![]() |
|
206 AIRBAG SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 Saat 22:18 |
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar,bende 1.4 HDI 206 var,malum dizel araçların çalıştırılması esnasında kontak ilk çevrildiğinde gösterge ekranında bazı lambalar (airbeg vb.) söndükten sonra araç çalıştırılıyor.Bende bu kurala uyuyorum ve bu lambalar söndükten sonra aracı çalıştırıyorum.Ancak 3-4 gündür kontağı ilk çevirdiğimde airbeg lambasının sönmesini bekliyorum fakat sönmüyor ve bu şekilde çalıştırdığımda da airbeg lambası sürekli yanıyor.Ancak aracı çalıştırmak için kontağı ilk çevirdiğimiz ve lambaların sönmesini beklediğimiz o süreçte airbeg lambası sönmediği için bir kaç defa kapatıp tekrar açtığımda (ama aracı çalıştırmadan) bazen normale dönüyor yani sönüyor.Bu duruma pek bir anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar
|
|
![]() |
|
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
koltuk altı soketlerıne bakmanı onerırım genelde onlarda oluyo temassızlık koltugu sert cektıysen felan ondan oluyo
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
koltuk altı soket dediğiniz şöför koltuğunun altında soket mi var.saygılar
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
evet koltugun altına egıldıgınızde gorceksınız orda soketler var onlarla oynayın sıkıstırın bıraz sonra tekrar calıstırıın aracı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
bende de seyir halindeyken arada sırada aırbag ışığı yanıyor belli bir zaman sonra sönüyor artık takmamaya başladım önceleri aman ne oldu derdim artık bu 206 larda klasik sorunlar arasında gibi bazen de devir saati duruyor fazla kurcalamıyorum artık...
|
|
![]() |
|
teşekkürler
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi opellerde kronik bir sorun senin bu dediğin. Seyir halinde koltukla oynayım de hemen airbag lambası yanar.
1994 bmw var. Bunun lambası durduk yere yandı. Hiç bir yer ne olduğunu çözemedi. En son bir usta bulduk. Adam çok kuvvetli ve hızlı bir şekidle direksiyonu sağa sola çevirdi tamtur. Direksiyon elinde kalacak dedim ama harbi sağlammış. Hiç bişi olmadı olmadığı gbi ışıkta söndü. Helal dedik. Arada bir yaparmış. Lambanın yanması bir sorun ile karşılaşmasından öne gelir. İllaki bir sorun vardır be beyinde bir kod ile tanımlıdır. Bu kodu bilgisayarla okutma imkanın olsa okutur daha emin bir çözüm bulabilirdin. Uzaktan yapabileceklerin bu anlamda kısıtlı. Genel olarak sana şöyle yardımcı olabilirm. _berkin bahsettiği gibi koltuk altında airbag için hava sağlayan mekanizmasının kabloları vardır. Bu kablolar zamanda ayak-paspas-koltuk hareketleri gibi nedenlerle temazsızlık yapabilir. Bu durumda bu kabloların temazs edip etmediği kontrol edilmeli. Olası akım yüklenmeleri için sigorta atmış da olabilir. Sigortası bulunup kontrol edilebilir. Bir de ricam herkeS yazsan ![]() Bunlara bir baktır derim uzaktan tabi zor olacak ama airbag önemli bir mevzu ciddi birşeyde olabilir. |
|
![]() |
|
sağolasın kardeşim teşekkür ederim.Böyle uzak olunca aklım orada kalıyor eşimde nasıl ilgilenecek bilemiyorum amaaaaaaaaan amaaan vallaha ne desem boş.neyse kardeş ben gidene kadar binecek bu şekilde sağlık olsun.
Gözünden de kaçmamış ha kerkeZ yazmam.Hiç demiyorsun abim ne hallerde neler yapıyor diye ama eksiklerimi görüyorsun hemen ![]() takılıyorum kardeşim yanlış anlama allaha emanet ol saygılar
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi kusuruma bakma inan sen benim daha büyük bir hatamı buldun ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kardeşim benim önemli değil bu konular takılıyoruz işte birbirimize.saygılar
|
|
![]() |
|
.
|
|
![]() |
|
g
|
|
![]() |
|
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar, aracımda Airbag ışığı hiç yanmıyor, ayrıca airbag beyni aracın neresindedir? benim aracımda 1 adet beyin görünüyor 206 hdi x-line 2004 model.. lütfen yardım..
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
gösterge lambasında sorun vardır gösterge tablasındaki lambaları kontrol ettirin...
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
inşallah öyledir, peki bu airbag beyni nerede? ben aracı yeni aldım da dolandırıldım gibi bişiy o yüzden herşeyinden şüpheleniyorum..
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
hayırlı olsun ikinci el araçta ufak tefek sorunlar olacaktır canınızı sıkmasın, aracı galeriden falan mı aldınız ? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen errör - 15 Ağustos 2013 Saat 22:09 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
galeriden değil, emlakçılık yapan birinden aldım, tramer kaydından sorgulamada bişiy çıkmadı, şasi no ile sorgulama sms i attık cevap gelmedi. adam da bana güven verdi, bende hadi dedim alayım.. Acele ettim. Satışı yaptık, hasar kaydı çıktı, kasko yapılamıyor, airbag ışığı vs yanmıyor. sadece abs yanıyor kontak açılınca, kaportası orjinal değişen parça yok motor da güzel, ama midem bulandı araçtan, kesin airbag ile ilgili sorun vardır diye düşünüyorum. motoru açınca da 1 tane beyin görünce dedim acaba airbag beyni sökülü mü? İnsanlık ölmüş bunu anladım. Millet araba alacağı zaman bana akıl danışır, şunu yapın bunu yapın serviste check up yapmadan almayın vs diye akıl veririm. Basiretim bağlandı, saçma sapan bir iş yaptım..
|
|
![]() |
|
muhtemelen ufak bir kazadır, eğer öyleyse kasko dışında büyük bir sorun yaşatmaz muhtemelen sizede.
ama şu hayatımda üçkağıt konusunda galerici ve emlakçıların üzerine adam görmedim kimse alınmasın ama gerçek böyle ...
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
ilgi için teşekkür ederim. yaşatmaz belki ama, yaşadıklarıma üzülüyorum.. kandırılmak yanılmak, kendine çok güvenmiyeceksin demişler.. araba konusunda çok güvenirim sonuç ortada..ve satarken sıkıntı olucak..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |