorta da far kumandalarının altındaki kutuda: " 15 numaralı 15 A olan: Gösterge tablosu - Çok işlevli ekran - Klima - Oto radyo" olsa gerek. Bunu kontrol edebilirsiniz ama yanık olsa yazanların hepsi çalışmıyor olmalıydı. Şimdi baktım bizim arabada da (307) akü ve yağ lambası yanmıyor. Yolda zorlanıp stop ederse yanıyor diye hatırlıyorum ama onu denemedim. Klavuza göre yağ yanmıyor zaten ama bence akü de yanmayacak şekilde programlanmış. Mantıklı değil ama böyle yapmışlar diye düşünüyorum.
|
||
eeccaa
||
![]() |
||
|
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
|
Benim müşürü değişti ama Musur sağlam çıktı. Bugün kaputu açtım sigorta kutusuna baktım 15A yoktu ama iki tane 15 vardı anlayamadım. Elektrikçiye göstermem lazım. Birşey daha fark ettim göstergelere emniyet kemeri göstergesi var ama hiç bir zaman yandığını görmedim ben. Acaba bir sigorta yandida bu iki lambanın uyarı vermesini engelliyor mu? |
||
![]() |
||
|
Benim akü yanıyor bu arada.
|
||
![]() |
||
|
eeccaa evet bende o lambanın yandığını hiç görmedim, demek sizdede benim gibi göstergeler. Bi sigorta kontrolü yapmak lazım.
Düzenleyen xmen - 11 Mart 2015 Saat 15:15 |
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
|
Sadece 1-2 küçük lambanın özel sigortası olacağını sanmıyorum. Kitapçıklarda da gösterge sigortaları bir dolu donanım ile birlikte görünüyor. Ampül yanması da zor. Çok net hatırlamıyorum ama sanki yeni 307 gösterge aydınlatmaları tamamen led diye okumuştum. Ömürleri çok daha uzun olmalı ki bizim arabalar pek yaşlı sayılmazlar. 206+ daha da yeni hatta. Söylediklerimden bu işin peşine düşmeyelim anlamı çıkmasın. Zaten önemsemesem yazmam bu kadar :) Yağ lambası kontrolü için yağ değişiminde yağ boşalınca kontağı açıp bakmak da bir çözüm. Bizimki yeni değişti sayılır, onu da deneyemiyorum. Ama viteste frenle stop ettirip bir bakacağım lamba durumuna.
|
||
eeccaa
||
![]() |
||
|
Dediğini anladım bana sigorta gibi geliyor ampul yanması dediğin gibi zor ve saçma bir ihtimal. Mesela benim sadece silgeclerim su püskürtmuyordu sigorta eksikmiş taktılar çalıştı. O yüzden ben sigortadan şüpheleniyorum. Kitapçıktan şu emniyet kemerini bir bakayım ikaz yapıyor mu diye?
|
||
![]() |
||
|
bende ampülle alakalı olacağını zannetmiyorum. bir forumda okumuştum bilgisayara bağlatıp kapatılabiliniyormuş bu ikaz lambaları falan. gerçi bu da çok saçma birşey.. yani geriye tek birşey kalıyor o da sigortalardan olabilir..
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
|
sizin dediğnizde olabilir. belki de eksik bir sigorta vardır..
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||
![]() |
||
|
Kitapçığı baktım kemer uyarı sistemi yanması gerekirken yanmıyor bende. Muhtemelen sigortadan kaynaklanıyor. Bu arada yeni bir özellik daha buldum çocuk kilidi varmış nasıl aktif edebileceğimi öğrendim. 1 buçuk senedir kullanıyorum bilmediğim özellikleri varmış :) kapı çocuk kilidine geçmiş bir tanesi. Bizde aylardır kapı bozuk diye biniyoruz. Hep dışardan arıyorduk kapıyı. Meğersem biz fark etmeden çocuk kilidine geçmiş kapı :) çocuk kilidini bulduğuma mi sevineyim kaç aydır bozuk diye bu halde kullandigimiza mi üzüleyim bilemedim yani:)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |