Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araçta uğultu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26296
Tarih: 05 Kasım 2025 Saat 00:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araçta uğultu
Mesajı Yazan: cnrars
Konu: araçta uğultu
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 12:04
Arkadaşlar dün akşam fark ettim, yüksek hızlarda (70-80) aracın önünden bir uğultu geliyor motordan mı geliyor lastiklerden mi anlamadım. Ama motor rolantide iken bir uğultu duyamadım bir de düşük hızlarda bir sorun yok, yüksek hızlarda oluyor. Lastiklerim 15 çelik kışlık ama daha önce lastikler ile ilgili bir sıkıntı yoktu, bu arada lastiklerim lassa ve 2 aylık ve 5 bin km den fazla olmadı.

Diğer bir konu egsozdan sabahları aşırı duman çıkıyor, bu normal mi? Bu arada 206 dizel 2006 model 66 binde aracım. Bakımları 9 bin km once yapıldı,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 12:25
Uğultunun sebebi şanzıman, teker bilyaları veya aksdan kaynaklanabilir. Beyaz dumansabahları normaldir ama çok aşırı ve uzun süre atıyorsa conta yanığı ihtimali var.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 12:47
Hm, şanzumanda olabilir diyorsunuz yani, çok anlamasam da şanzuman ile ilgisini çözemedim. Teker bilyaları ve aks dediğiniz şeyler pahallı şeyler mi çok bilmiyorum? Diğer bir konu beyaz duman sadece sabah oluyor, başka zaman aşırı olmuyor..

Bu arada bu uğultu sesi hız ile orantılı olarak artıyor/azalıyor. Motorun devri ile ilgili değil sanırım.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 13:01
Hocam şanzuman ağlaması diye bi terim vardır, uğultu şeklinde olur, fiyatlar konusunda bilgim yok. Conta yanığındada sabahları soğukken beyaz duman atar, Sabahları yola çıkınca diğer araçlarla kıyaslayabilirsiniz duman miktarını, benim imzamdaki araç -1 derecelerde sabahları nerdeyse hiç duman atmıyor.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 13:04
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Hocam şanzuman ağlaması diye bi terim vardır, uğultu şeklinde olur, fiyatlar konusunda bilgim yok. Conta yanığındada sabahları soğukken beyaz duman atar, Sabahları yola çıkınca diğer araçlarla kıyaslayabilirsiniz duman miktarını, benim imzamdaki araç -1 derecelerde sabahları nerdeyse hiç duman atmıyor.

Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Uğulu için servise gideceğim ama bu beyaz duman nedir neden olur ne kadar masrafı vardır tahminen?

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 13:08
Buna benzer bir sıkıntı bende de var. 70-80 civarı ugulduyor. aksalara bılyelere baktırdım bısey cıkmadı. ya lastıklerden yada şanzumandan şüphelenıyorum bende. şanzuman sıkıntısı ıse cozumu nedır yada neden yapar.??

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 13:16
Orjinalini yazan: cnrars cnrars Yazdı:

Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Uğulu için servise gideceğim ama bu beyaz duman nedir neden olur ne kadar masrafı vardır tahminen?

Hocam sabah soğuk havada motora su koyduğumuz kabın kapağını açın aracı çalıştırın bi kişi içerden gaz versin gaz verince su seviyesi yükseliyorsa conta yanığıdır sabit kalıyorsa sıkıntı yoktur.Beyaz duman her zaman sıkıntı olacağı anlamına gelmez ama miktarı ve süresi önemlidir. Conta değişimide tahminen 200-300 TL gibi bi rakam tutar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net