![]() |
|
206 Soğutma Suyu Ekleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 Saat 22:13 |
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 aydır soğutma suyuma bakmıyorum en son devir daimi değiştirdiğimde servıs ekledi suyu hararette 85 i geçmiyor gayet sağlıklı sorun yok dıye bende ellemedım ama uzun yol yapıcam bi açıp bakmak ıstıyorum 206 aracıma daha önce kendım su eklemesı yapmadım bır arkadaşla konuştuk her zaman olduğu gibi kafam karıştı sol üst köşede bulunan depodan eklemeyi düşünüyordum suyu ben doğal olarak. Bana bu araçlar farklı kapağı açtığın an hava yapar su ılave ettığınde havasını alman gerekıcek diyor açıkçası bende böyle bişey duyunca tereddüt ettim suyu komple yenılemıcem ustune 1 bardak kadar ilave yapıcam kapatcam kapağı bu olay soğutma sıstemıne hava yaptırırmı ? çünkü bu araçta daha önce başımıza geldi geçen kış antifiriz koyarken hortumları açtık kalorifer peteğini patlattık tabi bu benım hatam değildi koyan kışı ısrarla suyla karıştırmasını söyledğim halde fazla antifiriz koydu suyla karıştırmadı bu olaydanda cesaretım kırıldı ellemeye çekınıyorum kısacası soğutma suyu deposunun kapağını açıp sevıye kontrolu yapmak ıstıyorum gerekırse eklemek bu durum soğutma sisteminin hava yapmasına neden olabilecek bir durummu varmı böle bişey bilenler varsa yardımcı olursa sevınırım ?
Düzenleyen samet206 - 18 Eylül 2013 Saat 23:07 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O dediğiniz kutudan eksiği tamamlayın kutunun üzerinde max-min çizgileri vardır zaten, tabii söylemeye gerek yok ama motor soğukken ekleyin.
Hava alma işi su tamamen değiştiğinde yapılıyor, en azından ben öyle gördüm çünkü geçen aylarda radyatörü değiştirdim. |
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Gozum sadece gozle kontrol et bu araclarda eski ford pikaplar gibi belli donemlerde su ekleme olayi yoktur. Eger su da eksilme oluyorsa biryerde kacak vardir onun giderilmesi gerekir. Ayrica eksilen suyu motor sogukken araci calistirip su dvirdaim yapmaya baslayinca ekleyebilirsin hava yapmaz.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Valla dediğim gibi bugune kadar bende öyle gördüm ama sıkıntı olsun ıstemıyorum motor soğukken yapıldığını tabıkıde bılıyorum hocam sağolun tekrar.Ayrıca murat senınde yazdıklarını okudum sağolasın aracım su eksıltmıyor öyle bir şey yok uzun yola çıkıcam sadece kontrol amaçlı yapıcaktım bunu.Bır kaç kışıyle fıkır ayrılığına duştuk o yuzden kesın emın olmak ıstedım benım aracımın su bıdonu şeffaf değil dışardan kontrol yapmam mumkun değil gözle ıllakı kapağını açmam gerek yedek tankın bana su ekleme yapmasam bıle o kapağı açıp kapatınca hava yapabıleceğini söyledıler kaldıkı az bişey bir ılave yapsam bıle sıstemın havasını almam gerektığını söyledıler sorun değil alırız havasınıda alırızda asıl benım merak ettığım böyle bışeye gerek varmı onu öğrenmek istedğim için konu açtım ? Düzenleyen samet206 - 18 Eylül 2013 Saat 15:06 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |