![]() |
|
KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 Saat 23:01 |
|
Keklikpınarı mah 890 sokakta oturuyorum opetin yukarısında 3 senedir dikmendeyim bir kere sıkıntı yaşamadım kışlık lastiklerimle.Bir kez otoparktan bile hareket ettiremedim ki kar diz üsti bel altıydı zaten arabanın hareket etme ihtimali yoktu :) |
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
||
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Şu Ankara Dikmen, Öveçlerde yaşayan arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Kar kış olduğunda o rampaları gerçekten kış lastiği ile çıkabiliyor musunuz? Özellikle Öveçler 4.cadde ve Dikmen Caddesinden İlkere çıkan ara sokaklarda. :)
|
||
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
||
![]() |
||
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
|
Haberin doğrusu aşağıdaki gibidir, Ulaştırma bakanının ağzından birebir çıkan;
''Bu yıldan itibaren 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış şartlarına uygun kar lastiği mecburiyeti getirildi. Bu süreler kış şartlarında değiştirilebilir, öne alınabilir, ertelenebilir. Şu anda ilk etapta şehirlerarası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsıyor. İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak. Denetimlerde amaç ceza yazmak değil, vatandaşların tedbirli olup olmadıklarını tespit etmek. Hem onların sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek hem de taşıdıkları yolcuların mağdur olmamasını sağlamak. Bunun için araçlar durdurulacak, tedbirli olmayan araçlara yol devam izni verilmeyecek. Ama bu konuda ısrar olursa ceza da verilecek. Ceza miktarı 500 liradır.'' Yani bizim araçlara şuan için zorunluluk yok .. Ama kış lastiği, 7 'C den sonra candır, kullanan bilir..
Düzenleyen foresteng. - 13 Kasım 2012 Saat 22:59 |
||
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
||
![]() |
||
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşların dediği gibi hususı aracları kapsamıyor yasa saten ben ızmırdeyım hatta antalyadakı datcadakı adam ne yapsın kıs lastıgını yolcu tasıyan ve yuk tasıyan araclar ıcın gecerlı ayrıca nerde olursan ol zıncırın bulunacak yok zıncır dersen o zaman kıslastıgın varmı dıye bakılacak..
Düzenleyen sert-aç - 09 Kasım 2012 Saat 16:05 |
||
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg
|
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
ceza 72TL. 500 değil
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
*** şeklinde işaretler olur ya da mesela bendekinde lassa snoways yazıyor.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
aynen abi yazıyı dikkatli okuyunca mevzuyu anladım eğer herkes için geçerli olsaydı tüm motorlu taşıtlar tarzı birşey kullanılırdı oysa burda yolcu ve yük taşımacılığı demiş yani ticari kesimden bahsediyor. yırttık o zaman izmirli olarak ancak kış lastiğinin çok faydası olduğunu birçok kişiden duydum lütfen kar olan şehirdeki arkadaşlarım 3 e 5 e bakmayıp kullanın kendinizi düşünmeseniz bile ailenizi karşı tarafı düşünün..
|
||
![]() |
||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
|
Çok güzel açıklanmış bende 4 yane kullanıyorum ankarada dikmende oturuyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat yaşayanların arasından sıyrılarak evime güvenli bir şekilde ulaştım :) |
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
||
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
|
Arabayı aldığımdan beri kış lastiğini düşünüyordum. Ama İzmir'de kış lastiği için gerekli bir durum yok ki yaz kış lastik alıyor burada herkes. Yoldan geçen her arabayı durdursa polis ceza yazar İzmir'de o zaman. Şu anki lastikler iyi durumda kış lastiği olup olmadığını nereden anlayabilirim sembol yazı vs ?
|
||
206 cc 1,6
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
teşekkürler bilgi için..
|
||
![]() |
||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Iste en basta dedıgım gıbı butce meselesı tamamıyle ve gorus.Aslında pek de dert etmıyorum ıst de zorlu kıs sartları olsada yollar genelde ıyı oluyor.Pıyango cıkarsa ama hemen bırgun alırım :D
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Aldık bakalım Nokian'ları takılmayı bekliyorlar, görüşler iyiydi ama gelen lastiklerin yanakları bana o kadar ince geldi ki anlatamam
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
bendede 195/45R16 pirelli pzere nero lastik vardı. tanesini 230 tl ye almıştım. kış lastiği için orjinale dönüp 175/65R14 goodyear ug8 aldım. tanesi 130 tl den. 4 tanede teneke jant aldım 2. el takımı 100 tl. bide boya yaptırdım 4üne 50 tl. şimdi kış için kafam rahat. ayın 15 ine doğru takmayı düşünüyorum kış lastiklerini
Bu arada antalyada falan yaşıyanlar napcak? karı bırakın, çoğu zaman +6 dereceye bile düşmüyor hava sıcaklığı! onlarda takmayınca ceza yiycekmi ![]() bide goodyear ug8 için görüş bildirebilecek varsa sevinirim..
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
kısa mesafe kullanımda belki dediğiniz gibi opsiyon tanınabilir ama hava şartlarının nasıl olacağı bilinmez. Yolda kaldığım için çok iyi biliyorum (Good Year GT3 175-65-14 -2 aylık lastikti !! ) Ertesi sene hemen gittim alpin A4 e sarıldım. Günde en az 30km yol yapıyorumki gittiğim yollar (ODTU - eskişehir yolu - Anadolubulvarı - İstanbul yolu) ikilimin çetin geçtiği yollardn. Yeri geliyor zincir bile fayda etmiyor. Özel tüketim vergisi ödediğiniz araça devletten yardım beklemek saçma olur. İmkan dahilinde alınabilir ama zincir olmasa da kış lastğiği olmadan kattiyen karlı hava da yola çıkılmasına karşıyım. |
||
![]() |
||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Ben almayacagım abı dunya para oluyor daha yenı lastıklerın taksıtlerı bıtmedı.kapaklı orjınal janta gecegım onlarda yenı lastıkler.Ama dıyorum ya bı esneklık elbet vardır.O zaman uygun fıyata devlet dagıtsında takalım.Ben alamam almamda valla.takarım zıncırımı pasa pasa.
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
|
||
![]() |
||
|
Bır yandan cok guzel olmus.Dıger yandan bence herkesı mecbur tutamaz sanmıyorum bır esneklıgı vardır durumun arastırmak gerekıyor kaynakları.
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Aynı durumu yaşadık 2000 de yeni astra aldık. O zaman lastikler bu kadar ucuz değildi. Önlere aldık sadece. Bir gün akşam hafif buzlanmış bir yolda (ankara da inönü stadını bilen varsa onun yanından cebeciye çıkarken hafifi dönüş var sinemanın yanı) hızımız duracak seviyede olamsına rağmen kontrolsüz bir şekilde yuvarlak çizdik. Ön durdu arka bildiğiniz daire çizdi. Babam aşırı serin kanlı bir adam sağolsun yavaşça döndü aynı yoldan devam etti. |
||
![]() |
||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
bence süper bişey ben kurban bayramında kışlık lastıklerimi taktım normal lastıkle arasında karlı yolda dağlar kadar fark var herkez kullanmalı bide bizim milletimiz sadece çeker tekerlere takıyor 4 tane almak zor geliyo 2 tane alıyor dolayısıyla bi taraf kalk gidek diyo diğer taraf otur b.k yeme diyo bide bizim arabalar önden çekişli arkalar kayarsa arkanın kontrolü yok olursa durum vahim herkez iyi düşünsün
|
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
bizim buralarda don-kar olmaz ama bize de zorunlu sanırım
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |