Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

otomatik geri viteste vuruntu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34025
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 07:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: otomatik geri viteste vuruntu
Mesajı Yazan: yıldız
Konu: otomatik geri viteste vuruntu
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 00:51
herkese merhabalar .3 hafta önce kadar ilk peugeot arabamıza sahip olduk .2004 model 307 xt otomatik . eksperde araç iyi çıktı fakat peugeotnun otomatik şanzımanı nasıldır güvenebilir miyiz derken sanayide ustaya götürdük aracı (almadan önce) usta bak bakalım sıkıntı varmı gibilerinden .. şehir içi dur kalklı , otobanlı süratli kısa bir turun ardından usta beğendi sıkıntı yok dedi yalnızca geri vitese geçişte vuruntu var ama sıkıntı değil bu dedi (adam demese fark etmicem ama bariz varmıs gercekten de ) aldığımız adam bu sorun için şanzıman yağını değiştirmiş sadece.. her neyse yetkili servise sokalım dedik arabayı direk şanzıman revizyonu dendi ve ciddi maliyet çıkardı .

şimdi biz bu geri vitesteki vuruntuyla bu arabayı kullanmaya devam etsek büyük bela çıkarırmı?
revizyon dışında çaresi yokmudur ?
yetkili servis dışında ustaya revizyon yaptırsak ne kadar güvenebiliriz ?(izmirde yaşıyorum)

ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler .böyle bir forum her kullanıcı için büyük nimet . araba çok hoşuma gitti ama bu olay biraz tadımı kaçırdı Confused 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 08:37
Vuruntunun şiddetini bilemediğimiz için tam bir şey diyemeyeceğim ama geri viteste vuruntu yapar, revizyonluk bir durum olduğunu sanmıyorum, normal kullanımda sizi rahatsız eden bir durum yoksa, böylece binmeye devam edin, ciddi bir sıkıntı oluşursa araç zaten size gereken uyarıyı yapar.

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 16:13
rölantide ufak bir dengesizlik ve bir küt sesi var ama normal  sürüşte veya geri viteste sürerken sıkıntı yok . araba uyarı yapar derken şanzımanla ilgili uyarı sistemi var mı 2004 model 307 lerin yani bir simge çıkarmı ekranımda?

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 16:26
Evet uyarı sistemi var, kar ve spor mod ışıkları yanıp söner ve yol bilgisayarın da automatic gear fault uyarısı verir.

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 23:44
teşekkür ederim

Mesajı Yazan: 206cc57
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2014 Saat 18:40
Geçmiş olsun , benmde 206 cc m'De  geri viteste hafif vuruntu hissettiriyor ..
 Benim Aracım 2004 206cc zaman zaman yokuşlarda geri kaçırma yapıyor çekişten düşüyordu . Tekrar çalıştırdığınızda düzeliyordu .. Uzun bir zaman sonra yine çekişi düştü ve Automatic gear fault uyarısı ile birlikte Spor kar ışığı yanıp sönmeye başladı . .. Neyseki istop edip çalıştırınca normale dönüyor .Selonoid valfe ve yağ değişimi sanayide çok iyi yapan anadolu yakasında bildiğiniz bir yer varmıdır  ? Yetkili servis olarak Tuzla'ya gidiyorum her zaman ,lakin maddi açıdan bu günlerde yorulmak istemiyorum .

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2014 Saat 05:13
şahsen ben izmirdeyim burada 2.sanayide ünal ı  tavsiye ediyorlar.istanbul için orada yaşayan arkadaslar yardımcı  olacaktır

Mesajı Yazan: slhyldz
Mesaj Tarihi: 11 Mart 2014 Saat 09:51
Orjinalini yazan: 206cc57 206cc57 Yazdı:

Benim Aracım 2004 206cc zaman zaman yokuşlarda geri kaçırma yapıyor çekişten düşüyordu . Tekrar çalıştırdığınızda düzeliyordu .. Uzun bir zaman sonra yine çekişi düştü ve Automatic gear fault uyarısı ile birlikte Spor kar ışığı yanıp sönmeye başladı . .. Neyseki istop edip çalıştırınca normale dönüyor .Selonoid valfe ve yağ değişimi sanayide çok iyi yapan anadolu yakasında bildiğiniz bir yer varmıdır  ? Yetkili servis olarak Tuzla'ya gidiyorum her zaman ,lakin maddi açıdan bu günlerde yorulmak istemiyorum .
Bostancı sanayi sitesinde otomatik şanzımancılar var. Bu araçtan ve şanzımandan iyi anlıyorlar. Bostancı automaticcenter var mesela memnun kalacağını umarım. İnternetten tarattır çıkar. Yağ değişimi selenoidler beyin temizliği + yazılımı 550 tl tutuyor. Diğer valflerinide test ediyorlar.Bozuk varsa tanesi 50 tl.

-------------
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2014 Saat 18:27
Orjinalini yazan: slhyldz slhyldz Yazdı:

Bostancı sanayi sitesinde otomatik şanzımancılar var. Bu araçtan ve şanzımandan iyi anlıyorlar. Bostancı automaticcenter var mesela memnun kalacağını umarım. İnternetten tarattır çıkar. Yağ değişimi selenoidler beyin temizliği + yazılımı 550 tl tutuyor. Diğer valflerinide test ediyorlar.Bozuk varsa tanesi 50 tl.

Çok teşekkürler , şimdiye kadar aldığım en detaylı tavsiyeyi verdiniz ,pendikde kaptan pejo yu düşünüyordum ,bu gün aracımı kullandım arıza vermedi ama önümzdeki hafta mutlaka servise gidicem .Tekrar teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2014 Saat 08:41

Orjinalini yazan: slhyldz slhyldz Yazdı:

Çok teşekkürler , şimdiye kadar aldığım en detaylı tavsiyeyi verdiniz ,pendikde kaptan pejo yu düşünüyordum ,bu gün aracımı kullandım arıza vermedi ama önümzdeki hafta mutlaka servise gidicem .Tekrar teşekkür ederim 

Kaptan otomotivi tavsiye etmem. Otomatikten anlamazlar zaten.Bu işlem orada 750 tl civarı tutuyor. Parça fiyatları servisinkiyle birebir aynı. Sadece işçilikten kar edersin. Oda birşey değil zaten.
Ben orada aracıma ilk bakımını yaptırmıştım.700 tl bayıldım.
(yağ,filtreler,termostat,buji, fan rezistans) Yetmedi aracımda ertesi gün sıkıntı çıktı. Başka bir servis bulup sorunlarımı orada hallettirdim.

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2014 Saat 18:01
tamam sizin belirrtiğiniz gibi autocenter bostancıya gidicem .İnternetten araştırdım ,memnun olduğunu söyleyen kişilerede rastladım .
Arızadan arızaya değişir ,her durum birbirinden farklı olabilir fakat , Selonoid değişimi yağ değişimi ne kadar bir zaman alır biliyormusunuz ? Arayıp randevüşü gitmek daha iyi olabilir .Çünkü yokuş inişlerde ve dik çıkışlarda vuruntu hissediyorum Auto gear fault yazısı hemen beliriyor ve çekişten düşüyor,tamir zamanı geldi.
 . .

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2014 Saat 12:12

tamam sizin belirrtiğiniz gibi autocenter bostancıya gidicem .İnternetten araştırdım ,memnun olduğunu söyleyen kişilerede rastladım .
Arızadan arızaya değişir ,her durum birbirinden farklı olabilir fakat , Selonoid değişimi yağ değişimi ne kadar bir zaman alır biliyormusunuz ? Arayıp randevüşü gitmek daha iyi olabilir .Çünkü yokuş inişlerde ve dik çıkışlarda vuruntu hissediyorum Auto gear fault yazısı hemen beliriyor ve çekişten düşüyor,tamir zamanı geldi.
 . .
Yarım gün sürüyor. Arayıp konuşursan detaylı bilgi verirler. SAtılmış usta ve Nihat usta. 206 ile  307 modeli aynı şanzımanı kullanıyorsa şayet (sorarsınız) Selenoidlerde 2006 yılına kadar olan modelerde 50Hz.di. Yeni selenoidler 100 hz. frekansında çalışıyor ve yenisini takınca birde yazılım atması gerekiyor. Mevcut yazılım ile sıkıntılı çalışır. İlave olarak şanzımanı gaz pedalına tanıtacak vs. Beyin temizliğini muhakkak yapsın. Onlar bilir ama sonuçta ustadan çok sen işinin takipçisi olmalısın. Bunları da özellikle vurgula.Alırkende sor 3-5 km test edin. Dur kalk zorla o civarda. Ondan sonra teslim al. En sonundada her 3 motor bakımında bir yağını değiştirmelisin.
Kolay gelsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 13:59
Merhaba , 

Dediğiniz servisi arayıp randevü aldım geçtiğimiz günlerde lakin nakitede biraz sıkışıktım .
Bu durumda kredi kartımı alıp her zaman  gittiğim dumankaya peugeot 'a gittim . Serviste Usta yağ değişişiminin yeterli olduğunu söyledi .Valflerim görevini yapıyormuş .

Şanzıman yağ değişimi(5 lt Al4) , Üst silindir kapağı conta değişimi ( ön ve arka silindir kapağı sökülmüş hiç yağ terlemesi yapmıyor ), Motor suyu ilavesi ,direksiyon hidr. yağ ilavesi ( direksiyon pompam yağ kaçırıyor evvelden beri ) ,40 - 50 tl benzin koymuşlar arabama benzin dipteydi götürdüğümde ,motordaki atık yağların temizlenmesi  ve güler yüzlü karşılama dinleme ve uğurlama .. 
Aracımda şimdi Vites geçişlerini hissetmiyorum ,hata vermiyor 1 haftadır , Sadece , Bir daha tekrarlarsa ileride revizyona gidilebilir diye belirtti usta .Toplam 328 tl , is bnk kredi kartına 6 taksitle ödedim .

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2014 Saat 09:57

Merhaba , 

Dediğiniz servisi arayıp randevü aldım geçtiğimiz günlerde lakin nakitede biraz sıkışıktım .
Bu durumda kredi kartımı alıp her zaman  gittiğim dumankaya peugeot 'a gittim . Serviste Usta yağ değişişiminin yeterli olduğunu söyledi .Valflerim görevini yapıyormuş .

Şanzıman yağ değişimi(5 lt Al4) , Üst silindir kapağı conta değişimi ( ön ve arka silindir kapağı sökülmüş hiç yağ terlemesi yapmıyor ), Motor suyu ilavesi ,direksiyon hidr. yağ ilavesi ( direksiyon pompam yağ kaçırıyor evvelden beri ) ,40 - 50 tl benzin koymuşlar arabama benzin dipteydi götürdüğümde ,motordaki atık yağların temizlenmesi  ve güler yüzlü karşılama dinleme ve uğurlama .. 
Aracımda şimdi Vites geçişlerini hissetmiyorum ,hata vermiyor 1 haftadır , Sadece , Bir daha tekrarlarsa ileride revizyona gidilebilir diye belirtti usta .Toplam 328 tl , is bnk kredi kartına 6 taksitle ödedim .
Evet muhtemelen bostancıyada götürseydin oda valflerin için sağlam derdi. Çünkü tekerin birini askıya alıp cihaza bağlayıp değişik konumlarda test ediyorlar. Yanlız ben 40-50 benzin olayını anlamadım. Neden doldurmuşlar ve senden parasını aldılar mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2014 Saat 22:34
ben servise giderken benzin almadım , azdı ve fuel low ışığı yandı ,.. :( 
testler içinde yeter diye düşündüm ,aracı teslim adığımda çeyrek depo benzin vardı .Faturaya baktım ama benzini içermiyordu jest yapmışlar sanırım .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net