![]() |
|
307 otomatik şanzıman sorunu.Acil Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
inş sorunun en kısa zamanda çözülür
|
|
![]() |
|
candoor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Arkadaşlar sorunum sanırım haloldu.Bu sorundan başı ağrıyan diğer arkadaşlara ön bilgi olması amacıyla burayada yazmak istedim.
Öncelikle sorunumu kısaca açıklayayım. Arac ısındıktan sonra tamamen durdugumda kalkıslarda vuruntu yapıyordu fakat göztergede kar spor modu yanmıyordu. Şİmdi burası önemli eğer kar ve spor modu ışıkları yanmıyorsa hiç peugeot servisine gidip boşuna pp2000 e falan bağlatmayın zaten çıkmıyor.Selenoidleride değiştirmeyin yada yağını. Gidin bir otomatik şanzımancıya 2 saatte hal ediyor.Benim şanzımanı bile indirmeden sol ön tekerin çamurluğunun arkasından şanzımanın bir parçasını açarak içindeki burçları değiştirdi ve banada gösterdi burçlar sürtünmeden biraz yemiş.ve o kadar arabayı zorlamama rağmen dönüşte hiç yapmadı.Eskiden olsa arabayı yerinden kaldıramazdım bugünkü trafikte. Bilginize |
|
![]() |
|
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
Teşekkürler paylaşımınız için
![]() |
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Kaça mal oldu bu sorun?
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
..........
Düzenleyen salihata - 07 Ağustos 2014 Saat 17:25 |
|
![]() |
|
candoor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
en bastan otomatik şanzımancıya gitseydim keşke.
e şimdilik bir sorun yok arabada Şanzımancı 700 tl aldı v
|
|
![]() |
|
syrosyk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Arkadasim selamlar,
Aynı sorun birebir bende de var. 2004 - 307 XT premium var benim arabada 107 binde. 1 aydır problem var araba ile trafige girmeye cekiniyorum aynı sorun.. Hangi sanzımancıya gittin bende istanbuldayım aynı sanzımancıya gitmek istiyorum. irtibat numarası verirsen çok sevinirim. Çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Maslak oto sanayide istanbul sanziman var oraya gittim ama ustanin ismi aklimda degil simdi.bakarim numarasi vardi bulursam gonderirim.
|
|
![]() |
|
syrosyk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
telefonunu bulamadim .. istanbul sanziman.. bende pazartesi hemen gidecegim telefonu yada kabaca bir yol tarifide olur internette bulamadim .. en kotu sora sora bulacagiz artik.. yeterki cozsun
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Malesef bu AL4lerde kronik bi vaka,motor ısındıgında bu sorundan kurtulmak için triptoniğe alın daha rahat kalkış yaparsınız.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
selam,
istanbul sanzuman adres telefon irtibat numarasi varmidir.. internetten bulamadim yarin gidecegim.. cok tesekkurler |
|
![]() |
|
Bugun ISTANBUL SANZIMANA Gittim..
Maslak Sanayide buldum sora sora.. arabayi biraktim eli yogundu yarin aksam aliriz arabayi insallah.. Irtibat numarasi ve bilgileri asagida yarin fiyati ileteck en fazla 800 - 850 tutar dedi bakalim. Tum detaylari yazacagim sanziman yapilinca Istanbul Sanziman Ramazan Turk 0 212 2767076 Maslak Ataturk OtoSanayi 2.Kisim 31.Sok. No.1282 Düzenleyen syrosyk - 17 Eylül 2012 Saat 22:10 |
|
![]() |
|
evet arkadaslar benim sorunumda tam olarak cozuldu usta 1 gunde verdi arabayi. kesinlikle sanziman sorunu yasayanlar icin ustayi tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
şanzıman sorunu bir günde pek aksatmaz uzun yol testide yap
![]() |
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
Sempatixl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sempatixl
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2004 model peugeot 307 xt otomatik aracım var. Bundan 3 yıl kadar önce ''Automatic Gear Fault" hatası verdi bulunduğum yerde tek otomatikçi vardı selenoid dedi değiştirdik. 1 yıl önce kadar aracımda hararet sorunu başladı hararet olunca vites geçişlerinde sıkıntı yaşamaya başladım 4000-5000 devirleri buluyordu geçişler uzun yolda kışın sıkıntı yaratmıyordu. Sonraları bu soruna yokuşlarda çekiş kaybı vites geçişlerinde devrin birden kendiliğinden yükselmesi vitesi boşa alma galiba es kaza yokuşta durma zorunda kalırsam geri kaçırma aracın boşa çıkması yani gaza basınca vuruntuyla vitese geçme olmaya başladı. bu şekilde uzun süre bindim kısa mesafe olduğu için çok önemsemedim. son zamanlarda zorlayınca diğer sorunların yanında şanzıman ısınınca Automatic Gear Fault" hatası vermeye başladı.bugün sanayiye gittim hararet sorunun bir müşür taktırarak hallettiler ama deneme sürüşünden sonra motorda ısınma olmamasına rağman şanzımanda bu hatalar fazlasıyla oldu bende otomatikçiye götürdüm vites geçişlerinde kaydırma var dedi o yüzden revizyon dedi tirübün burç selenoid daha birkaç şey işçilik 2700-2800 dedi. Başka otomatikçi sorunu söyleyince soğutmadan bahsetti deneme sürüşü sonrası kaydırma var burç balata dedi şanzıman inecek dedi 2500-3000 arası çıkabilir dedi. sizce ne yapmalıyım izmirde otomatik şanzımancı önerisi olan varmı deneyimlerinize göre haklılarmı. Araba şanzıman ısınınca çok kötü oluyor evimde yüksekte mecbur tırmanmak zorundayım. ilginç bazende yapmayabiliyor yada çok az yapabiliyor bu sorunları. lütfen yardım.
|
|
![]() |
|
Bu sorunu bende eski aracımda yaşamıştım ve tüm bakımlarını yaptırıp aracımı sevmeme rağmen aldığım fiyatın bayağı altına satmak zorunda kaldım. Şöyle bir handikap var, ülkemizde sanayilerde otomatik şanzımandan iyi anlayan usta sayısı geçekten az. Özellikle bu fransız grubu araçların ortak kullandığı BVA tipi şanzımanın hakkını veren pek yok gibi. Bu şanzıman tipi orjinal parça değişimine ve orjinal yağ kullanımına çok hassas. ancak çoğu usta buna pek dikkat etmiyor. Bu nedenle bir türlü istenilen randıman alınamıyor. Sizin sorununuza gelince bu şanzıman tipinin kronik sorunu olan yağ soğutma pompası zamanla pompa yağ soğutma özelliğini yitiriyor ve şanzıman yağını yeterli sıcaklıkta tutamıyor. Bence sizin sorun bu. Yüksek sıcaklığa maruz kalan yağda belirli bir süreden sonra özelliğini yitiriyor ve vites değişimleri için gerekli basınç üretilemiyor. Sonrasında elektronik sistemde hata veriyor. O basınç üretilemediği içinde araç kalkışta kaydırma yapıyor ve şanzıman içindeki burçlar,milli tas, balatalar, selenoidler vs. gibi parçalarda bu ısıdan zarar görüyor. Kısaca şanzıman iflasa doğru gidiyor :( Şanzıman soğukluğu düşük iken pek sorun hissedilmezken, sıcak havalarda sorun ciddi ciddi kendini belli ettiriyor. ve maalesef AL4 BVA şanzıman grubunu tamir ettirip eskisi gibi sorunsuz diyen kişi sayısı oldukça az. Eğer gerçekten kaliteli bir usta ve orjinal parçalarla değişim yaptırırsan ancak randıman alırsın. Benim şahsi tavsiyem sıfır açılmamış komple şanzıman bulmaya çalış. O zaman gerçekten kafan rahat olur :) Bide yanlış hatırlamıyorsam komple şanzıman için servis bana 2012 yılında 10bin tl gibi uçuk bir rakam söylemişti, bende mecburen revizyon denilen tüm parçaların değişimine gitmek zorunda kalmıştım. Tırmanma konusuna gelince şanzımanın zorlandığı yokuş gibi yol koşullarında manuel şanzıman tercihi bence daha doğrudur, sonuçta otomatikteki güç kaybı ve yakıt tüketim artışı zamanla sizi üzer. özellikle kendi aracımın manuel vitesli versiyonunu bir kerelik kullanmamda bile çekişte ciddi fark gözlemlemiştim.
|
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
Foxfire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Tavsiyem hemen balıklama atlayıp revizyon falan yaptırma iyice bi araştır banada revizyon dediler ilk başta ama izmirde bi usta sorunu çözdü şalter değişimi ile istersen adresini vereyim bi ona danış ayrıca rent a car sahibi arkadaşımın önerisi bana kesinlikle revizyon yaptırma içi açıldımı tekrar düzen tutmaz gerçekten şanzıman sorunu varsa paraya kıyıp sıfır taktır yetkili servise dediğim gibi bi benim ustaya göster belki ucuz yollu halledersin Düzenleyen Foxfire - 25 Mayıs 2014 Saat 04:35 |
|
![]() |
|
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
slm kardeş benimde başıma gelmişti benim sorunum fren müşürü var onu değiştirdik sorun çözüldü bendede arac boşa düşüyordu hiç bir tepkime yapmıyordu o parça dğeişti şu anda 3 ay helan oldu şükür sıkıntısız kullanıyorum.
|
|
![]() |
|
Emre205 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Aynı sorun benim aracımda da var yazınızı olunca rahatladım açıkcas. Yarın şanzımancıya gideceğim burç ve teflonlar değişecek yağ ile birlikte. İnşallah sorunum çözülür.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |