|
106 1.4 Quicksilver Yükleme Yardım ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
tahasav
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 Saat 23:12 |
|
Öncelikle Selamın Aleyküm cümleten .
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar . İstanbulda oturmaktayım . Kafamda bir kaç proje daha doğrusu sorularım var . Sizden yardım istiyorum . Her türlü bilgi işime yarayabilir . 2000 Model 1.4 Quicksilver sahibiyim . Aracımı alalı 1 ay kadar oluyor . Dış mod az çok var bişeyler . Ama biraz motor mod lazım . Bütçe önemli değil acelemizde yok yavaş yavaş yapalım tam olsun düşüncesindeyim . 1- Nerden başlamalıyım yani biraz daha açarsam en başta açık hava filtresimi takmam lazım yoksa güzel bi susturucu mu takmalıyım ? 2- Bilgim olmadığı için soruyorum zaten sora sora öğrenicez bişeyler malum yeniyiz :) Egsoz sistemi yaptırırken headers yaptırmalımıyım yoksa oem mi kalmalı ? 3-Kısa şanzuman derken nasıl yapılır bu ? Ayna mahruti falan filan okumuştum bir yerlerde . Biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim . 4-Aracı aldığımda üstünde yay vardı . Arabanın basıklığından memnunun fakat bazen zor oluyo Türkiye'de ki yol şartlarından dolayı . Coilover önerirmisiniz ? Ve kısa şanzuman+48lik boru sistemi + açık hava filtresiyle ne kadar bi hp artışı alırım ? Şimdilik bu kadar :) D.N : Forumda yeniyim konu yeri yanlış olabilir şimdiden özür dilerim . Yorumlarınız için şimdiden de teşekkür ederim .
|
||
106 Quicksilver ( Loading )
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
forumda 106 sahibi olan saglam, tecrubeli, bu aracın hastası arkadaslar var sana yardımcı olurlar. benim gorusum arac orjinal kmsi azsa, hic kurcalama orj bin derim. sahsen ben eger bigün ole bir 106 bulursam alıp koyacam bi kenara müzelik yapacam orjinal olarak
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
tahasav
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Öyle bi 106 gerçekten zor bulmak ama hayırlısı diyelim Allah herkezin gönlüne göre versin :) Aracım 150.xxx km'de 14 senelik bi araba için fazla diye düşünmüyorum aslında . Ama tabi nasıl bakıldığı önemli olan benimkide orta halli :) Abilerimizden yardım bekliyoruz diyelim o zaman :)
Hoşbulduk konumu ordada açtım ilginiz ve yönlendirmeniz için teşekkür ederim . Mesela 51lik düz boru için bir çok söylenti var . Araca dereceli egzantrik takma gibi bi planım var ilerleyen zamanda ama şuan ki haliyle forumlarda 51lik düz borunun alt devirleri öldürdüğü aracı doldurduktan sonra 51 takılması gerektiği söyleniyo . Ee istanbul şartlarında da yani trafikte pek üst devirleri göremiceğim için 48lik daha mantıklı geliyor bana . Birde chip uygulamasını forumdan yapan abilerimiz varsa yani bu işle uğraşan yada işinin ehli bir ustaya yönlendirebilicek arkadaşlar abiler varsa yorumlarını bekliyorum . Tekrar teşekkür ederim . En kısa zamanda aracın resimlerini yükliceğimden emin olun :)
|
||
|
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
|
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aracımda sadece son susturucu var . Headers gereklimi bunun için önerilerinizi bekliyorum .
|
||
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hoşgeldin kardeşim burdanda yardımcı olabiliriz , şanslısın yakında buluşmamız var katılabilirsen detaylı olarak konuşabiliriz
|
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hoşbulduk abi . Katılmaya çalışıcam bakalım işten izin koparabilirsek gelmek isterim tabiki gelemezsekte burdan yardımcı olucağınızdan şüphem yok .
|
||
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
plaka cok iyiymis, 106 da favorim forumdan 34 SKC 21, sonrada kesinlikle seninki CEZA :) bu plakaya yükle sen motoru bence de, dogru yoldasın
|
||
|
||
kursat3006
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Maşallah güzel arac. Bence son susturucu ve güzel bi filtre kiti performansi hissedilir derecede etkileyecektir.
|
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim . Plaka aracı alırken pek hoşuma gitmemişti fakat az yada çok bi şekilde yükleme yapmayı düşününce gerçekten yakışabilir diye düşündüm bende sizler gibi. Açık hava filtre tercihim hks mantar fiktre olucak gibi duruyor sizlerden gelicek önerilerede açığım .
|
||
|
||
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
filtreden öte kitin guzelce soguk hava alabilecegi bi komumda olması daha onemli. arat forumda skc'nin konusuna bak orda nasıl bir custom kit yapmıs gorursun sana da oyle birsey tavsiye ederim.
|
||
|
||
kuscu38
4. Vites Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
maşallah evlat güzelmiş kısa şanzımana gücün yetmiycek olursa yada başka sorunlar çıkarsa aracının üzerindeki şanzımanda orjinalde 14 yada 15 alyan dişli vardır. 306 lardan çıkma bi 17 alyan dişli takarsan aracın çekişinde ve fırlamasında aşırı derecede hissettiricek bi fark yaşarsın!!!
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tavsiye için teşekkürler bu konuyu biraz araştırıcam |
||
|
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aleyküm Selam benden sana tavsiye bu kadar modla uğraşıp 75 hp yi 90-110 hp gibi birşeyle uğraşmaktansa gti al derim. Filtreyle egzozla hp alınmaz. Eski bir 106 quiksilver kullanıcısı olarak filtre egzoz vs gibi herşeyi denedim. Sünger Filtre normal koza filtrelere göre daha fazla ses çıkarıyor. Araç daha rahat nefes alıyor kitle güzel kullanırsın. 51 lik düz boru aracın kaldırmaz 42 lik kullanıcaksın ama bence gereksiz bir uygulama iyi sonuçlar vermiyor traktör sesinden başka. Son susturucudada kazanı biraz büyük şeyler öneririm ki kafanı çok ütülemesin ve motor egzozu gibi olmasın diye. Coilover' a bütcen varsa al derim. Sağlam kaliteli bir kule gergisi kesinlikle öneririm. Başka soracağın birşey varsa yardımcı olurum. Vites aralık hızların şu şekilde 1 Vites 55-60 km 2 Vites 90-95 km 3 Vites 130-135 km 4 Vites 160-170 km 5. Vites 170 - ... söylediğim herşey tecrübeyle sabittir. google' ada zaten 106 quiksilver yazıp görsellere bakarsan ilk sıradaki 306 gti jantlı araç benim eski aracım 34 tv 6314 306 gti jantlarını taktıktan sonra çekmiştim.
Düzenleyen GökhaN - 25 Ocak 2014 Saat 08:21 |
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yorumunuz için teşekkürler . Maşallah araca baktım güzel araçmış . Quick alırken GTI'lara da baktım fakat temizini gerçekten bulamadım he vardı fakat alırkenki bütçeme pek uymuyordu o yüzden Quick almak zorunda kaldım . Bende koza filtreler yerine sünger filtre düşünüyorum . Biraz bakındığım zaman geçirgenliği daha fazla gibi duruyor . Bir yerde görmüştüm koza filtreyle sünger filtre denemesi için aracı dynoya çıkarıyorlar ve sünger filtrede daha yüksek çıkıyor oran . 42lik boru biraz küçük kalmaz mı demeden yapamicam kusura bakmayın öğrenmek amaçlı soruyorum yanlış anlaşılmasın . 51dense 48i tercih etmeyi düşünüyordum . 42de üst devirler ölmez mi ? Coilover baktığım zaman Türkiye'de pek göremedim ebay'da falan var . Satış yapan bir yer biliyormusunuz yada forumdan satan arkadaşlar varmı 0 yada 2.el önemli değil . temiz olduktan sonra 2.elde takabilirim . Egsoz ucu olarak otto yada hks düşünüyorum . Hks'den başarılı sonuç alabilirmiyim sizce ? Birde anlamadığım bir nokta daha var . Bu vites aralıkları derken ne oluyor onun hakkında biraz daha açıklayıcı olursanız sevinirim . Vites atma aralıkları değil sanırım ? Cahilliğime verin daha yeniyiz öğrenicez :) Tekrar teşekkürler .. |
||
|
||
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
muayne tarhin yakınsa egzoz isini sonra yaptır, yeni yuapıldıysa döşet boruları gitsin, katalizörü de iptal ettir.
|
||
|
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Muayene tarihim haziranda , ama egsoz muaynem yeni değişik bişeyler :D Katalizör muaynede sıkıntı oluyor mu acaba ?
|
||
|
||
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
egzoz muaynesi dediginiz ne anlamadım. egzoz pulu mu aldınız. hazirandaki muaynenizde abarth egzozla gecmeniz imkansız. aracın herseyine bakıcaklar. tekerlerin camurluga yakınlıgı, modifiye egzoz var mı, egzoz boruları orta susturucu katalizor, ön camda film kaplı mı vs.. diye kontrol var. katalizor muaynede tabiki sıkıntı. aracı muayneye mumkun oldugunca orjinal hali ile sokun, muayne sonrası 2 sene rahat rahat istediginizi yuklersiniz.
|
||
|
||
tahasav
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kusura bakmayın egsoz pulu demeliydim . Bilgilendirme ve öneriler için teşekkür ederim .
|
||
|
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
motor ufak olduğu için 51 ve 48 çok geliyor denedim ama ben hiçbirini tavsiye etmem. 1.4 motorun HP si belli. Eskiden turbo takan motor cc sini yükseltende oldu onlarda 110 hp civarına geldi yine gti i yakalayamadı. 106 lar eskidiği için artık pek modifikasyon parçası bulunmuyor yurt dışından bakman lazım. Ne egzoz takarsan tak performans değil ses değişir büyük kazanlı egzoz takarsanda güzel ses alamazsın. Gti gibi güçlü motor değil biri 120 hp biri 75 çok fark var. Vites aralığı dediğimde 6000.7000 devir arası maksimum çıkılan hız sınırıları.
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |