![]() |
|
Arabada Çekiş Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
uyarrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: SERBEST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 12:17 |
Arkadaşlar 2003 model 1.4 HDİ XR
model aracım 2-3-4-5 vites değişikliklerinde araba devri 2500 devire gelene kadar araba çekmiyor 2500 devirden--3000 devire gelene kadar cekıs baslıyor ancak 3000 devirden sonra vites değişikliği istiyor vites yükseltince yine devir düşüyor 2500 e kadar cekmıyor araba neredeyse canı cıkacak gibi sanki 2. vitesden 4 e gecersınya aynı pozisyonda gidiyor.
Bu durum nedir neyden kaynaklanır mailyeti ne civarda olur bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler. |
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi anlamadım arkadaşım 3000 dd sonra nasıl vites istiyor. vites değiştirince alt devirlere inmesi normal. Aracından hiç kullanmadım ama nasıl bir düşme bu belki sana aracının zayıflığından dolayı gitmiyor gibi geliyordur. Sonradan böyle olduysa bi carbon clean deneyin önce derim ve aracın hava filtresini, patlayan çatlayan hortum falan varmı bi kontrol edin |
|
![]() |
|
uyarrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: SERBEST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şöyle anlatayım kafanızda canlandırın sizde farzet ki dik bir yokuşa çıkıyorsun 2. vitesten 3 geçersen araba ne yapar devir düşer çekmez gaz yemez hale gelır. sende geri vites küçültürsün. Bu aynı pozisyon normal düz yolda giderken 2. vitesten 3 e geçince öekiş bir anda düşüyor yanı araba asılmıyor. çok yavas yavas sanki kablumbaga gıbı cekıyor. |
|
![]() |
|
Yada şöyle deyim ben size normal yolda giderken 2. vitesten . 4. vitese gecse ne olur araba devir çekisişi
Bende normal gecıslerde aynı o şekildde oluyor.
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
debriyaz balatası bitik olabilir çok yukarıdan mı kavrıyor debriyej
|
|
![]() |
|
yok kavraması normal debrıyaj da sıkıntı yok
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
elektronik sisteminde arıza olsa zaten uyarı verir bence devriyej balatan bitiyor yakında hiç gitmez araçın |
|
![]() |
|
Vallal arabadan hıc anlamam ama bir arkadasım turbo ve enjeksıyondan olabılecegını soyledı
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
turbo kumanda elektrovanası yada arkadaki vakkum deposunda yag varsa vakumlama tam olmaz ve turbo vestigeyti tam açmaz ve araç bayılır yag olup olmadıgı kontrol edilip eger varsa vakkum pompası degişmesi lazımdır ki büyük ihtimallen sorun bundan kaynaklıdır
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
gngburak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
soğutma suyuna yağ karışmışmı bi bak bakalım
conta yakmış olabilir bende de vardı aynı problem yeni conta taktık düzeldi.
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
![]() |
|
mistik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
turbodan olması muhtemel.. benim araçta yokuş çıkarken 2 den 3 e atınca yemiyodu 2ye geri atıyordum, turboda yağ kaçağı varmış tamirden sonra herşey düzeldi , 3 te akıp gidiyor artık 4ü bile ister oldu + hava filtresi deişti...
![]() |
|
![]() |
|
yurdakulada ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yurdakulada
ERG valfini kontrol edin,erg vafina bagli iki adet ince hortum var bakin hortum cikmissada cekisten düser turboyuda sogutmaz,kendim yasadim aynisini. özel peugeot servisine gittim kurcalamadiklari yeri kalmadi yinede her kafadan bir ses yok turbo gitmis yok motor gitmis sacma sapan hikayeler. kendim aramaya basladim almanya forumlarina girdim orada erg valfi konusu geciyordu hakikaten baktimki erg valfinin ince hortumunu yanlis takmislar,iki hortum var yanis takilinca araba cekmiyor turboyuda sogutmuyor. hortumlari yanlis takan usta triger setini degismisti ne yaptiysa kurcalamis hortumlari.orijinal erg valfi bende 1 adet var almanyadan almistim ihtiyaci olana yollayabilirim.
|
|
![]() |
|
savasozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
ooooo yurdakulada var burdaaaaaaaa
![]() arkadaşlar yurdakulada gerçekten bu tip şeylerde tecrübelidir. ben çok yardımını gördüm.. onun dediklerini dikkate alın derim.. parca vs konusunda da yardımları olur mutlaka... ben hemen hemen her arıza veya parça konusunda fikrine başvururum... yanıldığınıda pek görmedim... |
|
![]() |
|
yurdakulada ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yurdakulada
tesekkür ederim savasim...
ayrica oksijen sensörünede baktirin.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar yorumlarınız yardımlarınız çok iyi teşekkür ederim ama kafam karıştı :)
Birde mistik arkadasımız rampa çıkarken bayılıyordu demiş ama benim araba rampa değil düz yolda 1 den2 ye 2 den 3 e 3 ten 4 e gecerken hemen bayılıyor 3 den nerdeyse 2 çekesi gelıyor. Ustanın birtanesi 1500 tl gibi bir maraf çıkardı turbo ve enjeksıyonlar diyerek gözum korktu :) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yurdakulada
bence referanzlari olan usta bulursan daha iyi olur,belkide ufacik bir problem vardir 3-5 servise danismadan elletme cünkü cogu firsatcidir ülkemizde askari ücretin 800lira bile olmadigi yerde 1500 tl rakamlari bana sacma geliyor... |
|
![]() |
|
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
Hava Debimetresine baktırın buyuk ıhtımalle ondandır
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |