![]() |
|
Bor Power kullanan var mı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 Saat 17:49 |
yav arkadaş ne zaman şu bor katkı maddelerini kullananların yorumunu okusam kafam karışıyor. Kimi faydalı diyor, ses azaldı diyor ama kafa karıştıran nokta şu; motor sesini azalttığına dair teknik bir veri ben bulamadım, en azından öncesi ve sonrası olarak kaç desibel azalma var görsek daha inandırıcı olur. Motor performansını artırdığına dair teknik rapor mevcut ama hiç bir firma motor için garanti vermiyor. yani herhangi bir arızaya sebep olursa muhatap bulmak zor bunun için. ayrıca yetkili servisler başta olmak üzere hiçbir yağ üreticisi bu tarz ürünleri önermiyor, önermedikleri gibi de muadili niteliğinde ürün çıkartmıyor. Şimdi shell'in bp'nin parası veya yeterli ar-ge çalışması mı yokta bu ürünlere benzer bir ürün çıkartmıyorlar.... vs.vs.
Düzenleyen ByHack - 08 Kasım 2013 Saat 17:50 |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
motor yıpramamışsa bile motoru olası yıpranmalara karşı koruyor zaten sıfır motorda 8000 km sonra kullanılması gerek diye yazıyor üzerinde yani 8000 km den fazla yapmış bi araçta sıkışma yapmaz motoru korur. ama motorunda sorun olan araçlarda çok aşırı yağ ykma varsa çok fazla işe yaramıyor benim eski golf gti den tecrübem var yağ yakıyordu motorsilk koydum bi işe yaramadı bu tür bor ürünleri zaten motoru korumak için geliştirilmiş bitik motorda mucize beklemeyin ama motorunuzu korumak için koyun derim ben koydum faydasını gördüm ( EĞER MOTOR YAĞ YAKIYORSA ÇOK FAZLA MUCİZE BEKLEMEYİN )motoru onardığı doğru ama saadece pistondaki kılcal çizikleri dolduruyor ve koruma sağlıyor yani segmanları ve pistonları iyce aşınmış yağ yakmaya başlamış araçlarda çokta göze görülür bi iyleşme olmuyor
|
|
![]() |
|
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
bildiğim kadarı ile yıpranmıs motorda yıpranan ve çizilen parçalara yapısarak ara boşlukları kapatıyor
ama motor yıpranmamışsa parçaların ustune yapısınca motoru sıkıştırıyormuş 206 ım 173 binde ama usta gerek yok motorun iyi durumda demişti |
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
+206 bende önceki bmw aracımda kullanmıştım bor power almadan baya araştırma yapmıştım özellikle yüksek km li araçlar için ideal bir ürün yıpranmış parçalara destek yapıyor özellikle pistonun blokta çizdiği kısımları kapatıyor ve tam sıkıştırma sağlıyor kullanmadan önce yağı yağ filitresini değiştirdikten sonra araç çalışıtırıp katkı maddesini 5 dk sallayıp motor yağ çubuğunun oradan araç çalışırken ekliyorsunuz ve bu şekilde araçla 20 dakika rölentide yada 60 km yol yapacak şekilde ürün daha yağa karışıyor tavsiyem uzun yola giderken bu işlemi yaptırmanız ve kesinlikle işe yaramakta yoksa o kadar üniversite vs teknik onayı vermez motorsilk yada bor power diğer ürünleri bilmiyorum
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
bende 14.hdi var 130 binde aldım aracı benim aracın motorundada herhangi bir sorun yoktu ama ben motora carbon clean yaptırdım bide yağ ve filtreleri değiştirdim yaz tatili için yola çıkarken otobanın girişinde motora motor silk koydum ve 10 günde 3500 km yol yaptım zaten motorsilk içinde 3500 km yapması lazım diyorlar tam işlevini tamamlaması için. bende öyle yaptım 3500 km gittim araçta gözle görülür derecede performans artışı oldu bi o kadarda yakıt tasarrufu oldu bence bor poweri bilmem ama motor silk işe yarıyor ha ayrıca aracın seside baya bi azaldı yolda giderken motor sesini hiç duymuyorum artık. aracı ilk aldığımda otobanda bastım en son 170 yaptı motorsilk den sonra bastım 195 yaptı
|
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Bencede bor katkısına gerek yok, katkıyı motoru üfleyenler, sıkıntısı olanlar koyuyor en azından benim gördüğüm kadarıyla
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Motorunuzun yağını suyunu eksik etmeyin kafi. Katkı maddelerine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kullandığınızda beklemediğiniz sonuçlarla karşılaştığınızda bayağa ağır iş çıkaracağı da aklınızda olsun. Motordan temizlenmesi çok zor bir madde (bor).
|
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
ben pek bi faydası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. para tuzağı gibi geliyor bana.
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
bu sadece dizel araçlarda mı işe yarıyor biz de kullanabilir miyiz? motor sesini azaltıyoru okuyunca gözlerim parladı birden :D
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Merhaba,
ses konusunda katılıyorum,fakat daha fazlasını ben göremedim kendi aracımda.
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Merhaba arkadaşlar aracım pug 206 1.4 hdı bor power diye motor katkı maddesi var bir şehir efsanesimi yoksa memnun kalanlarda var mı motor sürtünme sesini kesitiğini , yağın daha uzun zamanda kararma yaptığını ve daha niclerini söyleyenler var ama aracım dizel olunca biraz kafam karıştı ustalara soralım dedim.
|
|
halilefe
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |