![]() |
|
Debriyaj sorunu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mstfkys ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2014 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 Saat 22:12 |
Merhaba arkadaşlar. 106 xs sahibiyim. Başlıkta yazdığım gibi aracımın debriyajı sorunlu. Sorun şu bazenleri debriyaj iyice yumuşuyor sanki debriyajı hissetmiyorum. Ayağımı az çektiğim zaman anında stop ediyor. Bazen köklememe rağmen vites geçmiyor. Azar azar gaz pompalayınca düzeliyor. Debriyajı pompalamam birşey değiştirmiyor. Sorun çıkmadığı zaman kalkışlarda vites geçişlerinde hiç bi sorun yaşamıyorum. Fakat yer geliyor ayağımı milim oynatmamla stop ediyor. Sorunum budur arkadaşlar. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
mstfkys ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2014 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güncel..
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
debriyaj bilyası sıkıntılı olabilir dediklerinize göre...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
Daha yeni tamirciden geldim. Adama debriyajda sorun var dedim bindi geri vitese attı gaz verdi birden çekince stop etti. Baskı balatada sorun yok dedi. Buradaki gibi tarif edince debriyaj halatı değişmelidir dedi. Orjinali 85 tl cavo diye bi marka 30 tl orjinal alıp takacağım fiyatı sizce uygunmudur arkadaşlar ? Tamirciyi tanımıyorum ilk defa uğradım. Adam muadil alma orjinal al muadili buna uymaz dedi. Adamın dedikleri ve adamın teşisi sizce doğrumudur arkadaşlar ?
|
|
![]() |
|
güncel
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
önceki yorumumdada belirtmiştim: Çekişi Normal Fakat Sadece vites geçişlerinde Sıkıntı Var ise belli başlı nedenleri vardır; *Debriyaj Bilyası *Debriyaj Teli *Vites Dişlileri(Şanzımanın içinde kopukluk,dişli sıyırma, şanzıman yağının işlevini yerine getirmemesi Gibi) işçiliğine 30 lira dediğini anladım yanlış olmadıysa ki normal bir fiyat sadece halatı değiştiricek fazla sürmeyen bir işçilik parça konusunda eğer binicysen aracını seviyorsan arkadaş orjinalden kaçma senin avantajına olur...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
Valla bugün sabah aracı tamirciye bıraktık amortisör tablasının falan değişmesi lazımdı galiba tak diye ses geliyordu direksiyonu çevirince. başka bir tamirciye götürdük bugün. adam debriyaj teline bi bakayım dedi belki bir yere sıkışmış ondanda yapabilir dedi dişlilerine bakayım dedi bayaa bi bakacak işte bugün öğlenden sonra alacağım inşallah
Yinede yardımların için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |