![]() |
|
Carbon clean hakkinda |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 Saat 15:07 |
komple filtre set değişim dönemlerinde yapmalısınız.
çünkü sökücü madde ne kadar pislik, tortu, kurum, püsür varsa hepsini söküyor. tabi hepsini sökemiyor ama sökülebilecek durumdaki her şeyi topluyor. uygulamadan sonra bir otoyolda iki tur atıp döndükten sonra filtreleri değişmeniz tavsiye ediliyor... hassas bir durum. yakıt deposuna katkı koyup enjektörleri tıkanan da var sonra enjektör carbon cleaning... bu işlem için ilk etapta yakıt deposunun temizliği geliyor ilk adımda. ondan sonra sırayla enjektörler ve filtreler... benim bildiğim budur.
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanırım kesin bir şekilde bu konu ile ilgili bilgi yok. Çünkü araştırdığım kadarıyla herkesin farklı bilgileri var. Ben diğer bakımdan önce yaptırıp sonra periyodik bakıma girmeyi düşünüyorum. Yani 1 sene carbon clean işlemini düşünmüyorum :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Detaylı bilgisi olan varsa bilgi versin benimde kafamda var etkisini falan yazın bende yaptırmayı düşünüyorum
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Yağ ve yağ filtresi yeni değişti. Periyodik bakımı yeni yaptırdım. Eğer bu işlemin muhakkak olması gerekiyorsa o zaman bir sonraki bakımdan önce yaptırmam daha sağlıklı olur. |
|
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
geçen ay başında aynı carbon cleanın ürünün depoya atılıp kullanılanını denedim uzun yola çıkarken artısını gormedım,fakat yakıt sarfıyatımın arttıgını gozlemledım. |
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Benim iş yatar o zaman 176bin oldu araç.
|
|
![]() |
|
byx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: B.evler ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
slm carbon clean alicilik,in söylediği gibi periyodik yapılmalı.ancak yinede yaptırmak isterseniz benim tavsiyem carbon clean sonrası 10, 20 km kadar gezdikten sonra motor temizleyici örn.tunap veya wrüth marka motor iç temizleyici kullanarak pis yapışan yağları temizleyip, sıcak motorda yağ ve yağ filtresini hemen değiştirmek en güzeli olur. farka bide ozaman bakarsın,performans ve yakıt ekonomisi olarak başka bi sorun yoksa çok memnun kalmalısın...
|
|
106 xr 99 mod.1.4 75 bg gümüş gri
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
bunla ilgili vidio var
http://www.youtube.com/watch?v=OydJGotC6kY |
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
Bosh bayisi ile gorustum, 2 3 saatlik bir islemden bahsettiler. 100 lira fiyat verdiler. Depoyu falan bosaltiyoruz dedi galiba tam anlayamadim.
Bir de sanayiden bir yer ile konustum, 40 45 dak surer, wurth marka katkiyi yakitla aracta dolandiriyoruz dedi yanlis anlamadiysam. Enjektorleri sokmuyolar galiba oyle atnladim. 70 lira fiyat verdi. Galiba en iyisi boshta yaptirmak. |
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Belirli periyotlarla yapılması gerekiyor ramazan. Eğer daha öncesinde 40-60 bin km arasında yapıldıysa bunu takip eden 100-120bin ve buna duruma göre 40-50bin ekleyerek periyodik olarak yaptırman iyi olur.
ZAnk diye 150bindeki arabaya yaptırmak motorla artık bir bütün olan kurum atıklara etki edecek motor düznini etkileyecektir. Zaten yaptıracağın yerde bu konuda bilgi verir. Kolay bir işlem, aracının enjektörleri çıkarılıp enjektör basıncı veren bir makine ile sıvı enjekte ediyorlar araç bu sıvı ile 15-20dk çalışıyor arkadan çıkan partikülleri görmen lazım. Bazı firmalar ise direk yakıta kimyasal katıyor ve aynı zamanda enjektörleride temizlediğini söylüyorlar ama ben açıkçası enjektörlere o tarz kimyasalın girmesine karşıyım ne olur ne olmaz. |
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
bende düşünüyom yaptırmayı ama tamamıyla kurumları temizliyorsa motorda sıkıntı yaparmı acaba diyede düşünüyom.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
en garanti bosch servisleri yapıyor diye duymuştum. ama sahibinden de hizmet ilanlarına bi bak istersen.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Selamlar :) periyodik bakimdan sonra carbon clean hakkinda da bilgi paylasimi rica ediyorum. Simdiden tesekkur ederim :)
Gecen sene araci alirken sahibi bu islemden bahsetmisti. Aracimin eski sahibi ford yetkili servisinde boya kaporta danismaniydi ve yetkilisiydi. Bu islemi kendisinin yaptigini ve muhakkak yapmam gerektigini tavsiye etmisti. Acikcasi gecen seneye gore aracimda yakitta artma, 2000-3000 devir arasindaki seriligin de azaldigini hissediyorum. Belki bu psikolojik de olabilir :) o yuzden bilgilendirirseniz memnun olurum :) İlk olarak 148 bin km carbon clean icin sikinti yaratir mi? İkinci olarak da bu islem sirasinda nelere dikkat etmeliyiz. Ona gore carbon clean islemi yapan yer bulalim. |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |