![]() |
|
Buzlanma Başladı Arkadaşlar Dikkat ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 Saat 00:06 |
||
Arkadaşlar artık yavaş yavaş buz ve karlanmalar başladı hatırlatmak amacıyla tekrar bildiklerimizi paylaşalım neler yapmalıyız sabah aracımıza nasıl davranmalıyız,buzlu ve karlı yolda nasıl tepkiler vermeliyiz tekrar hatırlatalım birbirimize bu başlık altında.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen xMEGANx - 17 Aralık 2012 Saat 00:07 |
|||
![]() |
|||
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
dikkat 3. resimdeki gibi davranmamanızı öneririm :))
|
|||
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|||
![]() |
|||
SKC21 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: ddd Durum: Aktif Değil Mesajlar: 162 |
||
Benım arabyag kar lastıgı takmayı dusunuyorummm :DDD
|
|||
c
|
|||
![]() |
|||
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
||
bendede 2 tane var kışlıkları yarın taktırcam önlere diğer aracımdan kalan good yearları :)
|
|||
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|||
![]() |
|||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
||
ben 1 tane takayım bari stepne kar lastiği benim :D bu kışı tek kar lastiği ile geçirirmiyim sizce :D
|
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ankara'ya müthiş bir kar başladı sabahtan. Böyle giderse akşama haberlerde Ankara'da yollar kilit haberleri duyabilirsiniz. Bakalım yeni kanun yüzünden (bilmeden de olsa) takılan lastikler işe yarayacak mı
![]() Bu arada benim kar-buz yöntemim arabayı çıkarmamak :) Zaten otopark kapanmıştı bile sabahtan, çıkarmaya korktum resmen. Düzenleyen tellotello - 17 Aralık 2012 Saat 09:10 |
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
||
3.resimdekri wrc gibi yaparsak hiçbir sıkıntı olacagını düşünmüyorum sıfır sıkıntı :))
|
|||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|||
![]() |
|||
murat20021978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
||
Arkadaşlar fikirlerimi paylaşayım dedim. Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen;
-Aracın kışlık bakımı yapılmış, antifiriz vs. gibi eksiğinin olmaması gerekir. -Eğer aracın üstüne kar birikti ise mutlaka bütün kar temizlenmeli. Araç çalıştırılmadan önce motor kaputu temizlenmiş olmalı. -Öncelikle hava 7 derecenin altına düştüğünde araçta mutlaka kar lastiği olmalı. -Her ne kadar kar lastiği karlı havalarda iyi performans göstersede araç hızı mümkün olduğunca düşük olmalı ve fren mesafesi normalden daha uzun olacağından öndeki araç ile takip mesafesi daha uzun tutulmalı. -Ani frenleme ve ani hız değişiminden kaçınılmalı, yokuş aşağı inişlerde düşük viteste ve fren kullanmadan iniş gerçekleşmeli, yokuş tırmanırken de düşük devirlerde araç kullanılmalı. -ani dönüşlerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. -Aracımda kar lastiği var diyerek çok fazla güvenmeyin. gizli buz (yani karın altındaki buz) çok büyük sorunlara neden olabilir. -Araçta kesinlikle standart dışında kar lastiği de olsa geniş taban lastik kullanmayınız. Bu sürtünmeyi arttırmak yerine kara gömülemediği için aksine sürtünmeyi azaltacak ve fazla riske neden olacaktır. (WRC yarışlarına dikkat edilirse karlı yollarda ince lastik tercih edilir.) - Bunların yanında araçta zincir, takoz ve çekme halatı, sağlık seti ve kış şartlarında ne olur ne olmaz diye takviye kablosu bulundurunuz. Herkeze kazasız günler dilerim.
|
|||
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
|||
![]() |
|||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
||
valla arkadaslar aküm yeni, antifirz değişimim yapıldı. silcek suyum antifrizli, kış lastiklerimi aldım good year ug8. olurda bizim memlekette çok kış olursa, aracın kapılar donmazda aracın içine girebilirsem gerisi teferruat
![]() |
|||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
||
Iyiymiş valla :D Sizin oralarda beter olur diye biliyorum abi :) Balkanlar üzerinden gelen soğuk sizin ordan giriyor nede olsa. Bu arada benim silecek suyu donmuyorda fışkırdığı nokta var ya orası donuyor ve haliyle bir işe yaramıyor bir süre geçince açılıyor
![]() |
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
||
Teşekkür ederizz çok faydalı olacağını düşündüğüm bilgiler sundunuz umarım bu kışı hepimiz kazasız atlatırız.
|
|||
![]() |
|||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
||
çok güzel bilgiler, teşekkür ederiz ![]() |
|||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|||
![]() |
|||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
||
olurmu hiç öle ya o komple sistemi koruması lazım. bence aldığın antifirzli cam suyunu suyla hiç karıştırmadan direk boşalt. bizim bura öle bi yer ki bütün trakya ya kar yağar tekirdağ merkeze yağmaz. merkeze yağar trakyaya yağmaz.
![]() ![]() |
|||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||
![]() |
|||
||
bende istanbul beylikdüzündeyim sık sık tekirdağa geliyoruz bi göreyim sizleri ohalde ya =) Maxi nin orda buluşalım yeni adıyla YSM miydi neydi öle bişey yaptılar şimdi :D Maxi'ye alışmıştık ne güzel :)
|
|||
![]() |
|||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
2003 307 1.4
2008 Leon |
|||
![]() |
|||
fxmen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
||
kapı mutlaka donacak kardesim garanti verırım ![]() |
|||
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
|||
![]() |
|||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
||
ben kurban bayramından 2 gun önce taktım 4 adet kışlık lastiği uzun yola cıkacam dıye gayet memnunum yagmurda karda sıkıntı yok basıp gidiyorum ve aracı sert suren biri olarakta gayet iyi sabah kalktım her yer kar bındım arabama cok rahat bı sekılde en ufak ıcımde tedirginlik olmadan işime gittim
|
|||
![]() |
|||
yusuf 406 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: güvenlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusuf 406
||
sagolsun benım arabam benı uyarıyor ICE ALERT 406 farkıyla :)
|
|||
406
|
|||
![]() |
|||
||
Benim 307 de uyarıyor :D 307 farkıyla :)
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
307-407 farkı yok arkadaşlar, ısı sensörü olan bütün peugeotlar hava 3 dereceye düşünce ıce alert uyarısı verir.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |