Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uygun Devir
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Uygun Devir

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fthusl Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fthusl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uygun Devir
    Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:18
Arkadaslar 2003 model  206 1.4 hdi arac aldım ilk defa dizel arac kullanıyorum  yakıt tasarrufu ve uygun sürüş koşulları için en uygun devir nedir yardımcı olurmusunuz ? ayrıca bir depo ile ortalama kaç km yapılabilir ... yorumlarınız için teşekkür ediyorum...
Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:25
2bin ila 3bin devir arası kullanın. Bir depo ile ortalama hıza bağlı olarak şehir dışı 900-950 km arası yapabiliyor.
Yukarı Dön
fthusl Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fthusl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:40
günlük işe gidip gelirken 60 km yol yapıyorum 1 depo ile suana kadar 850 km gidebildim bazı kişiler 1000 km gidebileciğimi soylüyorlar o yuzden kafama takıldı ...Ermm
Yukarı Dön
fthusl Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fthusl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:43
ayrıca 2 gun once sabah aracı park ederken yarım depo yakıt gösteriyordu aksam is cıkısı aracı calıstırınca bir de baktım benim yakıttan ceyrek depo eksilmis yarımdan 1 çeyrek altta gösteriyordu Confused 
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:47
Dizel motor sıkışma patlamasıyla çalışan bir sisteme sahip. Ne kadar sıkışırsa o kadar performans. Bu sıkıştırmayı da en çok turbo desteklediği için turbonun çalışma devrini takip ederek en uygun sürüşü sağlayabilir motorun deformasyonunu engelleyebilrisniz.

Turbo normal bir araçta 1800dd da açar yaklaşık olarak 3800dd ye kadar tam performans gösterir 4500gibi artık devir ve sıkıştırma motora yetmez. Bu yüzden atmosferik araçlar gibi devri sona dayamanın ziyandan başka etkisi yoktur yakıt yakar boşuna.

Dizel araç vites değişimlerinde torku yükske olsada benzinli kadar tepki vermeyebilir birden abanmanın yine faydası yoktur. Oldukça vitesi düşürüp düşük devirde boğmaya engel olarak sürüş yapın.

Turbo lad dediğimiz siz devri düşürdüğünüzde turbonun öldüğü süre vardır O süreçte birden zorladığınızda araç yığılacak torbo motorun yüksek devrinde sıkıştırma yapacağı için size bir ivmelenme kazandıracatır ama bunu önermiyorum. Motora çok zararlı. Bir turbo rektefiyesi nerden baksanız 700-800tl.

İdeal kullanım 2000in altına pek düşmeden 3800ü de zorlamadan sakin kullanım.

Kalksın gitsin pati çeksin diye dip gaza dayanıp lagı devirsiz kapatmak bir süre sonra siz de sıkıntı yaratacaktır.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
faldov Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı faldov Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:47
Orjinalini yazan: fthusl fthusl Yazdı:

ayrıca 2 gun once sabah aracı park ederken yarım depo yakıt gösteriyordu aksam is cıkısı aracı calıstırınca bir de baktım benim yakıttan ceyrek depo eksilmis yarımdan 1 çeyrek altta gösteriyordu Confused 
Bazı durumlarda yokuş aşağı yada yukarı araba park halindeyken benzin göstergesinde anlık oynamalar olabiliyor.
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 Saat 23:57
Orjinalini yazan: betanor betanor Yazdı:

Bazı durumlarda yokuş aşağı yada yukarı araba park halindeyken benzin göstergesinde anlık oynamalar olabiliyor.

Evet olabilir şamadırlar biraz sıkıntı.

Bir kaç ekleme daha yapayım;

Aracı ilk çalıştırdığınızda muhakkak yağlamayı bekleyin turbo yağlama ile çalışır. Kışın soğuk havaarda bu bekleme sürecini bira daha uzatın.

Aracı her zaman stop etmeden 30sn rölantide çalıştıırn. Uzun yoldan geldiğinizde ve ya yüksek devirli kullandığınızda bu süreci 1dk kadar tutun.

Sıkışık trafikte devir yükselmesi süreksli fan hareketlenmesi olur onun için klimayı bir süre açık tutun.

Bir de turbo dizel araçlar soğuk havayı sever soğuk yaz akşşamları çok tatlı bir performansları olur deneyin muhakkak.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
fthusl Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fthusl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 Saat 19:14
tsk ediyorum yardımlarınız için.
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 Saat 00:11
bilgilendirme için teşekkürler
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 Saat 00:22
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Orjinalini yazan: betanor betanor Yazdı:

Evet olabilir şamadırlar biraz sıkıntı.

Bir kaç ekleme daha yapayım;

Aracı ilk çalıştırdığınızda muhakkak yağlamayı bekleyin turbo yağlama ile çalışır. Kışın soğuk havaarda bu bekleme sürecini bira daha uzatın.

Aracı her zaman stop etmeden 30sn rölantide çalıştıırn. Uzun yoldan geldiğinizde ve ya yüksek devirli kullandığınızda bu süreci 1dk kadar tutun.

Sıkışık trafikte devir yükselmesi süreksli fan hareketlenmesi olur onun için klimayı bir süre açık tutun.

Bir de turbo dizel araçlar soğuk havayı sever soğuk yaz akşşamları çok tatlı bir performansları olur deneyin muhakkak.

+1

+206 Big smile

2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
moonpark Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı moonpark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 Saat 00:24
hocam bu konuyu tum modellere yaysak benzıllı 1.4 .1.6 fln dıye
206 1.6xt 16v 110hp
Yukarı Dön
fthusl Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fthusl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 Saat 16:19
hocam dun aksam eve giderken ışık yandı ve 50 km daha gittim her zaman aynı yerden aldıgım shell istasyonundan aynı pompadan bugun sabah tekrar fulledim tabanca ilk atısta her zaman dolumu durdururum. daha once ısık yanıdığında fulleme yapınca 49- 49.5 lt yakıt alırdı bu kez 44 lt aldı ve 872 km gitti. sasırdım sanırım benim samandırada bir sorun olustu bu depo bitince tekrar bakıcam bakalım ne kadar yakıt alacak ne kadar km yapacak. ayrıca yakıtım shell v-power nitro plus ...
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 Saat 17:55
Araçların en uygun devri max. torku verdikleri devir aralıklarıdır..Ancak en önemlisi devir saatinde gördüğünüz devir değil gaz pedalına basma oranınızla devir saatinizin oranını optimum seviyede tutturmaktır..Yoksa dip gazda bile 2000devirde gidebilir araç  bu da max. yakıt çekmesidir buna dikkat etmek önemli olan..
Ayrıca bir dip not turbo belli devirlerde çalışmaz yani direkt olarak devirle alakalı değildir şu devirde devreye girer gibi bir durum yok basınçla  alakalıdır 1000devirdede turbo devreye girebilir
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 7135 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 123 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 45 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1108 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 54549 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 243 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 329 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 832 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 152 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1437 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 537 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 620 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15117 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17685 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 768 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 1150 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5643 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3469 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4954 7 Sorgum
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English