Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - egzoz hakkında bilgi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

egzoz hakkında bilgi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: egzoz hakkında bilgi
    Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 Saat 23:44
selam arkadaşlar, egzoz geri basıncıyla ilgili bilgisi olan ve peugeot motorlarını tanıyan birisi var mıdır?

birkaç sorum varda?
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 Saat 21:38
heh madem öle ben sorumu sorayım Approve

arkadaşlar alt devirde geribasıncı düşürmeden üst devirlerde geri basıncı düşürecek bir sistem var mıdır?

tam olarak böyle bir şey aramaktayım , birkaç gün önce son susturucuda çürümeden dolayı bir delik açılmıştı bu delik aracın alt devir torkunu öldürüyordu ama 3000 devirden sonra motor kuş gibi rahat çeviriyordu, şimdi delik tamir edildi alt devir torkum eskisi gibi oldu ama üst devirlerde egzoz geri basıncı motoru boğuyor ne önerirsiniz ??

yani muayenede sorun yaratmayacak herşeye ok diyebilirim misal, cutout sistemi işimi görür mü kullanan var mı?

cutoff muayeneden geçmiyormuş muayene zamanı cutoff deliğini kapatacağız, 

Düzenleyen errör - 17 Temmuz 2013 Saat 18:32
Yukarı Dön
mustafa_nalcacioglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mustafa_nalcacioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 03:02
benim tavsiyem headers olurdu araç 16v ise genelde max torklarını yüksek devirlerde verir alt devirler cansız kalıyo malum headers yaptırırsanız bunun önüne  bir nebze geçilebilir ama biraz maliyetli olur sölim veya biraz daha ucuzu orta susturucu iptali ve 2.0 bi arabanın son susturucusunu taktırırsanız baya rahatlatır arabayı bu arada katalik konvektöre baktırdınızmı belli bir kmden sonra tıkanıp arabayı kastırabiliyor

4-2-1 headers alt devirleri biraz öldürür fakat üst devirlerde arabaya katkı sağlar 4-1 headers alt devirleri canlandırır biraz üst devirleri öldürür tercih sizin nasıl bir tork güc eğrisi istediğinize göre değişir..ama maliyeti biraz yüksek olucağından pek tavsiye etmem şahsen..
Araba makinalarını seven bi adam işte...
Yukarı Dön
ZP105 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ZP105 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 04:53
SiZin istediğiniz hem alt canlı kalsın hem üst canlı kalsın ikisi aynı anda cok zor :)
Kucuk bir delikten üst devirde canlanmayı alt devirde tork kaybını nasıl o kadar hissettiniz hayret :)
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 18:26
Orjinalini yazan: ZP105 ZP105 Yazdı:

SiZin istediğiniz hem alt canlı kalsın hem üst canlı kalsın ikisi aynı anda cok zor :) işte cutoff bunun için varmış :)
Kucuk bir delikten üst devirde canlanmayı alt devirde tork kaybını nasıl o kadar hissettiniz hayret :) delik dediysem çürük deliği yani yuvarlak matkapla açılmış bir delik değil baya delik işte :)

Orjinalini yazan: mustafa_nalcacioglu mustafa_nalcacioglu Yazdı:

[/QUOTE]

cevap için teşekkürler mustafa arac 2.0 benzin stock 140 hp 307 xsi , (motor 206 gti motoruna çok benzer )

katalitik konvertörün tıkalı olma ihtimali yüksek, araç 10 yaşında ve çoğunlukla kısa mesafe kullanıldı, ayrıca headers bizim motora fazla gelir zannımca , birde katalitik konvertörü yenilemek için tonla para harcamak istemem.

derdim ses falan değil tamamen motorun üst devirlerde rahat çevirmesi , yani yeri geliyor basıyorum ama motor kasılıyor ayağımı çekmek zorunda kalıyorum.

katalitik konvertörü boşaltıp birde cutoff ile son susturucudan önce bir tahliye düşünüyorum 
alt devirlerde vana kapalı üst devirdede vana açık (son susturucu iptal) olacak

gerekirse son susturucuyuda daha düzgün birşeyle değiştirebilirim önerilere açığım..

Düzenleyen errör - 17 Temmuz 2013 Saat 18:36
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 18:30
bu uygulamaları resimleyin bizde örnek alalım .yalnız kat ı boşalttırdığınızda büyük ihtimalle arıza ışığı yanacak . öncelikle temizletmeyi deneyim derim.
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 18:40
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

bu uygulamaları resimleyin bizde örnek alalım .yalnız kat ı boşalttırdığınızda büyük ihtimalle arıza ışığı yanacak . öncelikle temizletmeyi deneyim derim.

tabi karar verebilirsek video bile çekerim LOL ,,, temizlikte ihtimaller dahilinde, olmadı katalizörüde yenileriz.. zaten muayenedede sorun yaşatabiliyor kat iptal 

Düzenleyen errör - 17 Temmuz 2013 Saat 18:42
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 Saat 18:45
yada söküp iptal edip  sökülen katı saklayıp muayne zamanı tekrar taktırmak lazım. geçen ay muayne yaptırdım   bu şekilde yapmayı planlıyordum ama  bizimkilerde çift sensör varmış bakan egzozcu iptal edersek arıza ışığını söndüremeyiz dedi .
Yukarı Dön
E.B Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı E.B Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 01:41
Ayni araç ayni model ayni motor ve ayni sorun bendede var :) Araç 1-2-3 viteslerde firlio ama 110-120 den sonra tikaniyor sanki gaza bassam motor yerinden ucucakmis gibi bakiyorum araba 5.vites 3000 devirde normalde 2.3.4.vites 3000 devirde yapmadigi seyi 5.vites de yapiyor ve boguluyor bu konu cok işime yaricak...
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 10:49
elso sende durum nedir ? 
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 11:52
benim durum kat zaten sıkıntılı . kat probleminden sonra  3000 devir üstüne çıkmadım hafta sonu bi gözlem yapabilirsem kesin bişeyler söyleyebilirim .
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 12:29
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

benim durum kat zaten sıkıntılı . kat probleminden sonra  3000 devir üstüne çıkmadım hafta sonu bi gözlem yapabilirsem kesin bişeyler söyleyebilirim .

hepimizde aynı dert diyosun ama en azından çözümü bulursak hepimizinki çözülücek Smile

şimdi maslak efe peugeotu aradım adam komple işçilikle beraber egzoza 2000 lira çekti bende niyetli olduğum için derin bir of çektim daha ileri gidemedim LOL

şimdi sıra diğer alternatiflerde, birçok araca cutoff ve egzoz yapan şirinevler egzoz markete gidicem en yakın zamanda gelişmeleri yazarım bu arada önerileri olanlardan destek beklemeye devam etmekteyiz...
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 16:31
hepimizde aynı dert diyosun ama en azından çözümü bulursak hepimizinki çözülücek Smile

şimdi maslak efe peugeotu aradım adam komple işçilikle beraber egzoza 2000 lira çekti bende niyetli olduğum için derin bir of çektim daha ileri gidemedim LOL

şimdi sıra diğer alternatiflerde, birçok araca cutoff ve egzoz yapan şirinevler egzoz markete gidicem en yakın zamanda gelişmeleri yazarım bu arada önerileri olanlardan destek beklemeye devam etmekteyiz...
[/QUOTE]

2000 vay maşalah .gelişmelerin takipcisiyim .bol resim isterimSmileşu katı bi halletsek kurtulacaz. burda 400-550 ve 700(sadece kat fiyatı ayrıca orjinal değil) tl 3 yere sordum üçüde ayrı fiyat verdi

Düzenleyen elsoberano - 18 Temmuz 2013 Saat 16:31
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 22:28
arkadaşlar henüz egzozmarkete gidemedim ama yolumun üstündeki bir egzozcuya uğradım adam hızlıca bir kontrolden sonra abi senin susturucu tıkalı konvertöründe bir sorun yok sorun olsa uyarı verir zaten dedi ve aklıma bir soru daha takıldı.

katalitik konvertör arıza lambası yanmıyorsa %100 konvertör sağlamdır denilebilir mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60888 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 63 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 9 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 518 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 203 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13126 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2662 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1425 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 379 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50711 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34809 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2731 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1533 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6139 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 197 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 204 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 282 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 406 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5879 1 msk_sansal
konu icon Yağ soğutucusu son mesaja git 521 1 MehMetC3
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
yavuztugay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English