Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Soğutma Suyu Ekleme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31072
Tarih: 19 Ağustos 2025 Saat 01:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: 206 Soğutma Suyu Ekleme
Mesajı Yazan: samet206
Konu: 206 Soğutma Suyu Ekleme
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2013 Saat 22:13
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 aydır soğutma suyuma bakmıyorum en son devir daimi değiştirdiğimde servıs ekledi suyu hararette 85 i geçmiyor gayet sağlıklı sorun yok dıye bende ellemedım ama uzun yol yapıcam bi açıp bakmak ıstıyorum 206 aracıma daha önce kendım su eklemesı yapmadım bır arkadaşla konuştuk her zaman olduğu gibi kafam karıştı sol üst köşede bulunan depodan eklemeyi düşünüyordum suyu ben doğal olarak. Bana bu araçlar farklı kapağı açtığın an hava yapar su ılave ettığınde havasını alman gerekıcek diyor açıkçası bende böyle bişey duyunca tereddüt ettim suyu komple yenılemıcem ustune 1 bardak kadar ilave yapıcam kapatcam kapağı bu olay soğutma sıstemıne hava yaptırırmı ? çünkü bu araçta daha önce başımıza geldi geçen kış antifiriz koyarken hortumları açtık kalorifer peteğini patlattık tabi bu benım hatam değildi koyan kışı ısrarla suyla karıştırmasını söyledğim halde  fazla antifiriz koydu suyla karıştırmadı bu olaydanda cesaretım kırıldı ellemeye çekınıyorum kısacası  soğutma suyu deposunun kapağını açıp sevıye kontrolu yapmak ıstıyorum gerekırse eklemek bu durum soğutma sisteminin hava yapmasına neden olabilecek bir durummu varmı böle bişey bilenler varsa yardımcı olursa sevınırım ?


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2013 Saat 08:14
O dediğiniz kutudan eksiği tamamlayın kutunun üzerinde max-min çizgileri vardır zaten, tabii söylemeye gerek yok ama motor soğukken ekleyin.

Hava alma işi su tamamen değiştiğinde yapılıyor, en azından ben öyle gördüm çünkü geçen aylarda radyatörü değiştirdim.


-------------
206 1.4 + LPG


Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2013 Saat 08:45
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

merhaba arkadaşlar 4-5 aydır soğutma suyuma bakmıyorum en son devir daimi değiştirdiğimde servıs ekledi suyu hararette 85 i geçmiyor sorun yok dıye bende ellemedım ama kafama takıldı bir açıp bakmak ıstıyorum 206 aracıma daha önce kendım su eklemesı yapmadım bır arkadaşla konuştuk herzaman olduğu gibi kafam karıştı sol üst köşede bulunan depodan eklemeyi düşünüyordum suyu ben doğal olarak bana bu araçlar farklı kapağı açtığın an hava yapar su ılave ettığınde havasını alman gerekıcek diyor açıkçası bende böyle bişey duyunce tereddüt ettim suyu komple yenılemıcem ustune 1 bardak kadar ılave yapıcam ama çünkü bu araçta daha önce başımıza geldi geçen kış antifiriz koyarken hortumları açtık kalorifer peteğini patlattık tabii bu benım hatam değildi koyan kışı fazla antifiriz koydu suyla karıştırmadı bu olaydanda cesaretım kırıldı ellemeye çekınıyorum arkadaşlar kısacası motora önden bakıldığında sol  üst köşede bulunan soğutma suyu deposunun kapağını açıp sevıye kontrolu yapmak ıstıyorum gerekırse eklemek bu durumun araç ıçın bır sakıncası varmı ve su sevıyesı nasıl olmalı bılen arkadaşlar varsa bıraz cesaretlenmem adına ardımcı olabılırse sevınırım ?


Gozum sadece gozle kontrol et  bu araclarda eski ford pikaplar gibi belli donemlerde su ekleme olayi yoktur. Eger su da eksilme oluyorsa biryerde kacak vardir onun giderilmesi gerekir. Ayrica eksilen suyu motor sogukken araci calistirip  su dvirdaim yapmaya baslayinca ekleyebilirsin hava  yapmaz. 


-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg


Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2013 Saat 15:05
Orjinalini yazan: _ali_ _ali_ Yazdı:

O dediğiniz kutudan eksiği tamamlayın kutunun üzerinde max-min çizgileri vardır zaten, tabii söylemeye gerek yok ama motor soğukken ekleyin.

Hava alma işi su tamamen değiştiğinde yapılıyor, en azından ben öyle gördüm çünkü geçen aylarda radyatörü değiştirdim.


Valla dediğim gibi bugune kadar bende öyle gördüm ama sıkıntı olsun ıstemıyorum motor soğukken yapıldığını tabıkıde bılıyorum hocam sağolun tekrar.Ayrıca murat senınde yazdıklarını okudum sağolasın aracım su eksıltmıyor öyle bir şey yok uzun yola çıkıcam sadece kontrol amaçlı yapıcaktım bunu.Bır kaç kışıyle fıkır ayrılığına duştuk o yuzden kesın emın olmak ıstedım benım aracımın su bıdonu şeffaf değil dışardan kontrol yapmam mumkun değil gözle ıllakı kapağını açmam gerek yedek tankın bana su ekleme yapmasam bıle o kapağı açıp kapatınca hava yapabıleceğini söyledıler kaldıkı az bişey bir ılave yapsam bıle sıstemın havasını almam gerektığını söyledıler sorun değil alırız havasınıda alırızda asıl benım merak ettığım böyle bışeye gerek varmı onu öğrenmek istedğim için konu açtım ?


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net