Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 AIRBAG SORUNU

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25432
Tarih: 08 Haziran 2025 Saat 09:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 AIRBAG SORUNU
Mesajı Yazan: ERSOY-06
Konu: 206 AIRBAG SORUNU
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:18
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar,bende 1.4 HDI 206 var,malum dizel araçların çalıştırılması esnasında kontak ilk çevrildiğinde gösterge ekranında bazı lambalar (airbeg vb.) söndükten sonra araç çalıştırılıyor.Bende bu kurala uyuyorum ve bu lambalar söndükten sonra aracı çalıştırıyorum.Ancak 3-4 gündür kontağı ilk çevirdiğimde airbeg lambasının sönmesini bekliyorum fakat sönmüyor ve bu şekilde çalıştırdığımda da airbeg lambası sürekli yanıyor.Ancak aracı çalıştırmak için kontağı ilk çevirdiğimiz ve lambaların sönmesini beklediğimiz o süreçte airbeg lambası sönmediği için bir kaç defa kapatıp tekrar açtığımda (ama aracı çalıştırmadan) bazen normale dönüyor yani sönüyor.Bu duruma pek bir anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:27
güncel

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:29
koltuk altı soketlerıne bakmanı onerırım genelde onlarda oluyo temassızlık koltugu sert cektıysen felan ondan oluyo 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:33
koltuk altı soket dediğiniz şöför koltuğunun altında soket mi var.saygılar

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:34
evet koltugun altına egıldıgınızde gorceksınız orda soketler var onlarla oynayın sıkıstırın bıraz sonra tekrar calıstırıın aracı

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesajı Yazan: ndm01
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:50
bende de seyir halindeyken arada sırada aırbag ışığı yanıyor  belli bir zaman sonra sönüyor artık takmamaya başladım önceleri aman ne oldu derdim artık bu 206 larda klasik sorunlar arasında gibi bazen de devir saati duruyor fazla kurcalamıyorum artık...

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2012 Saat 22:56
teşekkürler

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 00:15
Abi opellerde kronik bir sorun senin bu dediğin. Seyir halinde koltukla oynayım de hemen airbag lambası yanar.

1994 bmw var. Bunun lambası durduk yere yandı. Hiç bir yer ne olduğunu çözemedi. En son bir usta bulduk. Adam çok kuvvetli ve hızlı bir şekidle direksiyonu sağa sola çevirdi tamtur. Direksiyon elinde kalacak dedim ama harbi sağlammış. Hiç bişi olmadı olmadığı gbi ışıkta söndü. Helal dedik. Arada bir yaparmış.

Lambanın yanması bir sorun ile karşılaşmasından öne gelir.

İllaki bir sorun vardır be beyinde bir kod ile tanımlıdır. Bu kodu bilgisayarla okutma imkanın olsa okutur daha emin bir çözüm bulabilirdin. Uzaktan yapabileceklerin bu anlamda kısıtlı.

Genel olarak sana şöyle yardımcı olabilirm.

_berkin bahsettiği gibi koltuk altında airbag için hava sağlayan mekanizmasının kabloları vardır. Bu kablolar zamanda ayak-paspas-koltuk hareketleri gibi nedenlerle temazsızlık yapabilir. Bu durumda bu kabloların temazs edip etmediği kontrol edilmeli.

Olası akım yüklenmeleri için sigorta atmış da olabilir. Sigortası bulunup kontrol edilebilir.

Bir de ricam herkeS yazsan Big smile

Bunlara bir baktır derim uzaktan tabi zor olacak ama airbag önemli bir mevzu ciddi birşeyde olabilir.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 00:24
sağolasın kardeşim teşekkür ederim.Böyle uzak olunca aklım orada kalıyor eşimde nasıl ilgilenecek bilemiyorum amaaaaaaaaan amaaan vallaha ne desem boş.neyse kardeş ben gidene kadar binecek bu şekilde sağlık olsun.
Gözünden de kaçmamış ha kerkeZ yazmam.Hiç demiyorsun abim ne hallerde neler yapıyor diye ama eksiklerimi görüyorsun hemen Clap
takılıyorum kardeşim yanlış anlama allaha emanet ol
saygılar

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 00:37
Orjinalini yazan: ERSOY-06 ERSOY-06 Yazdı:

sağolasın kardeşim teşekkür ederim.Böyle uzak olunca aklım orada kalıyor eşimde nasıl ilgilenecek bilemiyorum amaaaaaaaaan amaaan vallaha ne desem boş.neyse kardeş ben gidene kadar binecek bu şekilde sağlık olsun.
Gözünden de kaçmamış ha kerkeZ yazmam.Hiç demiyorsun abim ne hallerde neler yapıyor diye ama eksiklerimi görüyorsun hemen Clap
takılıyorum kardeşim yanlış anlama allaha emanet ol
saygılar

Abi kusuruma bakma inan sen benim daha büyük bir hatamı buldun Cry İnan aklımdasın bulunduğun yer zor bir yer. Allah size sabır, sağlık ve uzun ömür versin. Sen gel Ankara'ya ben gidericem yanlışlarımı Smile

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 00:43
kardeşim benim önemli değil bu konular takılıyoruz işte birbirimize.saygılar

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 00:52
.

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2012 Saat 01:09
g

Mesajı Yazan: ibanez_022
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 21:02
Arkadaşlar, aracımda Airbag ışığı hiç yanmıyor, ayrıca airbag beyni aracın neresindedir? benim aracımda 1 adet beyin görünüyor 206 hdi x-line 2004 model.. lütfen yardım..

Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 21:16
gösterge lambasında sorun vardır gösterge tablasındaki lambaları kontrol ettirin...

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 21:21
inşallah öyledir, peki bu airbag beyni nerede? ben aracı yeni aldım da dolandırıldım gibi bişiy o yüzden herşeyinden şüpheleniyorum..

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 22:07

hayırlı olsun ikinci el araçta ufak tefek sorunlar olacaktır canınızı sıkmasın, aracı galeriden falan mı aldınız ?

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 22:22
galeriden değil, emlakçılık yapan birinden aldım, tramer kaydından sorgulamada bişiy çıkmadı, şasi no ile sorgulama sms i attık cevap gelmedi. adam da bana güven verdi, bende hadi dedim alayım.. Acele ettim. Satışı yaptık, hasar kaydı çıktı, kasko yapılamıyor, airbag ışığı vs yanmıyor. sadece abs yanıyor kontak açılınca, kaportası orjinal değişen parça yok motor da güzel, ama midem bulandı araçtan, kesin airbag ile ilgili sorun vardır diye düşünüyorum. motoru açınca da 1 tane beyin görünce dedim acaba airbag beyni sökülü mü? İnsanlık ölmüş bunu anladım. Millet araba alacağı zaman bana akıl danışır, şunu yapın bunu yapın serviste check up yapmadan almayın vs diye akıl veririm. Basiretim bağlandı, saçma sapan bir iş yaptım..

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 22:50
muhtemelen ufak bir kazadır, eğer öyleyse kasko dışında büyük bir sorun yaşatmaz muhtemelen sizede.

ama şu hayatımda üçkağıt konusunda galerici ve emlakçıların üzerine adam görmedim kimse alınmasın ama gerçek böyle ...

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2013 Saat 23:21
ilgi için teşekkür ederim. yaşatmaz belki ama, yaşadıklarıma üzülüyorum.. kandırılmak yanılmak, kendine çok güvenmiyeceksin demişler.. araba konusunda çok güvenirim sonuç ortada..ve satarken sıkıntı olucak..

Mesajı Yazan: tprkozd
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2014 Saat 11:12
yeni konu açmak istemedim bu lamba sorunu bende de koltkla oynarken çıktı bu koltuk altındaki soketleri göremedim varsa bi fotorafı falan paylaşabilir misiniz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net