![]() |
|
otomatik geri viteste vuruntu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
yıldız ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 Saat 00:51 |
||
herkese merhabalar .3 hafta önce kadar ilk peugeot arabamıza sahip olduk .2004 model 307 xt otomatik . eksperde araç iyi çıktı fakat peugeotnun otomatik şanzımanı nasıldır güvenebilir miyiz derken sanayide ustaya götürdük aracı (almadan önce) usta bak bakalım sıkıntı varmı gibilerinden .. şehir içi dur kalklı , otobanlı süratli kısa bir turun ardından usta beğendi sıkıntı yok dedi yalnızca geri vitese geçişte vuruntu var ama sıkıntı değil bu dedi (adam demese fark etmicem ama bariz varmıs gercekten de ) aldığımız adam bu sorun için şanzıman yağını değiştirmiş sadece.. her neyse yetkili servise sokalım dedik arabayı direk şanzıman revizyonu dendi ve ciddi maliyet çıkardı .
şimdi biz bu geri vitesteki vuruntuyla bu arabayı kullanmaya devam etsek büyük bela çıkarırmı? revizyon dışında çaresi yokmudur ? yetkili servis dışında ustaya revizyon yaptırsak ne kadar güvenebiliriz ?(izmirde yaşıyorum) ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler .böyle bir forum her kullanıcı için büyük nimet . araba çok hoşuma gitti ama bu olay biraz tadımı kaçırdı
![]() |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Vuruntunun şiddetini bilemediğimiz için tam bir şey diyemeyeceğim ama geri viteste vuruntu yapar, revizyonluk bir durum olduğunu sanmıyorum, normal kullanımda sizi rahatsız eden bir durum yoksa, böylece binmeye devam edin, ciddi bir sıkıntı oluşursa araç zaten size gereken uyarıyı yapar.
|
|||
![]() |
|||
yıldız ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
||
rölantide ufak bir dengesizlik ve bir küt sesi var ama normal sürüşte veya geri viteste sürerken sıkıntı yok . araba uyarı yapar derken şanzımanla ilgili uyarı sistemi var mı 2004 model 307 lerin yani bir simge çıkarmı ekranımda?
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Evet uyarı sistemi var, kar ve spor mod ışıkları yanıp söner ve yol bilgisayarın da automatic gear fault uyarısı verir.
|
|||
![]() |
|||
||
teşekkür ederim
|
|||
![]() |
|||
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
||
Geçmiş olsun , benmde 206 cc m'De geri viteste hafif vuruntu hissettiriyor ..
Benim Aracım 2004 206cc zaman zaman yokuşlarda geri kaçırma yapıyor çekişten düşüyordu . Tekrar çalıştırdığınızda düzeliyordu .. Uzun bir zaman sonra yine çekişi düştü ve Automatic gear fault uyarısı ile birlikte Spor kar ışığı yanıp sönmeye başladı . .. Neyseki istop edip çalıştırınca normale dönüyor .Selonoid valfe ve yağ değişimi sanayide çok iyi yapan anadolu yakasında bildiğiniz bir yer varmıdır ? Yetkili servis olarak Tuzla'ya gidiyorum her zaman ,lakin maddi açıdan bu günlerde yorulmak istemiyorum .
|
|||
![]() |
|||
||
şahsen ben izmirdeyim burada 2.sanayide ünal ı tavsiye ediyorlar.istanbul için orada yaşayan arkadaslar yardımcı olacaktır
|
|||
![]() |
|||
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
||
|
|||
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
|||
![]() |
|||
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
||
|
|||
![]() |
|||
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
tamam sizin belirrtiğiniz gibi autocenter bostancıya gidicem .İnternetten araştırdım ,memnun olduğunu söyleyen kişilerede rastladım .
Arızadan arızaya değişir ,her durum birbirinden farklı olabilir fakat , Selonoid değişimi yağ değişimi ne kadar bir zaman alır biliyormusunuz ? Arayıp randevüşü gitmek daha iyi olabilir .Çünkü yokuş inişlerde ve dik çıkışlarda vuruntu hissediyorum Auto gear fault yazısı hemen beliriyor ve çekişten düşüyor,tamir zamanı geldi. . .
Düzenleyen 206cc57 - 13 Mart 2014 Saat 18:02 |
|||
![]() |
|||
||
Kolay gelsin.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Merhaba ,
Dediğiniz servisi arayıp randevü aldım geçtiğimiz günlerde lakin nakitede biraz sıkışıktım . Bu durumda kredi kartımı alıp her zaman gittiğim dumankaya peugeot 'a gittim . Serviste Usta yağ değişişiminin yeterli olduğunu söyledi .Valflerim görevini yapıyormuş . Şanzıman yağ değişimi(5 lt Al4) , Üst silindir kapağı conta değişimi ( ön ve arka silindir kapağı sökülmüş hiç yağ terlemesi yapmıyor ), Motor suyu ilavesi ,direksiyon hidr. yağ ilavesi ( direksiyon pompam yağ kaçırıyor evvelden beri ) ,40 - 50 tl benzin koymuşlar arabama benzin dipteydi götürdüğümde ,motordaki atık yağların temizlenmesi ve güler yüzlü karşılama dinleme ve uğurlama .. Aracımda şimdi Vites geçişlerini hissetmiyorum ,hata vermiyor 1 haftadır , Sadece , Bir daha tekrarlarsa ileride revizyona gidilebilir diye belirtti usta .Toplam 328 tl , is bnk kredi kartına 6 taksitle ödedim .
Düzenleyen 206cc57 - 26 Mart 2014 Saat 14:00 |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ben servise giderken benzin almadım , azdı ve fuel low ışığı yandı ,.. :(
testler içinde yeter diye düşündüm ,aracı teslim adığımda çeyrek depo benzin vardı .Faturaya baktım ama benzini içermiyordu jest yapmışlar sanırım .
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |