Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Buzlanma Başladı Arkadaşlar Dikkat !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26123
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 04:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Buzlanma Başladı Arkadaşlar Dikkat !
Mesajı Yazan: xMEGANx
Konu: Buzlanma Başladı Arkadaşlar Dikkat !
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:06
Arkadaşlar artık yavaş yavaş buz ve karlanmalar başladı hatırlatmak amacıyla tekrar bildiklerimizi paylaşalım neler yapmalıyız sabah aracımıza nasıl davranmalıyız,buzlu ve karlı yolda nasıl tepkiler vermeliyiz tekrar hatırlatalım birbirimize bu başlık altında.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:10
dikkat 3. resimdeki gibi davranmamanızı öneririm :))

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: SKC21
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:24
Benım arabyag kar lastıgı takmayı dusunuyorummm :DDD

-------------
c

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:30
bendede 2 tane var kışlıkları yarın taktırcam önlere diğer aracımdan kalan good yearları :)

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 02:40
ben 1 tane takayım bari stepne kar lastiği benim :D bu kışı tek kar lastiği ile geçirirmiyim sizce :D 

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 09:09
Ankara'ya müthiş bir kar başladı sabahtan. Böyle giderse akşama haberlerde Ankara'da yollar kilit haberleri duyabilirsiniz. Bakalım yeni kanun yüzünden (bilmeden de olsa) takılan lastikler işe yarayacak mı LOL.

Bu arada benim kar-buz yöntemim arabayı çıkarmamak :) Zaten otopark kapanmıştı bile sabahtan, çıkarmaya korktum resmen.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 09:20
3.resimdekri wrc gibi yaparsak hiçbir sıkıntı olacagını düşünmüyorum sıfır sıkıntı :))

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 10:02
Arkadaşlar fikirlerimi paylaşayım dedim. Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen;
-Aracın kışlık bakımı yapılmış, antifiriz vs. gibi eksiğinin olmaması gerekir.
-Eğer aracın üstüne kar birikti ise mutlaka bütün kar temizlenmeli. Araç çalıştırılmadan önce motor kaputu temizlenmiş olmalı.
-Öncelikle hava 7 derecenin altına düştüğünde araçta mutlaka kar lastiği olmalı.
-Her ne kadar kar lastiği karlı havalarda iyi performans göstersede araç hızı mümkün olduğunca düşük olmalı ve fren mesafesi normalden daha uzun olacağından öndeki araç ile takip mesafesi daha uzun tutulmalı.
-Ani frenleme ve ani hız değişiminden kaçınılmalı, yokuş aşağı inişlerde düşük viteste ve fren kullanmadan iniş gerçekleşmeli, yokuş tırmanırken de düşük devirlerde araç kullanılmalı.
-ani dönüşlerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor.
-Aracımda kar lastiği var diyerek çok fazla güvenmeyin. gizli buz (yani karın altındaki buz) çok büyük sorunlara neden olabilir.
-Araçta kesinlikle standart dışında kar lastiği de olsa geniş taban lastik kullanmayınız. Bu sürtünmeyi arttırmak yerine kara gömülemediği için aksine sürtünmeyi azaltacak ve fazla riske neden olacaktır. (WRC yarışlarına dikkat edilirse karlı yollarda ince lastik tercih edilir.)
- Bunların yanında araçta zincir, takoz ve çekme halatı, sağlık seti ve kış şartlarında ne olur ne olmaz diye takviye kablosu bulundurunuz.

Herkeze kazasız günler dilerim.

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 11:29
valla arkadaslar aküm yeni, antifirz değişimim yapıldı. silcek suyum antifrizli, kış lastiklerimi aldım good year ug8. olurda bizim memlekette çok kış olursa, aracın kapılar donmazda aracın içine girebilirsem gerisi teferruatLOL

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 11:42
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

valla arkadaslar aküm yeni, antifirz değişimim yapıldı. silcek suyum antifrizli, kış lastiklerimi aldım good year ug8. olurda bizim memlekette çok kış olursa, aracın kapılar donmazda aracın içine girebilirsem gerisi teferruatLOL

Iyiymiş valla :D Sizin oralarda beter olur diye biliyorum abi :) Balkanlar üzerinden gelen soğuk sizin ordan giriyor nede olsa. Bu arada benim silecek suyu donmuyorda fışkırdığı nokta var ya orası donuyor ve haliyle bir işe yaramıyor bir süre geçince açılıyor LOL

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 12:28
Orjinalini yazan: murat20021978 murat20021978 Yazdı:

-Eğer aracın üstüne kar birikti ise mutlaka bütün kar temizlenmeli. Araç çalıştırılmadan önce motor kaputu temizlenmiş olmalı.
-Öncelikle hava 7 derecenin altına düştüğünde araçta mutlaka kar lastiği olmalı.
-Her ne kadar kar lastiği karlı havalarda iyi performans göstersede araç hızı mümkün olduğunca düşük olmalı ve fren mesafesi normalden daha uzun olacağından öndeki araç ile takip mesafesi daha uzun tutulmalı.
-Ani frenleme ve ani hız değişiminden kaçınılmalı, yokuş aşağı inişlerde düşük viteste ve fren kullanmadan iniş gerçekleşmeli, yokuş tırmanırken de düşük devirlerde araç kullanılmalı.
-Aracımda kar lastiği var diyerek çok fazla güvenmeyin. gizli buz (yani karın altındaki buz) çok büyük sorunlara neden olabilir.
-Araçta kesinlikle standart dışında kar lastiği de olsa geniş taban lastik kullanmayınız. Bu sürtünmeyi arttırmak yerine kara gömülemediği için aksine sürtünmeyi azaltacak ve fazla riske neden olacaktır. (WRC yarışlarına dikkat edilirse karlı yollarda ince lastik tercih edilir.)
- Bunların yanında araçta zincir, takoz ve çekme halatı, sağlık seti ve kış şartlarında ne olur ne olmaz diye takviye kablosu bulundurunuz.

Teşekkür ederizz çok faydalı olacağını düşündüğüm bilgiler sundunuz umarım bu kışı hepimiz kazasız atlatırız.

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 13:17
Orjinalini yazan: murat20021978 murat20021978 Yazdı:

çok güzel bilgiler, teşekkür ederiz Smile

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 13:41
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Iyiymiş valla :D Sizin oralarda beter olur diye biliyorum abi :) Balkanlar üzerinden gelen soğuk sizin ordan giriyor nede olsa. Bu arada benim silecek suyu donmuyorda fışkırdığı nokta var ya orası donuyor ve haliyle bir işe yaramıyor bir süre geçince açılıyor LOL

olurmu hiç öle ya o komple sistemi koruması lazım. bence aldığın antifirzli cam suyunu suyla hiç karıştırmadan direk boşalt. 
bizim bura öle bi yer ki bütün trakya ya kar yağar tekirdağ merkeze yağmaz. merkeze yağar trakyaya yağmaz. Smile bizde bi umut ha yağar diye bekliyoz. kış lastiklerini denemek içinBig smile

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 13:45

Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

olurmu hiç öle ya o komple sistemi koruması lazım. bence aldığın antifirzli cam suyunu suyla hiç karıştırmadan direk boşalt. 
bizim bura öle bi yer ki bütün trakya ya kar yağar tekirdağ merkeze yağmaz. merkeze yağar trakyaya yağmaz. Smile bizde bi umut ha yağar diye bekliyoz. kış lastiklerini denemek içinBig smile
bende istanbul beylikdüzündeyim sık sık tekirdağa geliyoruz bi göreyim sizleri ohalde ya =) Maxi nin orda buluşalım yeni adıyla YSM miydi neydi öle bişey yaptılar şimdi :D Maxi'ye alışmıştık ne güzel :)

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 21:21
Orjinalini yazan: EnSoNiQ EnSoNiQ Yazdı:

dikkat 3. resimdeki gibi davranmamanızı öneririm :))

ClapClapClapaynen :)

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: fxmen
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 23:11

kapı mutlaka donacak kardesim garanti verırımLOL

-------------
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 23:22
ben kurban bayramından 2 gun önce taktım 4 adet kışlık lastiği uzun yola cıkacam dıye gayet memnunum yagmurda karda sıkıntı yok basıp gidiyorum ve aracı sert suren biri olarakta gayet iyi sabah kalktım her yer kar bındım arabama cok rahat bı sekılde en ufak ıcımde tedirginlik olmadan işime gittim

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesajı Yazan: yusuf 406
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 00:58
sagolsun benım arabam benı uyarıyor ICE ALERT 406 farkıyla :)

-------------
406

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:26
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

Orjinalini yazan: yusuf 406 yusuf 406 Yazdı:

sagolsun benım arabam benı uyarıyor ICE ALERT 406 farkıyla :)
vay be ne arabalar var görüyonmu :)

Benim 307 de uyarıyor :D 307 farkıyla :)

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:32
307-407 farkı yok arkadaşlar, ısı sensörü olan bütün peugeotlar hava 3 dereceye düşünce ıce alert uyarısı verir.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:37
Geç oldu bekletmeyim diye yazdım :)

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:47

Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

307-407 farkı yok arkadaşlar, ısı sensörü olan bütün peugeotlar hava 3 dereceye düşünce ıce alert uyarısı verir.
bende kim yazacak diye bekliyodum :)
Serkan hocam :)
saygılar..
vallahi üşengeçlikten yazmamıştım ben :))))

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:56

sağolasın Serkan hocam :)
benim kafama şu lastik konusu takılıyo 
karda veya yağmurlu havada geniş tabanlı lastik daha sağlıklı değilmidir 
yukarıda arkadaş tam tersini yazmış kafam karıştı hangi janta lastik alacağıma karar veremiyorum bu yüzden 
doğrusu nedir bilen varmı?

Benim bildiğimde ince tabanlı lastikler karda daha iyi tutunma sağlıyor, mantık olarakda ince olması kara rahat saplanması demek. ayrıca 3. resimdeki 206'da yarışlarda ince tabanlı lastik kullanmış.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:09
Salih hocam 4X4 araçlar tabiki bineklere göre rahat çıkarlar, kış lastiği ile ilgili bütün soruların cevaplarına http://www.kislastigi.com/makale_detay.asp?id=6" rel="nofollow - buraya tıklayarak ulaşabilirsin, senin sorunun cevabıda 25. soruda.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:11
Buyrun ben bizim evin arka bahçesinde çektim öğlen sizin için arabayı süren benim arkadaşlar ben hep böyle sürerim yanlış anlamayın hava atmak gibi olmasın.

Geyik bir yana adamlar İnce stepne fakat dikenli stepne gibi lastik kullanmışlar.

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:38
Gece gece güldürdün beni Salih hocam, Allah'da seni güldürsün.LOL

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 08:43
206 1.4 benzinlide radyator suyunu değiştirmek istiyorum ama vana gibi bişey bulamadım . Siz nereden çözdünüz ?

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: moschino
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 09:56
Merhaba 

Daha önce kullanan var mı gören var mı bilmiyorum ama internette araştırdım memnun olmayanı görmedim.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kar-zinciri-palet-kar-pencesi-yuksek-performans-71400777

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net