![]() |
|
Uygun Devir |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:18 |
||
Arkadaslar 2003 model 206 1.4 hdi arac aldım ilk defa dizel arac kullanıyorum yakıt tasarrufu ve uygun sürüş koşulları için en uygun devir nedir yardımcı olurmusunuz ? ayrıca bir depo ile ortalama kaç km yapılabilir ... yorumlarınız için teşekkür ediyorum...
|
|||
![]() |
|||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
2bin ila 3bin devir arası kullanın. Bir depo ile ortalama hıza bağlı olarak şehir dışı 900-950 km arası yapabiliyor.
|
|||
![]() |
|||
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
||
günlük işe gidip gelirken 60 km yol yapıyorum 1 depo ile suana kadar 850 km gidebildim bazı kişiler 1000 km gidebileciğimi soylüyorlar o yuzden kafama takıldı ...
![]() |
|||
![]() |
|||
||
ayrıca 2 gun once sabah aracı park ederken yarım depo yakıt gösteriyordu aksam is cıkısı aracı calıstırınca bir de baktım benim yakıttan ceyrek depo eksilmis yarımdan 1 çeyrek altta gösteriyordu
![]() |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Dizel motor sıkışma patlamasıyla çalışan bir sisteme sahip. Ne kadar sıkışırsa o kadar performans. Bu sıkıştırmayı da en çok turbo desteklediği için turbonun çalışma devrini takip ederek en uygun sürüşü sağlayabilir motorun deformasyonunu engelleyebilrisniz.
Turbo normal bir araçta 1800dd da açar yaklaşık olarak 3800dd ye kadar tam performans gösterir 4500gibi artık devir ve sıkıştırma motora yetmez. Bu yüzden atmosferik araçlar gibi devri sona dayamanın ziyandan başka etkisi yoktur yakıt yakar boşuna. Dizel araç vites değişimlerinde torku yükske olsada benzinli kadar tepki vermeyebilir birden abanmanın yine faydası yoktur. Oldukça vitesi düşürüp düşük devirde boğmaya engel olarak sürüş yapın. Turbo lad dediğimiz siz devri düşürdüğünüzde turbonun öldüğü süre vardır O süreçte birden zorladığınızda araç yığılacak torbo motorun yüksek devrinde sıkıştırma yapacağı için size bir ivmelenme kazandıracatır ama bunu önermiyorum. Motora çok zararlı. Bir turbo rektefiyesi nerden baksanız 700-800tl. İdeal kullanım 2000in altına pek düşmeden 3800ü de zorlamadan sakin kullanım. Kalksın gitsin pati çeksin diye dip gaza dayanıp lagı devirsiz kapatmak bir süre sonra siz de sıkıntı yaratacaktır. |
|||
![]() |
|||
faldov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2013 Konum: ISPARTA-32 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
||
Bazı durumlarda yokuş aşağı yada yukarı araba park halindeyken benzin göstergesinde anlık oynamalar olabiliyor.
|
|||
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Evet olabilir şamadırlar biraz sıkıntı. Bir kaç ekleme daha yapayım; Aracı ilk çalıştırdığınızda muhakkak yağlamayı bekleyin turbo yağlama ile çalışır. Kışın soğuk havaarda bu bekleme sürecini bira daha uzatın. Aracı her zaman stop etmeden 30sn rölantide çalıştıırn. Uzun yoldan geldiğinizde ve ya yüksek devirli kullandığınızda bu süreci 1dk kadar tutun. Sıkışık trafikte devir yükselmesi süreksli fan hareketlenmesi olur onun için klimayı bir süre açık tutun. Bir de turbo dizel araçlar soğuk havayı sever soğuk yaz akşşamları çok tatlı bir performansları olur deneyin muhakkak. |
|||
![]() |
|||
||
tsk ediyorum yardımlarınız için.
|
|||
![]() |
|||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bilgilendirme için teşekkürler
|
|||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||
![]() |
|||
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
||
+1 Bir de turbo dizel araçlar soğuk havayı sever soğuk yaz akşşamları çok tatlı bir performansları olur deneyin muhakkak. +206 ![]() |
|||
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|||
![]() |
|||
moonpark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
||
hocam bu konuyu tum modellere yaysak benzıllı 1.4 .1.6 fln dıye
|
|||
206 1.6xt 16v 110hp
|
|||
![]() |
|||
||
hocam dun aksam eve giderken ışık yandı ve 50 km daha gittim her zaman aynı yerden aldıgım shell istasyonundan aynı pompadan bugun sabah tekrar fulledim tabanca ilk atısta her zaman dolumu durdururum. daha once ısık yanıdığında fulleme yapınca 49- 49.5 lt yakıt alırdı bu kez 44 lt aldı ve 872 km gitti. sasırdım sanırım benim samandırada bir sorun olustu bu depo bitince tekrar bakıcam bakalım ne kadar yakıt alacak ne kadar km yapacak. ayrıca yakıtım shell v-power nitro plus ...
|
|||
![]() |
|||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
||
Araçların en uygun devri max. torku verdikleri devir aralıklarıdır..Ancak en önemlisi devir saatinde gördüğünüz devir değil gaz pedalına basma oranınızla devir saatinizin oranını optimum seviyede tutturmaktır..Yoksa dip gazda bile 2000devirde gidebilir araç bu da max. yakıt çekmesidir buna dikkat etmek önemli olan..
Ayrıca bir dip not turbo belli devirlerde çalışmaz yani direkt olarak devirle alakalı değildir şu devirde devreye girer gibi bir durum yok basınçla alakalıdır 1000devirdede turbo devreye girebilir |
|||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |