Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Hararet Problemi Lütfen Yardımcı Olun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Hararet Problemi Lütfen Yardımcı Olun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozan__albayrak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Hararet Problemi Lütfen Yardımcı Olun
    Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 10:48
Merhabalar,
2006 1.4 comfort lpgli aracım var.Çok heves ederek aldım fakat aldığımdan beri tamirciden kurtulamıyorum.Yaz döneminde hararet problemi göstermeye başladı.Sorunu şöyle özetleyeyim.
Şehirlerarası bir yolculuktan önce aracımın bakımını yaptırıp yola çıktım ve dönüşte şehir merkezine girdiğimde araç aniden yağ basıncı arızası verip stop etti.Yolboyunca hararette ciddi bir artış görmemiştim,inip kaputu açtığımda radayatör suyunun kapağının olmadığını farkettim (yolda düşmüş sanırım) Akabinde tekrar bakıma girdi yeni bir kapak takıldı ve silindir kapak contası yandığından dolayı değişim yapıldı.Bu değişim sırasında radyatör fanının (birinci - ikinci kademe diye bir ayrım var mı bilmiyorum bizim fan hiçbir şekilde çalışmıyordu)sigortası değiştirildi.Dün gece şehir içinde yine aynı sıkıntı meydana geldi ve hemen aracı durdurdum.Bu sefer kapak yerindeydi fakat fan klimayı açsam da açmasamda devreye girmedi hararet yükseldi ve yine sistem arıza uyarısı verdi.
Problemin ne olduğunu bilmiyorum fakat inanın o kadar özenerek aldığım arabaya binmeye korkar oldum.Bulunduğum şehirde yetkili servis dahil birçok tamirciye gittim ve hepsinde farkettiğim durum şu:Ustalar bir arıza varsa sırayla parça değiştirmeye başlıyor hangisinde problem düzelirse tamam arıza bu diyor.Rolantide dalgalanma  yapmasından dolayı hava filtresinden bujilerine kadar herşeyini değiştirmişler ve arıza düzelmedi.Yani durduk yere düzenli olarak 1000 tl civarında rakamlar yatırıyorum sanayi esnafına.Hiç kimse bu aracın fanının ne zaman kaç derecede ne durumda devreye gireceğini bile bilmiyor.
İşyerimden devamlı ayrılamıyorum sizden ricam lütfen bu konuda beni biraz aydınlatır mısınız çok sevdiğim aracımı satma noktasına kadar geldim.2 Yılda verdiğim paranın haddi hesabı yok ve devamlı gidip gelemediğim için ustanın o an ne kadar paraya ihtiyacı varsa ona göre parçalar değişiyor ama sorun düzelmiyor.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 11:30
hocam termostatına baktır arabanın hararet musurune baktır  elektrık tesısatında sorun olabılır  klımayı calıstırdıgınzdada fan acılmadıysa buyuk ıhtımal ya elektrık tesısatında sorun var yada fan motoru arızalanmıstır 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 11:31
bunun harıcınde yapılan kapak taslaması onemlı duzgun yapıldımı conta orjınalıylemı degıstı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 11:35
Bize söylenen orjinaliyle değişim yapıldığı çünkü hakikaten  ucuza kaçmamaya orjinal parça kullanmaya çalışıyoruz.
elektrik tesisatından başlamak mantıklı olacak gibi işte problemimiz şurda başlıyor  sizin saydığınız parçalara baktırdığımda usta yenisini takıyo direk bu arızalı mı değilmi diye bir deneme yok gördüğüm kadarıyla.Usta bu arızalı mı diyorum tabi abi gitmiş bu diyor ama parça değişince  yine aynı sorun var bu sefer haydi diğer parçaya geçiyor  maalesef.(birazda anlamak lazım sanırım kazık yememek için)
Yukarı Dön
lifeexciting Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lifeexciting Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 11:49
rölanti dalgalanması için gaz kelebeği temizliği ve kalibrasyonu yaptırarak sonucu test edebilirsiniz.(yaklaşık maaliyet maksimum 30-50 tl arası)
2003 307 1.6 XR Benzin+LPG
Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 12:06
usta fanın rolelerine baktır oksit yapıyo iletkenlik sağlamıyo ve hararete yol acıyo benim başıma önceki arabalarımızda geldi ayriyeten buna yakın bi problem benim şuankı 307 imdede vardı burdada paylaştım araç şehir içi kesimlikle hararet yapmıyodu fakat şehirler arası otobanda yada rampa tırmanırken hararet nerdeyse kırmızıya dayanıyodu ustaya götürdüm herhangi bi sıkıntı yok herşey sağlam fakat opel ve pejo sıcak sever dedi peki fan calışmıyo olabilirmi dedim pc ekranında o konuma gelınce calısmazsa yazar demişti
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 12:16
Hararet yükseldiğinde oil pressure diye bir uyarı verdi ve ötmeye başladı.Ve araç çalışır haldeyken klimayı açtım sıcakta yada soğukta fan kesinlikle çalışmadı.Yani sıcak sever deniyor doğrudur ama benim problemim fanın devreye girmemesiyle alakalı klima kapalı iken belli bir seviyeye gelince çalışır fan doğrudur ama ben klimayı açtığımda da fan hiçbir şekilde çalışmıyor.20 gün önce de aynı şey olmuştu fanın sigortası değiştirildi sonra çalışıyordu şimdi yine aynı şey oldu sigortaya bakacağım ama sanırım bir problem var ki düzenli olarak sigorta atıyor
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 12:34
Balikesir'de monur nickli arkadasimiz var. Kendisi usta olmasa da ustalar kadar bu isi bilir, en azindan size gercek bir usta onerebilir. Isterseniz kendisi ile iletisime gecin.
Yukarı Dön
soldiermertefe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı soldiermertefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 13:48
fan açmıyorsa büyük bir ihtimal termostat arızan var demektir bide müşüre bak, termostat açıp sıcak su radyatöre gelmezse fan çalışmaz.ayrıca radyatörün kenarından çıkan ve ganleşme kabına giden ince hortuma bak tıkalı olmasın ( hortumu iki taraftan çıkarıp üfleyerek kendin kontrol edebilirsin)
2008 206 sedan comfort
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 18:56
Su kabında ve hortumda bir sıkıntı yok hararet yükselince genleşme kabında su hareketi gözleniyor.
Şimdi bir usta baktı arkadaşlar fan sigortası atmış yine bu sigorta neden düzenli olarak atıyor acaba ?

Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 19:04
hocam dınamoya felan baktır sen tesısatında sıkıntı var 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 Saat 12:59
Arkadaşlar şimdi tamirci aradı.
"Sigorta fanını değiştirmiş klima açıkken fan çalışıyor klima kapalı iken hararet yükseldiğinde (110 a kadar çıktı dedi) fan devreye girmiyor.Aracın ön tarafında bir beyin varmış onu kontrol edecekmiş.
Ustamızın açıklamalarını dinlediğiniz =)
Yukarı Dön
xxxxxxxxxo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xxxxxxxxxo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2012 Saat 00:43
Mrb aracının sorunu şu olabılır aracınızın ön tarfında bulunan fan rolesı veya fan resistansı çalışmadığında bu sorunu yapar
2 Şık ise aracın daha once hararet gördüğünden conta değişltrıldı lısteye bak su pompası varmı devırdaym ıkıncı ısmı yok ıse devırdaym pompası ve termostat hararetı gördüğünde zarar gorecek parcalardır devırdaymın pervanesınde erıme var ıse arac sehır ıcı trfıgınde hararet yapar fan acımı 90 dc ıle 98 dc acar cıft devre oldugundan

özcan peugeot yetkılı servıs sorumlusu
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2012 Saat 01:23
Bende Balıkesir merkezdenim..Sanayide kime götürüyosun sen aracı?
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 Saat 11:06
Merhaba Samur Peugeot servisi 3. kapıda
Aracın fan resistansı değişti ve 2 gün sonra aynı şekilde hararet yükseldi.Şimdi tekrar aldı aracı.
Aynı problemden 3 kez gitmiş oldu 20 günde ne olduğunu hala çözemedik.
Yukarı Dön
MagicPerformance Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 Saat 11:39
aracın termostadını kontrol ettirip havayı alın, rolantide dalgalanmayı araç 2 şeyden yapar ya rölanti valfinden yada termostattan olur, diğer ihtimalde motor suyunda hava olması dalgalanmayı buda yapar termostadı kontrol edip motor suyundaki havayı alın sıkıntı geçecektir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 Saat 20:15
Arkadaşların araca 10 gündür binemiyoruz nasıl bir sorunsa anlamadık konu karışmasın diye son durumu özetliyorum sizlere

Aracın fanına termostatına sigortasına herşeyine bakıldı hatta bazı termostat falan değiştirildi bazı parçalar.Hepsi çalışıyor.Araç çalıştığında daha fan devreye giremeden suyu kapaktan dışarı atıyor püskürtüyor.Devirdaim pompasına da bakıldı yani anlayamadım herşeyi çalışıyorsa bu ara neden çalışır çalışmaz su püskürtüyor?Usta uğraşıyor sağolsun ama bir aydır arabaya binemiyorum,esnafım işlerin en yoğun olduğu dönemde mahvolduk kaldık arabasız.Aracın şu anki durumuna göre tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 Saat 20:29
hocam 10 gunde bı arıza bulunamazmı bence sen ustayı degıstır   kapak contasına felan baktırın suyun rengı nasıl
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozan__albayrak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 Saat 20:33
Silindir kapak contası yeni değiştirilmişti yani 15 gün önce falan işte sonrasında bu problemler olmaya başladı.Valla suyun rengi hatırladığım kadarıyla sarı-kahverengi arası bişeydi pas rengi gibi.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 Saat 20:35
ozaman contan sıkıntılı hocam  kapagı taslayan kısı ıyı yapamamıs bence 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 73 0 Arslanalp2000
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1175 1 VedatAkçay
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2500 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 81 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9338 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 330 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 163 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 148 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 335 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 228 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6836 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 166 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 182 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 171 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 747 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 236 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 224 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 911 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 360 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 593 0 alibozoglu1
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
kralex18 2
TİMSAH 71 2
VedatAkçay 1
Arslanalp2000 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English