![]() |
|
araçta uğultu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 13:16 |
|
Hocam sabah soğuk havada motora su koyduğumuz kabın kapağını açın aracı çalıştırın bi kişi içerden gaz versin gaz verince su seviyesi yükseliyorsa conta yanığıdır sabit kalıyorsa sıkıntı yoktur.Beyaz duman her zaman sıkıntı olacağı anlamına gelmez ama miktarı ve süresi önemlidir. Conta değişimide tahminen 200-300 TL gibi bi rakam tutar. Düzenleyen Serco05 - 27 Aralık 2012 Saat 13:17 |
||
![]() |
||
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Buna benzer bir sıkıntı bende de var. 70-80 civarı ugulduyor. aksalara bılyelere baktırdım bısey cıkmadı. ya lastıklerden yada şanzumandan şüphelenıyorum bende. şanzuman sıkıntısı ıse cozumu nedır yada neden yapar.??
|
||
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
||
![]() |
||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
|
Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Uğulu için servise gideceğim ama bu beyaz duman nedir neden olur ne kadar masrafı vardır tahminen?
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Hocam şanzuman ağlaması diye bi terim vardır, uğultu şeklinde olur, fiyatlar konusunda bilgim yok. Conta yanığındada sabahları soğukken beyaz duman atar, Sabahları yola çıkınca diğer araçlarla kıyaslayabilirsiniz duman miktarını, benim imzamdaki araç -1 derecelerde sabahları nerdeyse hiç duman atmıyor.
|
||
![]() |
||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
|
Hm, şanzumanda olabilir diyorsunuz yani, çok anlamasam da şanzuman ile ilgisini çözemedim. Teker bilyaları ve aks dediğiniz şeyler pahallı şeyler mi çok bilmiyorum? Diğer bir konu beyaz duman sadece sabah oluyor, başka zaman aşırı olmuyor..
Bu arada bu uğultu sesi hız ile orantılı olarak artıyor/azalıyor. Motorun devri ile ilgili değil sanırım. Düzenleyen cnrars - 27 Aralık 2012 Saat 12:56 |
||
![]() |
||
|
Uğultunun sebebi şanzıman, teker bilyaları veya aksdan kaynaklanabilir. Beyaz dumansabahları normaldir ama çok aşırı ve uzun süre atıyorsa conta yanığı ihtimali var.
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar dün akşam fark ettim, yüksek hızlarda (70-80) aracın önünden bir uğultu geliyor motordan mı geliyor lastiklerden mi anlamadım. Ama motor rolantide iken bir uğultu duyamadım bir de düşük hızlarda bir sorun yok, yüksek hızlarda oluyor. Lastiklerim 15 çelik kışlık ama daha önce lastikler ile ilgili bir sıkıntı yoktu, bu arada lastiklerim lassa ve 2 aylık ve 5 bin km den fazla olmadı.
Diğer bir konu egsozdan sabahları aşırı duman çıkıyor, bu normal mi? Bu arada 206 dizel 2006 model 66 binde aracım. Bakımları 9 bin km once yapıldı, Düzenleyen cnrars - 27 Aralık 2012 Saat 12:05 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |