Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arabada Çekiş Problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arabada Çekiş Problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arabada Çekiş Problemi
    Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 12:17
Arkadaşlar   2003 model  1.4 HDİ XR   
model aracım   2-3-4-5    vites değişikliklerinde   araba devri  2500  devire gelene kadar  araba çekmiyor 2500 devirden--3000  devire  gelene kadar cekıs baslıyor   ancak  3000 devirden sonra vites değişikliği istiyor  vites yükseltince  yine   devir  düşüyor  2500 e kadar cekmıyor   araba   neredeyse  canı cıkacak gibi   sanki 2. vitesden  4  e  gecersınya  aynı pozisyonda  gidiyor.

Bu durum nedir  neyden kaynaklanır  mailyeti ne civarda olur bilgisi olan arkadaşlar  yardımcı  olursa  sevinirim.
Teşekkürler.
Yukarı Dön
rockwaryumm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 12:32
Orjinalini yazan: uyarrr uyarrr Yazdı:

Arkadaşlar   2003 model  1.4 HDİ XR   
model aracım   2-3-4-5    vites değişikliklerinde   araba devri  2500  devire gelene kadar  araba çekmiyor 2500 devirden--3000  devire  gelene kadar cekıs baslıyor   ancak  3000 devirden sonra vites değişikliği istiyor  vites yükseltince  yine   devir  düşüyor  2500 e kadar cekmıyor   araba   neredeyse  canı cıkacak gibi   sanki 2. vitesden  4  e  gecersınya  aynı pozisyonda  gidiyor.

Bu durum nedir  neyden kaynaklanır  mailyeti ne civarda olur bilgisi olan arkadaşlar  yardımcı  olursa  sevinirim.
Teşekkürler.

şimdi anlamadım arkadaşım 3000 dd sonra nasıl vites istiyor. vites değiştirince alt devirlere inmesi normal. Aracından hiç kullanmadım ama nasıl bir düşme bu belki sana aracının zayıflığından dolayı gitmiyor gibi geliyordur. Sonradan böyle olduysa bi carbon clean deneyin önce derim ve aracın hava filtresini, patlayan çatlayan hortum falan varmı  bi kontrol edin
Yukarı Dön
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:31

Şöyle  anlatayım kafanızda canlandırın sizde      farzet ki  dik bir yokuşa çıkıyorsun 2. vitesten  3 geçersen  araba ne yapar  devir düşer  çekmez   gaz yemez hale gelır.   sende  geri vites küçültürsün.

Bu aynı pozisyon   normal düz yolda giderken  2. vitesten 3 e  geçince  öekiş bir anda düşüyor  yanı  araba  asılmıyor.  çok yavas  yavas   sanki kablumbaga  gıbı  cekıyor.
Yukarı Dön
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:31
Yada şöyle deyim ben size  normal yolda  giderken  2.  vitesten . 4. vitese gecse ne olur araba devir  çekisişi
Bende  normal gecıslerde aynı o şekildde  oluyor.
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:36
debriyaz balatası bitik olabilir çok yukarıdan mı kavrıyor debriyej
Yukarı Dön
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:37
yok kavraması normal  debrıyaj da sıkıntı yok
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:38

elektronik sisteminde arıza olsa zaten uyarı verir bence devriyej balatan bitiyor yakında hiç gitmez araçın

Yukarı Dön
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 13:40
Vallal  arabadan hıc anlamam  ama   bir  arkadasım   turbo  ve enjeksıyondan olabılecegını soyledı
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 14:00
turbo kumanda elektrovanası yada arkadaki vakkum deposunda yag varsa vakumlama tam olmaz ve turbo vestigeyti tam açmaz ve araç bayılır yag olup olmadıgı kontrol edilip eger varsa vakkum pompası degişmesi lazımdır ki büyük ihtimallen sorun bundan kaynaklıdır
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
gngburak Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gngburak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 19:20
soğutma suyuna yağ karışmışmı bi bak bakalım
conta yakmış olabilir bende de vardı aynı problem yeni conta taktık düzeldi.
www.gngtasarim.com
Yukarı Dön
mistik Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 23:39
turbodan olması muhtemel.. benim araçta yokuş çıkarken 2 den 3 e atınca yemiyodu 2ye geri atıyordum, turboda yağ kaçağı varmış tamirden sonra herşey düzeldi , 3 te akıp gidiyor artık 4ü bile ister oldu + hava filtresi deişti...
Yukarı Dön
yurdakulada Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yurdakulada Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 00:52
ERG valfini kontrol edin,erg vafina bagli iki adet ince hortum var bakin hortum cikmissada cekisten düser turboyuda sogutmaz,kendim yasadim aynisini. özel peugeot servisine gittim kurcalamadiklari yeri kalmadi yinede her kafadan bir ses yok turbo gitmis yok motor gitmis sacma sapan hikayeler. kendim aramaya basladim almanya forumlarina girdim orada erg valfi konusu geciyordu hakikaten baktimki erg valfinin ince hortumunu yanlis takmislar,iki hortum var yanis takilinca araba cekmiyor turboyuda sogutmuyor. hortumlari yanlis takan usta triger setini degismisti ne yaptiysa kurcalamis hortumlari.orijinal  erg valfi bende 1 adet var almanyadan almistim ihtiyaci olana yollayabilirim.
Yukarı Dön
savasozturk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı savasozturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 01:21
ooooo yurdakulada var burdaaaaaaaaShocked hoşgeldin baba..
arkadaşlar yurdakulada gerçekten bu tip şeylerde tecrübelidir. ben çok yardımını gördüm.. onun dediklerini dikkate alın derim.. parca vs konusunda da yardımları olur mutlaka... ben hemen hemen her arıza veya parça konusunda fikrine başvururum... yanıldığınıda pek görmedim...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yurdakulada Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 01:45
tesekkür ederim savasim...
ayrica oksijen sensörünede baktirin.
Yukarı Dön
uyarrr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uyarrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 09:21
Arkadaşlar yorumlarınız yardımlarınız  çok iyi teşekkür ederim   ama kafam karıştı :)

Birde mistik  arkadasımız   rampa  çıkarken bayılıyordu demiş    ama benim araba  rampa değil  düz yolda  1 den2 ye  2 den 3 e   3 ten 4 e gecerken hemen bayılıyor    3 den nerdeyse 2 çekesi gelıyor.

Ustanın birtanesi  1500 tl gibi bir maraf çıkardı  turbo ve  enjeksıyonlar diyerek gözum korktu  :)

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yurdakulada Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 12:02

bence referanzlari olan usta bulursan daha iyi olur,belkide ufacik bir problem vardir 3-5 servise danismadan elletme cünkü cogu firsatcidir ülkemizde askari ücretin 800lira bile olmadigi yerde 1500 tl rakamlari bana sacma geliyor...

Yukarı Dön
inceyasar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı inceyasar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 17:17
Hava Debimetresine baktırın buyuk ıhtımalle ondandır
2004 307 1.4HDI
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 323 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6454 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 186 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 461 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 373 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107583 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1610 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3250 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10023 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8993 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1219 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1694 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55632 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1434 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2769 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 286 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2881 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English