![]() |
|
Motor sogukken benzinde tekleme,yığılma(GÜNCEL) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Araba motoru 1 lpg de 1.5 yıllık. Bizimki cok aşırı derecede yapıyo ama sonra duzelmesi motor sicakligi 80 ne falan gelince benzine geçtiğimde ancak oluyor. O da tam degil |
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Lpg de bi sıkıntı yok zaten maşallah araba gazda canavar, benzinde masaj aleti :) ısı musurunu degistirip depoyu da tamamen bosaltip sonra benzin aldığımda sıkıntı bitmişti. Ama tekrar başladı iste benim aklıma musur geliyor ? Yine mi bozuldu acaba |
||
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
??????????????? Rodeo gunceli !!! bi akil verin değerli forumdaşlar
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Yok mu ya başına gelen başka mağdur ? Konuyu takip etmekten işime gücüme bakamaiyorum :) sonra hatun kızıyor birak su telefonu artik diye
![]() |
||
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rodeocu arkadaşımıza cevap verin yengeyle problem yaşamasın(bana da kızıyor hatun)
![]() |
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
Keni aracım için çözüm benzinde kullanmak oldu.
LPG'yi düğmesinden kapattım, yarım depoya yakın benzin vardı ve hepsi bitirene kadar 5 gün kadar benzinde kullandım, ilk günlerde genelde çekiş düşüktü ve başlıktaki sorun vardı, bugün artık depo neredeyse boşaldı ve 2 gündür araç sabah çok rahat çalışıyor, hemen kalkıyor ve çekiş gayet güzel. Bugün bir yarım depo daha benzin alıp onu da bitirdikten sonra LPG ayarı yaptırmaya gideceğim ve normal LPG kullanımına geçeceğim bakalım... |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Onu da denedim ama geçici bir çözüm oldu :) Depoyu açıp temizletmek lazım sorun kesinlikle depoda veya borularda bence .
|
||
||
![]() |
||
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
|
sorununu Oksijen sensöründen kaynaklanıyor. değiştirin sorununuz ortaan kalkacaktır.
Aracı çalıştırıp rölantide bıraktığınzda kendiliğinden söner yani stop eder, gaz verdiğinizde boğulur gibi patırdama yapar ve gaza tepki vermez.. bu nedenlerin kaynağı O2 sensörüdür, emin olmak için makinaya bağlatabilirsiniz ama %99 diyorum :) rölanti sensör, ısı müşürü vs. ksinlikle değil 8 senedir pejoya biniyorum.
|
||
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Okan baya emin. Benim önerim bedava önce bunu bir dene istersen.
Benimde önceden kia marka bir aracım vardı aynı sorununuzdan bende yaşamıştım. Birçok temizlik ve bakım yaptırdım ancak düzelmemişti.
İnternetten araştıra araştıra sorunumu çözdüm. Sorun depoda oluşan yüksek basıncın benzin pompa motorunu etkilemesi sonucu yeterli debide (3 bar) benzin basamamasıymış. Bu sorun olduğunda Depo kapağını açınca pıss diye gaz çıkıyor. Sorun anında düzeliyordu. Bu işlem çok kolay bir dene istersen. Yada pompan bozuk olabilir.
Bunun sebebide aracında uzun müddet benzin bırakman veya sürekli ışık yanacak kadar az benzin bulundurman. Benzin pompa motorunda arızaya yol açıyor vs.
|
||
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
||
![]() |
||
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
|
Bu dediğimi şu şekilde test edebilirsiniz. (O2 arızasını yani)
Aracınızı çalıştırın, motor bayılmaya başladığında (gaz yemede sorun olmuyorsa), gaz pedalına 6-6.500 rpm lere kadar basın gaz verin 1 kaç defa bunu tekrarlayın ve bırakın motor kendini toparlıcaktır.
Eğer motor bayılmaya başladığında gaza tepki vermiyorsa, aracı çalıştırın 3-4 saniye sonra dediğim şekilde deneme yapın. Motor normale dönecektir. Eğer bu şekilde oluyorsa O2 sensörünüzü değiştirebilirsiniz :) |
||
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
selcuk335 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2014 Konum: yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk335
|
arkadaşlar aynı sorun bendede var severek aldım ama artık tiksindim. gaz kelebegi temizliği yaptım carbon clean attım depo ya benzinde kullandım bujı leri degiştirdm. ustalarla terbiye olacazz
|
||
selcuk
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Benim ilk mesajda yazdığım sorun varsa eğer ısı musru ( yalnız orjinal olsun ) değiştirin ve imkan varsa depoyu hortumları değiştirin. En olmadı depoyu bitirip sonuna kadar 2 3 defa kullanarak geçici çözümdür |
||
||
![]() |
||
|
|
||
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Yalnız benim aracim bunu sürekli yapmıyor. Benzin miktarı yarım depodan fazla olduğunda veya az da olsa motor ısındıktan sonra genelde bu sorunu tekrarlamiyor. Eğer oksijen sensöru olsa sürekli yapması lazım değil mi ? |
||
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
yazılımsal, boruların tıkanması, paslanma gibi problemler olabilir. benzin katkılarını bir dene derim deopdan borulara kadar temizleyeninden.
|
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
Evet bende de geçici oldu. Sonra en ucuz parçadan başlayarak yakıt besleme sistemini değiştirme kararı aldım ve benzin filtresini değiştirdim (değiştirmişken hava ve yağ filtresi de değişti), benzin filtresini söküp içindeki benzini akıtınca mat gri renkli bir sıvı aktı. 4 Gün oldu sorun kalmadı şimdilik. İnşallah bu geçici olmaz. |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
|
Bir yerde gaza geçiş ısısını düşük ayarlamanın zaman içinde bu sorunu yapacağını yazmış bir arkadaş, bu bedava çözümü denemek isedim.
Gazı kapatıp sorun kalmayıncaya kadar (benim araçta 2 gün sonra hiç sorun kalmadı) benzinde kullandım, sonra gaza geçiş sıcaklığı için servise gittim, 35 miş, 50 istedim eleman abi çok olur 40 yapalım dedi, pazarlıkla anlaştık 45 yaptık, şimdilik sorun yok. |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
eeRR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
|
herkese merhaba ;
bende 2001 model 1.4 benzin ve atiker sıralı sistem pejo 206 var.tüpte araç çok rahat çalışıyor hiç bir sıkıtısı yok ama benzinde çekiş düşüklüğü ve geç çalışma var.arabayı stop edip 2 3 saat sonra çalıştırmak istediğimde marş alıyor çalışacak gibi oluyor ama stop ediyor.ustaya götürdüm benzin sisteminde arızayı aradık benzin pompası değişti olmadı,rölanti motoru dedik sağlam çıktı. benzin filtresine baktık sorun yok. sonra usta 1.6 pejo nun 4 delikli enjektörlerini denemiş araba cok iyi çalıştı dedi.bunun üzerine enjektör bozuk dedik gittim enjektör aldım orjinal hali tek delikli olduğu için parçacı tek delikli enjektör verdi taktık çalışmadı yine geç çalışma ve çekişte düşüş devam ediyor yokuşları tüpte 80-90 la çıkıyorum benzinde 30-40 la çıkıyorum anlamadım gitti. bir de atikere gittiğimde benzinde yüksek değerler veriyor demişti.oksijen sensörün arızalı olabilir demişti.oksijen sensörüne baktırmadım açıkcası oksijen sensörü çalışmamazlık yaptırmaz dedi usta. sizce arıza ne olabilir. ustanın dediği 4 delikli enjektörleri takmak mantıklı mı . bu arabanın tek delikli enjektörle çalışması gerekmez mi. ne yapacağımı bilmiyorum yardım edersiniz sevinirim. |
||
![]() |
||
|
Bujileri değiştirirken Bosch lpg için olanlarıyla değiştirin. Aracı arada kendiniz benzine alın öyle sürün, LPG'ye tamamen alıştığında bu dediğiniz oluyor. Aslında bozukluk ama hemen hemen bütün lpg'lilerin kaderi bu. Oksijen sensörü değişir düzelir sonra bir iki hafta sonra aynı olur. Bakımları aksatmayın, güvendiğiniz yerden lpg alın ve gaz ayarını yaptırıp devam edin.
|
||
![]() |
||
|
ÇÖZÜM: LPG REGÜLATÖRÜ VE GAZ KESİCİ DEĞİŞİMİ
Benim araçta sorun son aylarda bayağı artınca çözüm aramaya başladım. Lpg montaj yapan bir usta lpg deposundaki vanadan gazı kapattı ama gaz sistemi çalışır vaziyette 3 gün kullandım. Araç gaza geçeceği zaman gaz basıncı olmayınca uyarı veriyor benzinde devam ediyor. Bunun amacı lpg beyhini test etmek. 3 gün hiç sorun olmayınca ustaya gittim ve beyinde sorun yok regülatör ve kesici değişecek bekledikçe ya su yada gaz kaçırıyor bu da ilk çalışmada motoru boğuyor hatta enjeksiyon zamanlamasını da tam uygulayamaz motor sesli veya sarsıntılı çalışır dedi. Neyse değişimi yaptı hatta borular ve bazı tesisatı da yeniledi. Sonuçta bu sorun bitti ve aracın gaz yemesi sesi gidişi değişti rahatladı. |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |