Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ufuk91
2. Vites
30 - Ocak - 1991
Durum: Aktif Değil
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 16:56 |
çok çok geçmiş olsun okurken tüylerim ürperdi zor bir durum bir yandan çocuğunuzun eşinizin can güvenliği tehlikede aynı sırada arabayı çalıştırmaya çabalıyorsunuz yaşadığınız panik ve eşinizin çocuğunuzun gözlerindeki korkuyu görmek cabası, allah korumuş yine kardeşinizin soğukkanlılığını da tebrik etmek lazım. düşük bir hızda olsanız neyse, hızla akan bir trafikte en sol şeritte kalmak kadar kötüsü olamaz heralde...
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
 |
deme
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 14:37 |
çok geçmiş olsun otomotik vites araçta bizzat kendim de yaşadım. vitezle alakalı olabilir
|
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 14:07 |
geçmiş olsun
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:57 |
metin Yazdı:
Çetinler Yazdı:
mustafah Yazdı:
metin Yazdı:
Öncelikle geçmiş olsun.
Normal şartlarda bu olayın olması imkansızdır çünkü aracın fren yapması için bir kuvvet (frene basmak gibi) kuvvet gereklidir. Araç bu kuvveti kendi kendisine üretemez. sistemde bir sorun olsa basınç düşer bu seferde fren tutmaz ama yine de böyle bir sorun olması çok düşük ihtimal.
Aracı hareket ettireceğiniz zaman frenin çok sert olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda frenin hidrolik sistemi akla geliyor. Fren merkezindede sorun oluşmuş olabilir.
Aracın fren bakımlarını ve kontrollerini en son ne zaman yaptırdınız? Yaptırdığınız usta güvenilir birisi mi? Normalde sizin de dediğiniz gibi benim de ilk kez duyduğum bir şey. Buradaki sorunu bakımı yaptırmayan da ya da bakım yapılıyorsa da yapan ustada aramak gerekiyor benim fikrim.
Umarım tekrarı olmaz, tekrar geçmiş olsun.. |
Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi? |
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük. |
açıkcası yazınızı ilk okuduğumda aklıma aracın altında bulunan ve frenlere hidroliği eşit olarak dağıtan "westinghouse" dediğimiz fren merkezi geldi. Biz fren pedalına bastığımızda lastiklere eşit şekilde dağıtıyor.
|
batram dolayısıyla heryer kapalı bu sebebten dolayı sadece bilgi almak için bir ustayı aradım olayı anlattım hidrolik yağını püskürten memenin ucuna pislik gelmiş bu sebebten püskürttüğü yağı tekrar içeri alamamıştır milyonda bir ihtimal ama daha öncede duymuştum dedi.bayramdan sonra bakıcaz artık bi çaresine.
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:53 |
jiyanxese Yazdı:
geçmiş olsun |
çok teşekkür ederim çok sagolun
|
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:52 |
Femida Yazdı:
Arkadaşım Cenab-ı allah korumuş.... Olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçti.. Çok geçmiş olsun kardeşim..
|
çok teşekkür ederim çok çok sagolun rabbim kimsenin başına böyle bir olay vermesin yinede ben çok ucuz atlattım
|
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:51 |
EErgul Yazdı:
Allah korumuş gerçekten çok şükredin.
yerinizde olsam yetkili serviste aracı yaptırdıysanız 2 gün önce, gidip bir hesap sorardım. hatta tazminat davası açmaya kadar bile gidebilirdim. ucuz atlatmışsınız |
evet gerçekten allah korudu verilmişsadakamız varmış,özel serviste yaptırmıştım ama 3-4 ay oldu onların kabahati olduğunu sanmıyorum çünki bu süre zarfında sorunsuz kullandım.
|
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:50 |
koliva Yazdı:
Gecmis olsun. Allah korumus. |
çok teşekkür ederim rabbim dostlardan uzak etsin.
|
|
 |
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 11:05 |
Çetinler Yazdı:
mustafah Yazdı:
metin Yazdı:
Öncelikle geçmiş olsun.
Normal şartlarda bu olayın olması imkansızdır çünkü aracın fren yapması için bir kuvvet (frene basmak gibi) kuvvet gereklidir. Araç bu kuvveti kendi kendisine üretemez. sistemde bir sorun olsa basınç düşer bu seferde fren tutmaz ama yine de böyle bir sorun olması çok düşük ihtimal.
Aracı hareket ettireceğiniz zaman frenin çok sert olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda frenin hidrolik sistemi akla geliyor. Fren merkezindede sorun oluşmuş olabilir.
Aracın fren bakımlarını ve kontrollerini en son ne zaman yaptırdınız? Yaptırdığınız usta güvenilir birisi mi? Normalde sizin de dediğiniz gibi benim de ilk kez duyduğum bir şey. Buradaki sorunu bakımı yaptırmayan da ya da bakım yapılıyorsa da yapan ustada aramak gerekiyor benim fikrim.
Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi? |
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük. |
açıkcası yazınızı ilk okuduğumda aklıma aracın altında bulunan ve frenlere hidroliği eşit olarak dağıtan "westinghouse" dediğimiz fren merkezi geldi. Biz fren pedalına bastığımızda lastiklere eşit şekilde dağıtıyor.
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 10:09 |
mustafah Yazdı:
Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş Tamir sonrası serviste araca ne yapıldığına bir bakmak lazım. Ayrıca fren sertliği öncelikle servofren diye tabir edilen westinghouse mekanizmasındaki bir arızaya bağlı olabilir. Normalde araç hızlanıp hareket ettikçe motor bu parçayı güçlü fren yapabilmesi için besler. Motor yeterli vakum vermediği zaman fren pedalı sertleşmeye başlar ve fren gücü zayıflar. Westinghouse'un içerisinde araç stop ettiğinde her ihtimale karşı aracı durdurmayı sağlayacak az miktar vakum vardır. Sanki sizin araçta bir anda westinghouse'a giden vakum kesilmiş ve bu durumda westinghouse son kalan hava ile acil durum olarak içindeki vakum ile frenleri kilitlemiş ve bir süre öyle kalmış olabilir. Frenlerin olay sonrasında taş gibi kesilmesinin nedeni bu olabilir. Aracı servise götürdüğünüzde westinghouse'un vakum değerlerini ölçsün, ayrıca motordan westinghouse'a giden check-valfi de kontrol ettirsin. Belki check valf arızalı olduğu için kısa bir süreliğine vakumu vermediğinden westinghouse'in arıza yapmasına neden olabilir. Benim düşüncelerim bunlar  |
değerinin ne olması gerekli nasıl anlıyacağız anormal bir durum olduğunu sanayi insanı anlarmı yoksa illa servise mi götürmemiz gerekli herkesin ölçebileceği bir şey olmasa gerek?
|
 |
jiyanxese
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 00:50 |
geçmiş olsun
|
peugeot 307,2003 XT
|
 |
Femida
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 00:26 |
Arkadaşım Cenab-ı allah korumuş.... Olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçti.. Çok geçmiş olsun kardeşim..
|
2013 VolksWagen Comfortline Polo
|
 |
EErgul
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 00:03 |
Allah korumuş gerçekten çok şükredin. yerinizde olsam yetkili serviste aracı yaptırdıysanız 2 gün önce, gidip bir hesap sorardım. hatta tazminat davası açmaya kadar bile gidebilirdim. ucuz atlatmışsınız
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros 2004 Model
|
 |
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 16:00 |
Gecmis olsun. Allah korumus.
|
 |
Kadir
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 14:53 |
Bu şekilde değilde bunun farklı bir versiyonu arkadaşımın başına gelmişti. Hyundai starex te frenler aniden kiteleme şeklinde değilde ön balatalar sıkılı kalıyormuş ve araçta aşırı bir titreme meydana geliyormuş. Dolayısıyla frenlerde ısınma ve yanık kokusu geliyor demişti.
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 14:12 |
mustafah Yazdı:
Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş Tamir sonrası serviste araca ne yapıldığına bir bakmak lazım. Ayrıca fren sertliği öncelikle servofren diye tabir edilen westinghouse mekanizmasındaki bir arızaya bağlı olabilir. Normalde araç hızlanıp hareket ettikçe motor bu parçayı güçlü fren yapabilmesi için besler. Motor yeterli vakum vermediği zaman fren pedalı sertleşmeye başlar ve fren gücü zayıflar. Westinghouse'un içerisinde araç stop ettiğinde her ihtimale karşı aracı durdurmayı sağlayacak az miktar vakum vardır. Sanki sizin araçta bir anda westinghouse'a giden vakum kesilmiş ve bu durumda westinghouse son kalan hava ile acil durum olarak içindeki vakum ile frenleri kilitlemiş ve bir süre öyle kalmış olabilir. Frenlerin olay sonrasında taş gibi kesilmesinin nedeni bu olabilir. Aracı servise götürdüğünüzde westinghouse'un vakum değerlerini ölçsün, ayrıca motordan westinghouse'a giden check-valfi de kontrol ettirsin. Belki check valf arızalı olduğu için kısa bir süreliğine vakumu vermediğinden westinghouse'in arıza yapmasına neden olabilir. Benim düşüncelerim bunlar  |
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,en kısa zamanda bu dediklerinize ve fren sistemine detaylıca baktırıcam inşallah,peki bu ilk defa benimmi başıma geliyor yoksa daha önceden böyle bir olay duydunuzmu?
|
|
 |
Çetinler
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 14:05 |
mustafah Yazdı:
metin Yazdı:
Öncelikle geçmiş olsun.
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük.
|
|
 |
Kadir
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 13:59 |
Geçmiş olsun. Normalde bakım kitapçıklarında 2yıl ya da 60000km de bir fren hidrolik yağının değişmesi gerektiği yazıyor fakat genellikle fren sistemindeki bir arızadan dolayı hidroliğin boşalması haricinde buna dikkat edilmiyor...
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
 |
mustafah
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 13:38 |
metin Yazdı:
Öncelikle geçmiş olsun.
Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi?
|
Artık PUG yok!!
|
 |
mustafah
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 13:37 |
Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş  Tamir sonrası serviste araca ne yapıldığına bir bakmak lazım. Ayrıca fren sertliği öncelikle servofren diye tabir edilen westinghouse mekanizmasındaki bir arızaya bağlı olabilir. Normalde araç hızlanıp hareket ettikçe motor bu parçayı güçlü fren yapabilmesi için besler. Motor yeterli vakum vermediği zaman fren pedalı sertleşmeye başlar ve fren gücü zayıflar. Westinghouse'un içerisinde araç stop ettiğinde her ihtimale karşı aracı durdurmayı sağlayacak az miktar vakum vardır. Sanki sizin araçta bir anda westinghouse'a giden vakum kesilmiş ve bu durumda westinghouse son kalan hava ile acil durum olarak içindeki vakum ile frenleri kilitlemiş ve bir süre öyle kalmış olabilir. Frenlerin olay sonrasında taş gibi kesilmesinin nedeni bu olabilir. Aracı servise götürdüğünüzde westinghouse'un vakum değerlerini ölçsün, ayrıca motordan westinghouse'a giden check-valfi de kontrol ettirsin. Belki check valf arızalı olduğu için kısa bir süreliğine vakumu vermediğinden westinghouse'in arıza yapmasına neden olabilir. Benim düşüncelerim bunlar
|
Artık PUG yok!!
|
 |